FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-10

Ragasztóanyagok a MINŐSÉG árnyékában II.

Az Emer D3 nevű, D3 vízállóságúnak jelzett ragasztóanyag tavalyi bevizsgáltatása után a Henkel Magyarország Kft. közzétette, hogy ez az anyag a D3-as követelménynek nem felel meg. 2009. január 8-án a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a termék forgalomból visszahívását rendelte el.

 

A múlt év elején Henkel Magyarország Kft. aláírással egy cikk jelent meg a faipari szaksajtóban (Fatáj-online szaklap, Hírfa, Magyar Asztalos) "Ragasztóanyagok a MINŐSÉG árnyékában" címmel. A cikk szokatlan módon a felhasználók minőség védelme iránti igényére hivatkozva alapvető minőségi hiányosságok okán hívta fel az olvasók figyelmét egy Magyarországon forgalmazott faipari ragasztóanyagra.

Szakmai jelzések és az indokolatlanul alacsony dömping ár miatt a Magor Covacet romániai cég által gyártott Emer D 3 tipusú D 3 vízállósági fokozatú ragasztóanyagot egy akkreditált laborban minősíttettük. Az EN 205 vizsgálati szabvány vizsgálati eredményei alapján nyilvánosságra hoztuk: ez a ragasztóanyag nem felel meg a D 3-as vízállósági követelménynek.

 

A cikk megjelenése után az újságok olvasói többször feltették a kérdést: hogyan folytatódott a kemény állításokat megfogalmazó ügy.

 

A ragasztóanyag magyar forgalmazója a Tm. EMER Kft. (Tolna) cég ügyvezetője megkereste cégünket, álláspontunk visszavonását és kártérítést követelt.

Újabb termékeket vizsgáltattunk be, majd az ismételten negatív eredmények után a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) fordultunk. A termék bevizsgálását is magába foglaló hatósági eljárás befejezéseként született DDF-04212/0003/2008. számú határozat lényege az alábbi:

Az NFH az "EMER D3 Vízálló faipari ragasztó vonatkozásában elrendelte a termék forgalomból való kivonását és visszahívását azonnali hatállyal".

 

 

 

 

 

 

A termékről készült riasztás megtekinthető a www.piacfelugyelet.hu honlapon. Ezen belül: --- veszélyes termékek --- keresett szavak: emer. A találati lista egyetlen eleme: Emer D3 vízálló faipari ragasztó , amire kattintva megtalálható a termék leírása, fényképe és a hatósági intézkedés: "Már forgalomba hozott áru forgalomból való kivonásának elrendelése".

 

A Henkel Magyarország Kft. - a cégünket ért jogtalan vádaskodások ellenére - a felhasználók tárgyszerű tájékoztatásával az ügyet befejezettnek tekinti (bár fenntartja magának a jogot, hogy az őt ért erkölcsi és anyagi károk megtérítése iránti igényét bírósági úton érvényesítse).

 

Ecseri József, értékesítési, műszaki tanácsadó

telefon: (30) 91-92-915, fax: (1) 209-15-43

jozsef.ecseri@hu.henkel.com, www.ragasztas.hu

Lakossági-és Szakipari Ragasztástechnika

Hekel Magyarország Kft. www.henkel.hu

Budapest, 2009. március 3.

(x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.