FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-02-18

Újra termelhet az újkígyósi faüzem

Osztrák és szlovák befektetők érdeklődnek a felszámolás alatt álló újkígyósi faüzem iránt. A befektetők feltűnésével az üzem és árukészlete nem amortizálódik tovább, a termelés belátható időn belül újraindulha.

A közelmúltban egy szlovák befektető érdeklődött az Újkígyósi Falemezüzem iránt. A cég képviselője a négyszáznegyvenhárommillió forint értékű, leltárba vett raktárkészlet értékének töredékére tett ajánlatot. Bélyi Tamás felszámolóbiztos szerint a raktárkészletet leltári áron biztosan nem lehet értékesíteni, a magas víztartalmú furnéráru egyes vélemények szerint már tűzifának is alig hasznosítható. Hozzátette: a szlovák befektető megérkezése azt eredményezheti, hogy nem amortizálódik tovább az üzem. Belátható időn belül a termelés is újraindulhat, noha nagy árbevétellel aligha lehet számolni. Bélyi Tamás elmondta: a napokban egy osztrák társaság képviselői is megtekintették az üzemet, akik megállapították, hogy jó adottságú, minőségi áru termelésére alkalmas a furnéráru-gyár.

 

Hitelezői egymilliárd forintot követelnek a cégtől, ám többeknek nagyon kevés esélyük van járandóságuk behajtására. A felszámolás során elsőként a dolgozók kapták meg elmaradt bérüket, összesen százmillió forintot, ezután az APEH és a bankok következnek a sorban. A felszámolóbiztos szerint az ő igényeiket még ki tudják elégíteni, ám a további hitelezők legfeljebb reménykedhetnek pénzük viszontlátásában.

 

Az Újkígyósi Falemezüzem felszámolása tavaly november kilencedikén kezdődött, nem sokkal az után, hogy a vállalkozás a betéti társaságból korlátolt felelősségű társasággá alakult. Előbbi vállalkozási forma esetén a beltag saját vagyonával is felel a cégért, a kft.-nél mindez már nem igaz, hiszen ott korlátozott a tagok felelőssége.

 

 

Forrás: [origo]VállalkozóiNegyed 02-18

 

 

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.