FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-01-23

High-tech épületek fából - KLH technológia

A gyalult, hossztoldott fából ragasztással előállított nagyméretű falpanelek időjárás- és vízálló ragasztásuknak köszönhetően további szigetelő rétegek nélkül is tökéletes falazatot biztosítanak. A könnyűszekrezetes házak építési elvének megfelelően a gyárban méret alapján előre elkészített paneleket a helyszínre szállítva bámulatos gyorsasággal felépíthető az épület.

 

Nem gerendaház, és nem is fa tartószerkezettel épült könnyűszerkezetes ház, hanem a kettő kombinációjaként tömör fapanelekből állnak a KLH technológiával épített házak. Mintha a kisméretű gerendákat nem az építkezés helyszínén illesztenék össze, hanem falelemeket gyártva egy üzemben előre összeragasztanák azokat. Fő épületszerkezeti alkalmazásai falak, tetők és födémek kialakításánál.

A KLH kompatibilis egyéb építőanyagokkal, kidolgozott csomópontokkal megvalósítható a kapcsolat: acél, üveg, alumínium, beton illetve egyéb hagyományos építőanyagokkal. 0,14 W/m2K hőátbocsátási tényezőjével páratlan építőanyag, kiváló szigetelési tulajdonsága magas statikai terhelhetőséggel párosul. A tömör fa falak a belső klímát automatikusan szabályozzák az ember számára legmegfelelőbb szinten, elraktározzák majd szükség estén visszaadják javítva a bent lévők közérzetét.

 

Forrás: 3.ház

KLH Masszív építőelemek fából

Fal-, tető- és födémszerkezetek építésére alkalmasak a kereszt- és hosszirányban ragasztott, lucfenyő lapokból készülő KLH építőelemek. A tömör táblák rendelhetők "ipari" felülettel, illetve - lucfenyő vagy vörösfenyő megjelenésű - látszó felülettel, de a helyszínen más, egyedi felületi megjelenésűvé is alakíthatók. A lapok ragasztásához használt - időjárás- és vízálló rögzítést nyújtó - ragasztó formaldehid mentes PUR szerkezeti ragasztó.

Az 57-500 mm vastagságban kapható rétegragasztott táblák hossza 16 500 mm, szélessége 2 950 mm lehet. A KLH építőelemek a számítógép vezérelte gyártásnak köszönhetően milliméter pontos fal-, illetve födémelemekként kerülnek ki a gyárból, melyeket speciális kialakítású kamionokkal, pontosan szállítanak az építés színhelyére (az összeépítéshez általában daruzásra van szükség). Az elemek helyszíni összeépítése rendkívül gyorsan, a projekt méretétől függően akár órák alatt is elvégezhető. Az építőlapok bármilyen más építőanyaggal (acél, üveg, alumínium, beton stb.) összekapcsolhatók.

A KLH alapanyaga révén környezetbarát és kiváló hőszigetelési tulajdonsággal rendelkező építőelem (hővezetési tényezője 0,14 W/ mK), mely jellemzők magas statikai terhelhetőséggel párosulnak. A tömör fa falak a helyiségek belső klímáját is kedvezően befolyásolják. A rétegragasztott faanyag kezelés nélkül közepesen éghető, tűzgátló festés alkalmazásával nehezen éghető, rátétburkolattal nem éghető. A KLH-ból készült szerkezet 30, 60 vagy akár 90 perces tűzállósággal rendelkezhet.

A KLH-ból megfelelőn megépített szerkezet élettartama rendkívül hosszú, aminek egyik feltétele, hogy az építőelemek folyamatosan szárazak maradjanak a szerkezetben. Az építési hibák kiküszöbölése érdekébene a cég szakemberei már a projekt indulásakor épületszerkezeti és statikai konzultációkat tartanak a tervezők részére, de segítik a beruházókat is, illetve folyamatosan fejlesztik és képzik a magyar kivitelezői hátteret.

Forrás: BauDocu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.