FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-02-04

Céghírek / Fatudakozó / Üzleti ajánlatok

Leépítés a FALCO Forgácslapgyártó Zrt-nél

Csökkenti termelését a szombathelyi Falco, és ehhez igazítja majd a dolgozók létszámát is. A társaságnál a tervezett létszámleépítés adatait egyelőre nem közölték.

Felére csökkentette termelését a gazdasági válság miatt a forgácslapgyártással foglalkozó szombathelyi Falco Zrt., és ehhez igazítják a dolgozók létszámát is - közölte Vecsey Dénes, a társaság vezérigazgatója az MTI-vel közleményben hétfőn.

Az ötven százalékos rendelés-visszaesés következtében a nemzetközi Kronospan csoporthoz tartozó társaság kénytelen termelését is a korábbi felére csökkenteni. Ehhez az új helyzethez azonnal hozzá kell igazítani a létszámot is - hangsúlyozza a vezérigazgató.

A Kronospan cég ragaszkodik a szombathelyi gyárhoz. A közlemény rámutat: a cégcsoport számára a gyár stratégiai okok miatt fontos, a regionális piac biztosítása érdekében. Ezt igazolja a múlt évben - elsősorban a minőségbiztosítás és környezetvédelem területén - végrehajtott 6 milliárd forintos beruházás is - fűzi hozzá.

A közlemény kitér arra, hogy a leállások az egyes területeken a gyártási eljárások további optimalizálását szolgálják. A vállalat vezetése ezektől a lépésektől a cég versenyképességének tartós megerősödését és a megmaradt munkahelyek biztosítását várja - tudatta a vezérigazgató közleményben. A faipari cég 2007-ben még 470 embert foglalkoztatott a szombathelyi gyárban. A tervezett létszámleépítés adatait egyelőre nem közölték.

Forrás: MenedzsmentFórum febr.3.

 

 

HM Kaszó Zrt - a magánút használóit térfigyelő kamerák ellenőrzik

Már működnek a térfigyelő kamerák Kaszóban - tájékoztatott Hajdú Tibor, Kaszó polgármestere. A településen azért helyezték el a kamerákat, hogy az erdőgazdaság - falun át vezető - közforgalom számára megnyitott magánútján közlekedő, a súlykorlátozást figyelmen kívül hagyó teherautókat ellenőrizni tudják.

A kamionok és más tehergépjárművek - a személyautókhoz hasonlóan - szívesen rövidítik le a Nagyatádról Nagykanizsára vezető utat Kaszó felé. Így csaknem tíz kilométerrel rövidebb az út. Míg Csurgón át 52, addig Kaszón át 44 kilométert kell autózni a Zala megyei városig s az autópályáig.

A megengedettnél nagyobb súlyú teherautók azonban rongálják az utat, melynek több millió forintba kerülő javítását csak önerőből tudja megoldani az erdőgazdaság. Pályázni ugyanis - mivel magánútról van szó - nincs lehetőségük. Ezért nem maradt más megoldás, mint elvenni az engedély nélkül arra járó teherautók kedvét az út használatától. A kamerák most még csak rögzítik a forgalmat. A felvételek és a teherautók rendszáma alapján a következő időszakban szóban vagy írásban figyelmeztetik a rendszeresen arra járó, a súlyhatár felett lévő járművek tulajdonosait, vezetőit a szabálytalanságra. Ám ha a figyelmeztetés nem használ, később feljelentést tesznek a szabálysértők ellen, akik bírságra számíthatnak.

Forrás: Somogy Online febr.3.

 

2009. február 4-én csődeljárás kezdődött a Höfer (Taiskirchen, Ausztria) vállalatcsoport ellen. Az érintett vállalkozások: Höfer Maschinenproduktions Ges.m.b.H. (faipari gépek gyártása és exportja), Höfer Ges.m.b.H. & Co KG (faipari gépek belföldi eladása) és a Höfer Ges.m.b.H. (Azs előző két cégért személyesen felelős cégvezetővel). A három cég tartozása kb. 4,3 M Euró, amivel szemben 1,4 M Euró követelésük áll. A csőd oka: keresletvisszaesés, finanszírozási gondok, a beruházások elmaradása, magas fixköltségek.

A gyártó cég prés- és fűrészgépeket állít elő asztalosoknak, bútorgyártóknak és más iparágaknak. Forrás: Timber-online , részletes adatokkal: kvs.at

Új munkahelyek számlálója a HR portálon

A HR Portál nemrégiben nyitotta meg a 2009. évben bejelentett új munkahelyeket számláló oldalát. A listán jelenleg 7 vállalkozás által bejelentett, összesen 2008 főnyi munkahely szerepel. Közöttük a Nyírerdő Zrt. 444 főt, az Egererdő Zrt. 47 főt kíván foglalkoztatni 2009-ben, mindkét cég esetében erdőgazdálkodási közmunkáról van szó.

Forrás: HR Portál

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén már 6.791 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

Új bejegyzés a Fatudakozóban:
Magyar Passzívház Szövetség A passzívház-technológia iránt érdeklődő építészek, épületgépészek, kivitelezők, valamint beruházók körében a technológia népszerűsítése.
Megújított bejegyzés a Fatudakozóban:
HOLZ Fafeldolgozó Bt. Fűrészárugyártás, seprűnyél, partvisnyél, raklap, raklapelem, kerítéselem, fűrészelt karó, bútorléc gyártás.

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Hungaropellet Lajosmizse Tel: 00-36-30-9349-337, Fax: 06-29-537-890
Weblap: www.hungaropellet.hu Rostfát, papírfát, széldeszkát valamint favégeket vásárolunk telephelünkre szállítva 6500 Ft/T. Fűrészport és aprítékot is keresünk az ország egész területén. 2009-02-04

 

Mahagében Kft. - Reith Antal Mobil: 0036 30 494-7039
Tűzifa, rostfa és apríték beszállítokat keresek Ausztriába. Valamint faipari mellékterméket (parkettavég, széldeszka stb..) vásárolok, vagy helyszínen darálok. Ár: megegyezés szerint. 2009-02-04

 

Bárkányi Zoltán 6120 Kiskunmajsa Mobil: 0036209369957
Fűrészport,aprítékot és darálni való bármilyen anyagot keresek az egész ország területén!Fizetés:kp! 2009-02-02

 

Veco-2000 Kft. E-mail: megrendeles@veco-2000.hu
Keresünk Nyíregyháza 30 km-es körzetében rendszeres tölgy fűrészáru 6%-ra történő leszárítására 50 m3-nyi szárítókapacitást. Ajánlatokat ármegjelöléssel kérünk a megrendeles@veco-2000.hu e-mail címre. 2009-01-29

 

ForCons - Hegedűs Attila Ph.D. / manager E-mail: hegedus@forcons.hu
MENEDZSER ASSZISZTENS-t keresünk Erdészeti/kertészeti termékek termelésével/kereskedelmével foglalkozó magyar magánvállalkozás alkalmazásába menedzser asszisztenst keresünk (budapesti munkavégzés) felsőfokú erdészeti/kertészeti végzettséggel. Elvárások: stressz tűrő-, problémamegoldó képesség, min. 1-2 éves szakmai gyakorlat (erdészeti, kertészeti), határozott fellépés, az angol munkanyelvként való használata. Feladat: új erdészeti/kertészeti termékek hazai és nemzetközi piacokra történő bevezetése, az értékesítés generálása a menedzser iránymutatása mellett. Jelentkezés: fényképpel ellátott angol és magyar nyelvű önéletrajzzal, motivációs levéllel az alábbi e-mail címen: hegedus@forcons.hu 2009-01-29

 

ZOL-GÉM Kft. - Zoltán György / Ügyv. Ig. 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 98-114. Tel: 06 30 960 9278, Mobil: 06 30 960 9278, Fax: 06 22 538 241 E-mail: zol-gem@zol-gem.hu Weblap: http://www.zol-gem.hu
Szijácsos tölgy szélezetlen fűrészárut keresünk. Vast: 26/30mm, hossz: 240cm-től, szél: 140mm-től. Minöség: Két oldal tiszta. Mennyiség: 10-15m3/hó
2009-01-27

 

Eurobinia Hungary Kft. 2472 Kajászó, Rákóczi u. 2/A
Mobil: 20/94-62-799 E-mail: gabor.erdelyi@eurobinia.hu
Weblap: http://eurobinia.net
Keresek AKÁC OSZLOPOT kéregben! D12-18cm/3,5-5,5m egészséges, korhadt csomók nélkül, 70-80 a iránytartó, a többi lehet görbébb is. kamionos tétel érdekel. 2009-01-27

 

 

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.