FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-02-26

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 6.891 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

Új bejegyzések a Fatudakozóban:
PÁL-FA Szárító Kft. Rétegragasztott ablak ill. ajtó alapanyagok (borovi, luc, tölgy, E-globulus, vörösfenyő), táblásított anyagok, valamint fűrészáru értékesítése. Épületvasalatok (SIEGENIA, AUBI) forgalmazása. ADLER festékek, lakkok, valamint szilikonok kereskedelme.
ROBUSTA Kft. Erdő- és vadgazdálkodási szolgáltatás. Tüzifa-forgalmazás. Közúti teherszállítás.
Fa-Fém-Technika 96 Kft. Ablak- és ajtógyártó szerszámkészletekk gyártása PVC és fa nyílászárókhoz. Egyedi profilszerszámok HM, HSS és DIA élkiképzéssel. Körfűrészek fa, PVC, alumínium daraboláshoz. Szerszámok javítása, élezése, felújítása. Faipari gépek forgalmazása.
Szentiványi Imre Faanyagvédelmi szakvéleményezés, tanácsadás. Faanyagvédelmi kivitelezés. Faanyagvédelemmel összefüggő károsodások felszámolása, teljes helyreállítása. Gombamentesítés, műemlékvédelem. Faszerkezet építés. Fűztermesztés.
SZEBSZI Kft. Beépített és beépítésre kerülő faszerkezetek gomba és rovarkártevők elleni védelme, károsítások megszüntetése. Speciális területünk a könnyező házigomba mentesítés. Épületfelújítás, lakásfelújítás.
KÉSZBÚTOR Kft. Bútorok készítése. Próbabbaák, vállfák, színes panelek, vitrinek, állványok, raktári pultok, sinek, aluvázs rendszerek.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban:
L.Holzimpex Bt. Fa-export,-import: parketta, svédpadló, hajópadló, lambéria, lépcső, ragasztott tömörfa, esztergált faáru, fűrészáru, parkettafríz, bútorléc, ajtó, ablak. Faipari szolgáltatás.
ROSTFA Kft. Szakosított faipari műhellyel rendelkező állandó alvállalkozók segítségével dolgozunk.
VIKING S Bt. Raklap gyártás gépei. Famegmunkáló gépek. Szárítóberendezések. Rönkhasítók.

Áldatlan állapotok a bútorgyárban (Zalaegerszeg)

Bértartozások és a munkakörülmények miatt szerdán mintegy 80 dolgozó távozott rendkívüli felmondással a bútorgyárból, a Mertschenk - Zala Bútor Termelő Kft.-től. Csütörtök délig 25 dolgozó regisztráltatta magát a munkaügyi központban.

Február 26. csütörtök

Délután

A cégtől rendkívüli felmondással távozó dolgozók létszámukat 80-ra becsülték  munkaügyi kirendeltségen, de a kft. vezetője azt is jelezte, többen visszamentek. Ez valóban így történhetett, mivel csütörtökön délelőtt 25 bútorgyári kapott sorszámot a munkaügyi központban, de végül az ügyfélfogadás alatt 19-en jelentek meg az ügyintézőknél. A regisztrációra jelentkezők közül elmondták, hogy várakozás közben is hívták őket a kft.-től, menjenek vissza, és megkapják a pénzüket. Hogy így lesz-e, egyelőre nem tudni...

Délelőtt

Mint dr. Fábiánné Badacsonyi Ágnes kirendeltségvezető helyettestől megtudtuk, a cégtől várható nagyobb számú munkavállalóra számítva, külön munkatársakat jelöltek ki, akik csütörtökön csak a Mertschenk Kft.-ből érkező dolgozók ügyeivel foglalkoztak. Délig egyébként a volt bútorgyáriak közül huszonöten jelentek meg a munkaügyi kirendeltségen, regisztráltatni magukat. 

- Mivel nagyobb létszám megjelenésére kellett számítani, a munkaügyi kirendeltség három munkatársát csak a bútorgyáriak fogadására és ügyeinek intézésére jelöltük ki. Ha egy-egy cégtől nagyobb létszámú munkavállaló megjelenése várható, zöld folyosót biztosítunk számukra, lerövidítjük az ügyintézés szokásos idejét. A Mertschenk Kft.-től jelentkezőket is, miután beadták az ellátásra vonatkozó kérelmüket,  egy egyébként ügyfélmentes napon, két hét múlva, szerdán hívjuk vissza. Akkor fogják megkapni az ellátásról szóló határozatokat - mondta a kirendeltségvezető helyettes. 

Február 25. szerda

Az üzem egyik dolgozója szerdán értesítette szerkesztőségünket, hogy közülük sokan nem tudják, nem is akarják  a kialakult körülmények miatt tovább folytatni a munkát. Ezért úgy döntöttek, hogy rendkívüli felmondással szüntetik meg a cégnél munkaviszonyukat. Ha ugyanis a munkáltató megszegi a munkaszerződésben vállalt kötelezettségét, a rendszeres bérfizetést, a dolgozókat is megilleti ez a jog, megtartva az elmaradt járandóságaikra vonatkozó követelésüket és nem zárják ki magukat a munkaügyi ellátásából sem.

A gyár előtti parkolóban valóságos tömeg fogadott bennünket szerdán. Az emberek a kora délelőtti órákban, Munkavállalói rendkívül felmondás fejlécű nyomtatvánnyal a kezükben érkeztek ki az üzemből. 

- Annyi pénztartozás gyülemlett fel velünk szemben, hogy már nem tudjuk folytatni. Mióta a munkáltató megalapította a kft.-t, jóformán azóta tartozik. Húztuk egy fél évig, akkor kifizetett bennünket, utána megint apránként utalták a fizetésüket. A mai napig a fizetésünknek átlagosan a 160 százalékát nem kaptuk meg. A decemberi bérnek egy részével még mindig tartoznak, a januárit  egyáltalán nem utalták, a februárit pedig száz százalék, hogy nem kaptuk volna meg a jövő hónapban. Pontosan nem tudom, mennyien mondtak fel, 50-70 körül - mondta Vajda István, az egyik dolgozó. 

A tömegből azonban többen is közbeszóltak, hogy legalább 80-an adták be a rendkívüli felmondást. 

A megkérdezettektől megtudtuk: mintegy 15-en maradtak szerdán az üzemben - a dolgozók szerint azonban ennyien nem tudták folytatni a termelést.

- Tegnap még mi is dolgoztunk, és tárgyaltunk a főnökünkkel, de nem tudtunk megegyezni, mert nem tudta megígérni, hogy kifizeti a bérünket. Valószínűleg a legtöbben holnap elmegyünk a munkaügyi központba regisztráltatni magunkat  - említette még az üzemet elhagyó Vajda István. 

Érdeklődésünkre elmondta továbbá, hogy egyébként volt munka, bár nem mindig folyamatos. Külföldi piacra dolgoztak zömében, általában keményfa ajtófrontos szekrényeket készítettek. 

A cikk folytatása a Zalai Hírlap Online-ban

Forrás: ZalaiHírlap 02-25

Rövid hírek (az ERDÉRT hírcsokra alapján)

Praktiker árbevétel
Előzetes információk szerint a német Praktiker barkácsáruházlánc által a 2008-as üzleti évben elért árbevétel 1%-kal alacsonyabb volt, mint az előző évben (3,90 milliárd euró).

DINPlus és az ÖNorm M 7135 pelletek

2008. decemberében a DINPlus és az ÖNorm M 7135 pelletek végfelhasználó ára részben ismét emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a német piacon az elmúlt év közepe óta minden hónapban emelkedtek az árak. Németországban decemberben átlagosan 26%-kal kerültek többe a pelletek, mint júniusban. Ausztriában kb. 15%-kal, Svájcban pedig 10%-kal emelkedtek az árak ugyanebben az időszakban.

Csökkenni fog a fenyő faanyagok termelése
2009 első negyedévében jelentősen csökkenni fog a fenyő faanyagok termelése az európai fűrésziparban. A becslések szerint a termelés 20-30%-kal vagy 3,5-4 millió m3-rel fog elmaradni az előző év első negyedévéhez képest.

Baumax Törökországban

A Baumax AG (Ausztria, Klosterneuburg) 2010 tavaszán szeretné megnyitni első áruházát Törökországban. Az első évben öt áruház nyitását tervezik, ezt követően pedig hét éven át évente újabb ötöt nyitnának, így összesen 40 áruházuk lenne ebben az országban. A 40 áruház kb. 600 millió euróval növelné a vállalat árbevételét. A bővítési tervek és a Közép- és Délkelet-Európában tervezett újabb áruházak azt mutatják, hogy a Baumax az elkövetkező években is igyekszik megvalósítani a terveit, a jelenleg nehéz piaci helyzet ellenére is.

Az építőipar teljesítménye

Az Euroconstruct (EC) 19 országában az építőipar teljesítménye 2009-ben várhatóan 4,3%-kal alacsonyabb lesz, mint 2008-ban. 2010-re az Euroconstruct kismértékű, 0,4%-os növekedést, 2011-re pedig 2,2%-os emelkedést jósol.

UNECE: Európában csökken a rétegelt lemez fogyasztása

Az UNECE Faipari Bizottságának várakozásai szerint a rétegelt lemez fogyasztása és gyártása vissza fog esni idén Európában és Észak-Amerikában, miközben a FÁK országaiban jelentős növekedést várnak a termelésben ás a fogyasztásban.

Csökkent a kínai rétegelt lemez és MDF export

A kínai rétegelt lemez és MDF export 2008 első felében első alkalommal csökkent azt követően, hogy az előző években jelentős növekedést mutatott. A forgácslap export azonban tovább növekszik, bár viszonylag alacsony szintről indult.

 

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Péter, Nógrád Tel: 06209506802 E-mail: omega20@freemail.hu
Tüzifát keresek kamiontételbe Nógrádra szállítva.Várom az árajánlatokat! Bükk,gyertyán,tölgy jöhet szóba. 2009-02-26

 

Mack Fanér AB - Mr. Anders Mack Tel: +46 393 120 23
E-mail: anders@mackfaner.se Weblap: http://www.mackfaner.se
Svéd vállalat bükk és tölgy rönkfát venne furnérlemez gyártásához. (Az érdeklődés a stockholmi Magyar Nagykövetségen és az ITDH-n keresztül érkezett a FAGOSZ-hoz) 2009-02-25

 

Potyondi Pal - ev 2721 Pilis, Vasvary P. 35
Mobil: 70/3379191, Fax: 29/696029 E-mail: erdoszovrt@airlink.hu
vasarolnank havi cca.150 m3 eger papirfat /10 cm atmerotol/,kivagast,ronkot
2009-02-24

 

BIO-BURNING KFT Tel: 0036 30 3317848 E-mail: bio-burning@freemail.hu
RAKLAP APRÍTÁSRA KERESÜNK VÁLLAKOZÓT VAGY GÉPET BÉRBE EGÉSZ ÉVBEN
2009-02-23

 

Petrics Recycling Kft - Petrics Csaba
2330 Dunaharaszti, Andrássy Gyula u. 26. Mobil: 20 9146-702, Fax: 24 516-441 E-mail: info@petrics.hu Weblap: http://www.petrics.hu
A dunántúl területén faaprítékot keresünk, nedvességtartalomtól függetlenül. Fizetés hetente! 2009-02-23

 

OTOTT KOVÁCS PÉTER / MOTOR FŰRÉSZ KEZELŐ
6440 JÁNOSHALMA, MÁTYÁS KIRÁLY U.18 Mobil: 3670/339-51-75
E-mail: kiaraapa@citromail.hu
Olyan vállalkozót vagy céget keresek,aki ki szeretne menni Franciaországba a hurrikán által okozott kár felszámolására. Munkát szeretnék vállalni. Végzettségem:Fakitermelő OKJ 31626201 2009-02-22

 

Mecsekerdő Zrt. 7623 Pécs, Rét u. 8. Tel: (72) 508-200
E-mail: info@mecsekerdo.hu
A Mecseki Erdészeti Zrt. hosszú távú bérletre meghirdeti a Nagymátéi vendégházának üzemeltetői jogát. A bérlettel kapcsolatos részletekről felvilágosítás kérhető a 72/508-200-as telefonszámon vagy az info@mecsekerdo.hu címen. 2009-02-19

 

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.