FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-02-12

A Bosch a második legvonzóbb vállalat a műszaki hallgatók körében

A magyarországi Bosch a második legkeresettebb munkahely a diploma előtt álló műszaki egyetemisták és főiskolások körében - ez derült ki az AIESEC diákszervezet és a Develor személyzeti tanácsadó által végzett friss felméréséből.


Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója,
Thomas E. Beyer, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója, a Bosch csoport magyarországi vezetője, Thomas Schönenberg, a Robert Bosch Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója (Foto: Bosch)

"A Bosch hosszú távú stratégiája ért be a Legvonzóbb Vállalat Díj második helyezésének elnyerésével, hiszen vállalatcsoportunk évek óta kiemelt figyelmet és jelentős összegeket fordít a magas színvonalú mérnökképzés támogatására a magyar felsősoktatásban." - mondta el Thomas E. Beyer a díjátadó esemény alkalmából. A Bosch csoport magyarországi vezetője emlékeztetett: Vállalatuk nemrég akciótervet kezdeményezett - együttműködésben az Oktatási Minisztériummal, munkaadó vállalatokkal és oktatási intozményekkel - az innovatív területekre szakosodott mérnökoktatás további fejlesztésére. "A felmérés megerősítette törekvéseinket a piac és az oktatás közös fejlesztésében, ezért idén is támogatni fogjuk a hazai felsőoktatást" - tette hozzá Beyer.

 

Sokoldalú Bosch-jelenlét a felsőoktatásban

 

A magyarországi Bosch csoport évek óta kiemelten támogatja a magyarországi felsőoktatást és mérnökképzést: a vállalat 2005-ben önálló tanszéket alapított a Miskolci Egyetemen, ahol azóta mechatronikai mérnök-jelöltek tucatjait oktatják a leginnovatívabb környezetben; 2007-ben, a Budapesti Műszaki Egyetemmel kötött hosszú távú szerződés keretében, modern autóelektronikai labort adott át az intézményben; tavaly ezt egy újabb 75 milliós támogatással toldotta meg, illetve egy 274 milliós szerződés keretében a Dunaújvárosi Főiskolán is új tanlabort nyitott. A vállalat ezen kívül gyakornoki programokra, ösztöndíjakra, szakdolgozati konzultációkra, illetve TDK és PhD konzultációkra biztosít lehetőséget budapesti, hatvani és miskolci gyáraiban.

 

A szakemberek képzése a Bosch csoport Budapesti Fejlesztési Központja, a hatvani (Robert Bosch Elektronika Kft.) és a miskolci egységek (Robert Bosch Power Tool Kft. és Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.) támogatásával történik. "A tavalyi évben több mint 500 milliót fektettünk a felsőoktatásba, azaz magas színvonalú, több nyelvet beszélő fiatal mérnökök képzésébe" - összegezte a vállalatcsoport tevékenységét Thomas E. Beyer, a Bosch csoport magyarországi vezetője.

 

A Bosch csoport

A Bosch csoport a gépjármű- és ipari technológia, fogyasztási cikkek és épület-technológia piacvezető nemzetközi gyártója. A 2008-as év előzetes számai alapján mintegy 282000 munkatársa 45 milliárd euró forgalmat ért el. A Bosch csoport a Robert Bosch GmbH-t és annak 60 országban több mint 300 leány- és regionális vállalatát fogja át. Kereskedelmi és szolgáltató partnereink révén a Bosch közel 150 országban van jelen. Ez a világot átfogó fejlesztő, gyártó és értékesítő hálózat a további növekedés előfeltétele. A Bosch évente több mint három milliárd eurót költ kutatás-fejlesztésre és évente több mint 3000 szabadalmat jelent be világszerte.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) "Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként" alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH. tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH részvényeinek 92%-a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

 

További információért látogasson el a www.bosch.hu honlapra.

(x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.