FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-01-27

Az Európai Fakereskedelmi Szövetség (FEBO) új elnöke: Franz-Josef Kall

Az Európai Fakereskedelmi Szövetség FEBO elnöke 2009. január 1-től Franz-Josef Kall (62), akit a következő két évre választottak meg. Az előző elnök a francia Géraud Spire volt a Charlevielle-Méziéres cégtől, illetve aki egyben az UFEMAT, az Európai Építőanyag Kereskedők Szövetségének is az elnöke is.

 

Franz-Josef Kall a tulajdonosa egy Aachenben a német-belga-holland hármashatár térségben régen alapított cégnek. Már jó ideje részt vesz a szövetségi munkában, az utóbbi 9 évben a Német Fakereskedelmi Szövetség delegáltja a FEBO-nál.

A FEBO elnökeként a nagy hangsúlyt akar fektetni a profi szövetségi munkára, illetve a tagsággal ápolt jó kapcsolatokra. Ugyanakkor fontos a FEBO brüsszeli érdekképviseleti munkája is, hiszen manapság a gazdaságilag fontos döntések több mint 75%-át manapság nem nemzeti szinten, hanem Brüsszelben hozzák meg. Ezért nagyon fontos, hogy hallják a szektor hangját ott. Az NGO-k is egyre fokozzák nemzetközi jelenlétüket. A FEBO tavaly novemberi első EU parlamenti estje több mint 70 vendég részvételével jó kezdet volt ezen a téren.

Szerinte a fakereskedelemnek a lényeges ügyekben közös hangot kell találnia Brüsszelben. Középtávon túl kell jutni azon, hogy az európai fa- és faimportőr szervezetek néhány "esernyő" alatt vannak széttagolva. Az új elnök e téren is folytatja elődje törekvéseit.

A FEBO kapcsolatteremtő és információcsere fórum is, jó hely arra, hogy a tagság ügyes-bajos dolgait itt megbeszélje, amit aztán a Szövetség képviselhet az európai hatóságoknál.

Franu-Josef Kall ki szeretné terjeszteni a FEBO-t Kelet- és Dél-Kelet-Európa irányában. Most 13 nemzeti fakereskedelmi szövetség a tagja e szervezetnek Észak-, Közép-, Nyugat- és Dél-Európában. A szervezet központja Wiesbadenben (Németország) van, a főtitkár Lutgart Behets-Oschmann asszony.

 

(Megjegyzés: A FAGOSZ nem tagja a FEBO-nak, a tagság részéről időnként óvatos érdeklődés volt eseményeik iránt, ami nem vezetett eddig szorosabb kapcsolathoz.)

A FEBO közleménye alapján: Mőcsényi Miklós

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.