FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-02-20

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén már 6.890 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

Új bejegyzések a Fatudakozóban:
SIMONBÚTOR Kft. Épületasztalos-ipari munkák végzése. Bútorok készítése, forgácslapok forgalmazása: FALCO márkaképviselet. FOREST márkaképviselet.
TREE TRADE-K Kft. Zárak, vasalatok nagy- és kiskereskedelmi forgalmazása: ELZETT, ROTO, SECURIDEV, HENKEL. Ragasztók forgalmazása.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban:
LAREX-TRADE Kft. Faanyagok - szibériai eredetű luc-borovi-vörös fenyőfűrészáru - forgalmazása 1500 m3-es készletből. Gyalult légszáraz termékek: fózolt hajópadló, járólapos hajópadló. Faanyagvédelem, gyalulás.
TÜRGYEI Faipari Kft. Fűrészüzem, famegmunkáló üzem, fenyő fűrészáru, OSB, lambéria import, kis- és nagykereskedelem, bútorlapkereskedelem.

Rövid céghírek

Az Anticimex Hungária Kft 2008. december 3-tól ABIES - PANNÓNIA Faanyagvédelmi, Környezethigiéniai és Kereskedelmi Kft névvel, de változatlan tevékenységgel, munkatársakkal és elérhetőségekkel folytatja tevékenységét: faanyagvédelmi szakértés, faanyagvédelem, lángmentesítés, rágcsáló- és rovarirtás, épületek légszárítása, faanyagvédőszerek forgalmazása. Laboratóriumi szermaradvány vizsgálat, éghetőségi bevizsgálás.

 

Ha van feldat, nem vész el a világ

részlet:

... Gyermekjátékokat, bútorokat gyártanak hazai és külföldi megrendelésre a Veszprém megyei Marcaltőn a napokban átadott, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató faipari üzemben. A MOVE Alfa Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Zrt. 18 millió forintot nyert a több mint 22 millió forint értékű beruházás megvalósítására a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pályázatán.

A MOVE Alfa Zrt.-t 1991-ben hozta létre a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete. Fő feladatuk a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása úgy, hogy a létrehozott termékek piacképesek legyenek. A faipari munkákon kívül a társaság profiljába tartozik a szövés, a varrás illetve egyes bérmunkák. A cég hét telephelyén - Pápán, Marcaltőn, Igalon, Balatonfűzfőn, Veszprémben, Karcagon, Buda-pesten - összesen 298 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak, az üzemekben dolgozók hatvan százaléka súlyos testi fogyatékkal élő, hallás-, látás-, valamint mozgássérült. Az új faüzemben jelenleg 40-45 embert foglalkoztatnak, de a tervek szerint a jövőben száznál több embernek adnának munkát.

Forrás: nol.hu 02-17

 

Csonkolják a munkaidőt a Dunántúlon

A Dunántúlon a ruha- és a textil-, valamint az építőipari cégek szenvedik meg leginkább a recessziót, de problémákkal küzdenek a fafeldolgozással, illetve a bútorgyártással foglalkozó vállalatok is. Egy térségi felmérés szerint a textil- és építőipar kis- és középvállalatai 2008-ban piacaik csaknem harmadát vesztették el, és a cégek csaknem negyede csőd közelébe került. A térségben például egy bútoripari alkatrészeket gyártó, 240 főt foglalkoztató vállalattól már elküldtek 60 embert, és január 15-étől bevezették a 4 napos munkahetet.

Forrás: Pécs TV

 

Lakat kerül két szegedi kollégiumra

Két kollégium, a Déri Miksa és a Kiss Ferenc bezárását tervezi az önkormányzat. A diákotthonok kihasználtsága 86 százalékos, s a következő években tovább csökken a középiskolások száma. A közgyűlés a jövő héten dönt. A kollégisták sajnálják második otthonukat. Az épületeket a város értékesíti.

A szegedi oktatási rendszer átalakítása nem csak a szakközépiskolák "bokrosítását" jelenti - érinti a kollégiumokat is. A szegedi önkormányzat bezárná a Déri Miksa ipari és a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola kollégiumát. A javaslatot jövő pénteken tárgyalja a közgyűlés. ...

... Példamutató erdészek
- Hiba, hogy az olyan specifikumokról, mint az erdészeti kollégium, pusztán statisztikai adatok miatt mond le a város. Pedig egyedi és példamutató az a szellemiség, munkamorál, amelyben itt nevelték a diákokat, akik erdészeti gyakorlaton parkosítottak, öltözőszekrényeket készítettek a kollégiumban - fogalmazott Farkasné Pocsai Blanka. ...

Forrás: Démagyar 02-18

 

Kárpátalján két fatelepet bezártak

Az illetékes hatóságok folytatják a Kárpátalján működő fatelepek tevékenységét. Ha tulajdonosaik nem rendelkeznek a megfelelő hatósági engedélyekkel, a fatelepeket bezárják, a fűrészárut elkobozzák.

Az adórendőrség az utóbbi napokban két illegálisan működő fatelepet zárt be, az egyiket a técsői, a másikat a huszti járásban. Tulajdonosaiknak nem volt engedélyük fakitermelésre, fafeldolgozásra.

Előzetes számítások szerint a két fatelep mintegy ötvenezer hrivnyával károsította meg az államot. Mindkét fatelepet bezárták, a bennük talált fűrészárut elkobozták, tulajdonosaik ellen eljárás indult.

Forrás: Kárpátinfo

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Mecsekerdő Zrt. 7623 Pécs, Rét u. 8. Tel: (72) 508-200
E-mail: info@mecsekerdo.hu
A Mecseki Erdészeti Zrt. hosszú távú bérletre meghirdeti a Nagymátéi vendégházának üzemeltetői jogát. A bérlettel kapcsolatos részletekről felvilágosítás kérhető a 72/508-200-as telefonszámon vagy az info@mecsekerdo.hu címen. 2009-02-19

 

Szajkó Benedek 8124 Káloz, Kiss u. 5
Mobil: 06-70 -550-7702 E-mail: erzsi6721@freemail.hu
1985-ben,Sopronban végzett faipari üzemmérnök és középfokú erdész 22 éves középvezetői és termelés irányítói tapasztalattal nyugdíjig tartó állást keres. Minden képzettségemhez illő munkakör érdekel! 2009-02-17

 

Forest 7 Kft. - Szeverényi Tamás / ügyvezető
1171 Budapest, Nemesbükk utca 71.
Tel: 06 1/258-7784, Mobil: 06 20/9 850 848, Fax: 06 1/258-7784
E-mail: forest7@forest7.hu Weblap: http://www.forest7.hu
Erdésztechnikust keresünk alkalmazottként, Budapest, XVII. kerületi székhelyű erdészeti vállalkozásba. Sokrétű szakmai munkára agilis, önálló munkatárs jelentkezését várjuk. Jogosítvány szükséges. Jelentkezés önéletrajzzal.
2009-02-16

 

RÓZSA ANDRÁS / TUl. 8900 Zalaegerszeg Tel: 0036302983000 E-mail: rozsabandi@gmail.com Weblap: http://gocsejtrading.blogspot.com
FAAPRÍTÉKOT, FŰRÉSZPORT, FAIPARI HULLADÉKOT vásárolnék folyamatosan,az ország egész területéről,ill. a környező országokból, (Románia, Szlovákia stb.),nagy mennyiségben! Tel: 30/ 298-3000 2009-02-16

 

Bárkányi Zoltán Mobil: 0036209369957
FAAPRÍTÉKOT, FŰRÉSZPORT keresünk megvételre az Ország egész területéről, esetleg szomszédos Országokból! Szállítási mennyiség min 90m3.Vásárolunk leszállítva is!!!!fizetés:kp!Döntése előtt kérdezze meg a többi kereskedőt is,hogy milyen feltétellel fizetnek! 2009-02-16

 

CAPITAL AUTO HUNGARY KFT - Kóródi Zoltán / Ügyvezető
7634 Pécs, Szentlőrinci út 19/a Tel: 72 254 184, Mobil: 70 271 0104, Fax: 72 254 184 E-mail: info@capitalauto.hu Weblap: http://www.capitalauto.hu
FAAPRÍTÉKOT , FŰRÉSZPORT keresünk megvételre az Ország egész területéről, esetleg szomszédos Országokból! Szállítási mennyiség min 90m3.Vásárolunk beszállítással is de saját szállító kapacitással is rendelkezünk! 2009-02-14

 

Kovács Gyula Mobil: 06 70 611 40 30 E-mail: a.kovacsgyula@gmail.com
Weblap: http://butorterv.blog.hu
Több éves egyedi bútorgyártási és gyártáselőkészítői tapasztalattal állást keresek. Önállóan végzem a helyszíni mérést és a rendelések felvételét. AutoCad és MS Office (Excel, Word) programok felhasználói szintű ismeretével rendelkezem. B kategóriás jogosítványom van. 2009-02-14

 

BAKONY MMBL KFT - KOVÁCS ZOLTÁN Mobil: +36/30/590-73-80
CÉGÜNK FOLYAMATOSAN VÁSÁROL TÜZIFÁT, APRÍTÉKOT, FÜRÉSZPORT.... TOVÁBBI INFROMÁCÓ TELEFONON. 2009-02-12

 

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.