FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-01-14

Tisztújítás volt a MEGOSZ-nál


Sárvári, Molnár, Támba, Dombóvári, Luzsi, Ódor, Szabó, Mocz

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) január 13-án tartotta Tisztújító Küldöttközgyűlését Budapesten, az Erdészeti Információs Központban.

 

Az 5 évre megválasztott új elnökség:

Elnök: Luzsi József Ártéri Ebt., ügyvezető elnök: dr. Sárvári János, alelnökök: Támba Miklós Napkori Erdőgazdák Zrt., dr. Ódor József Tilia Kft., Molnár László Poplár Kft., Mocz András Mocz és Társa Kft., Szabó Vendel Szabó Vendel EV, Dombóvári Dénes Péterhalom Kft.

 

Az elnökségi tagságot erre ciklusra Mihályfalvy István Erdőszöv Zrt. és Virágh János Virágh Bt. nem vállalták, helyettük az új tagok: Mocz András és Szabó Vendel.

Az alapszabály módosításával létrehozták az ügyvezető elnöki munkakört (az elnökségben szavazati joggal), annak érdekében, hogy az elnököt és az elnökség tagjait jobban lehessen tehermentesíteni a továbbiakban. Döntöttek a tagdíjak változásáról is.

Meghatározták elnökség tagjainak feladatait, mint a nemzetközi kapcsolatokat, a pályázati figyelést, a kormánnyal és politikusokkal való kapcsolattartást, a jogszabályok gondozását, a birtokhasznosítási bizottságok gondozását, a megújuló energia felkarolását, az erdőtelepítést, a kommunikációt, stb. Az elnökség határozott a MEGOSZ új cselekvési programjának összeállításáról. A hozzászólásokban kijelentették az elnökség tagjai, hogy csak a nyílt és őszinte beszéd vezet eredményre az üléseken. Szorgalmazták a társszervezetekkel (FAGOSZ, OEE) az együttműködést.

 

Mőcsényi Miklós FAGOSZ főtitkár köszöntötte az megválasztott Elnökséget és együttműködést kért a Parlament előtt lévő új Erdőtörvény módosítását illetően. Egyetértett az erdészeti kommunikáció fontosságával. Ormos Balázs OEE főtitkár is köszöntötte a jelenlévőket és az Elnökséget, ő is hangsúlyozta az összefogást a közös munka eredményessége érdekében, illetve a célszerű munkamegosztást a három szervezet között, mely nem jelenthet rivalizálást.

MM

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.