FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-13

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 6.956 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

Új bejegyzések a Fatudakozóban:
PIPER Kft. Saját fejlesztésű (PIPER) látványtervező és gyártás-előkészítő számítógépes program forgalmazása, bútorgyártók és forgalmazók részére. [03.06-án téves szöveggel jelent meg - FATÁJ szerk.]
Dubr Hardware Kft. Bútoripari vasalatok forgalmazása. Élzáró élfólia, pvc, ABS forgalmazása.
Kiss és Társa Kft. PIHER fa- és fémipari fogók, készülékek kis- és nagykereskedelme. PIHER hegesztéstechnikai fogók és készülékek forgalmazása.
Muzsikál Az Erdő Alapítvány A cél olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése a térség lakóinak, turistáinak, gyermekeinek, mely kötődik mind a zenéhez, mind az erdőhöz.
OEE Erdészcsillag Alapítvány Rászoruló erdészeti dolgozók és családtagjaik támogatása.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban:
FOREST HUNGARY Kft. Bútoripari alkatrészek és alapanyagok importja, hazai gyártása és gyártatása, belföldi nagykereskedelme és exportja.
ER-FA Pápa Kft. Faanyagkereskedelem.
ER-FA 2000 Kft. Bútorlap nagykereskedelem, bútorszerelvények forgalmazása. Egyedi bútorok tervezése, kivitelezése.
ERTL Faipari Kft. Bútorok gyártása és értékesítése.
ITUN Kft. Parketták, exóta fűrészáruk, hajópadló export-import forgalmazása.
VENTIFILT Zrt. Ipari, légtechnikai elemek tervezése, gyártása és szerelése (ventillátorok, ciklonok, porszűrők, adagolók, csővezeték elemek).
Ember Az Erdőért Alapítvány A hosszútávú erdőállomány-gazdálkodás érdekében kifejtett szakmai kutatási, oktatási és ismeretterjesztési tevékenység támogatása.
Wesselényi Miklós Szakképző Iskola Bútoripari technikus, faipari termelésszervező, bútorasztalos, kárpitos és további 10 OKJ szerinti szakma oktatása.

Márciusi Asbóth-napok

Idén március első hetében került sor a hagyományos Asbóth-napok (Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium) megrendezésére. Számos eleme hagyományosnak volt mondható, ám idén ők is csatlakoztak a Balaton Színházban rendezett rendkívüli középiskolai bemutatkozó naphoz.

A programok még az iskolában március 5-én kezdődtek az Édes anyanyelvünk írásbeli fordulójával, majd 9-én hétfőn folytatódtak a szóbeli fordulóval és a környék általános iskoláinak rendezett az informatika versennyel. Március 10-én a diákok ismeretterjesztő előadásokat hallhattak a Balaton Színházban: Asbóth Emőke tartott előadást Asbóth Sándorról, a keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársa rendészeti témával érkezett, majd a dohányzás következményeire hívta fel a figyelmet Dr. Dalmadi Ilona.

A nagyközönség számára is nyílt programjait mutatta be az iskola ezután: sport, tánc- és zenei bemutatók mellett bemutatkozott az iskola diákszínjátszó köre. Eközben az iskola fodrász és kozmetikus hallgatói tartottak bemutatót. Emellett kiállításon mutatkoztak be a faipar, fémipar, építőipar, elektrotechnika, kishajóépítő szakágakban alkotó-tanuló diákok.

A hetet vers- és prózamondó versennyel, idegen nyelvi vetélkedővel zárták az iskolában. Csótár András igazgató helyettes, a műsor főszervezője elmondta: külön öröm volt számukra, hogy egy nem művészeti orientációjú iskolában sok érdeklődőt vonzó programokkal tudtak előállni. - Rengeteg rejtett tartalékkal rendelkező tanuló van közöttünk, csak ezt fel kell ismerni, csiszolgatni, fejleszteni kell őket. Büszke vagyok a szereplő diákokra és a kollégáimra is, hiszen mindenkinek voltak kisebb-nagyobb feladatai ennek az ünnepi hétnek az előkészítésében, lebonyolításában, amit magas színvonalon végeztek el. Az Asbóth igazán kitett magáért. Köszönjük a Goldmark Művelődési Központnak, Csengei Ágota igazgató asszonynak a lehetőséget és kollégáinak a segítséget - tette hozzá az igazgató helyettes.

Forrás: Monitor 03-11

Fagazdasági felszámolási hírek 2009

 

Tovább frissítettük a közelmúltban publikált fagazdasági felszámolás 2009 évi számlálónkat! 12 újabb bejegyzés.

 

Tóth János, FATÁJ

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Timár Levente Mobil: +36 30 560 27 45 E-mail: timar.levente@huurre.hu
Keresek 70 db 6m-es kb.30 cm-es átmérőjű borovi rönköt alul felül párhuzamosan megvágva, úgy hogy a két párhuzamos felület közötti távolság 20 cm legyen. Tatabánya melletti rönkfaházam építéséhez. Márciusi végi kiszállítással. 2009-03-12

 

CAPITAL AUTO HUNGARY KFT - Kóródi Zoltán / Ügyvezető
7634 Pécs, szentlőrinci Út. 19 Tel: 72 254 184, Mobil: 70 271 0104, Fax: 72 254 184 E-mail: info@capitalauto.hu Weblap: http://www.capitalauto.hu
FAAPRÍTÉKOT , FŰRÉSZPORT keresünk megvételre az Ország egész területéről, esetleg szomszédos Országokból! Szállítási mennyiség min 90m3.Vásárolunk leszállítva is de saját szállító kapacitással is rendelkezünk! / Rostfát-papírfát, széldeszkát, fűrészüzemi hulladékot keresünk megvételre faapríték készítéséhez a Duna-Tisza közti, és a Dunántúli régiókból.Egész éves folyamatos átvétel 2009-03-11

 

MHM Pellet Kft. - Mayer József / Tulajdonos 9970 Szentgotthárd, Mathiász u.5 Mobil: 06309637837 E-mail: mdodoj@t-online.hu
Cégünk folyamatos átvételre keres rostfát, széldeszkát, faapritékot! Nagyteljesitményű apritógéppel vállalunk apritást, ill.a faapriték elhelyezését!Szállitást biztositjuk! 2009-03-11

 

Raklap és Tüzép Kft. - Szamosvölgyi István 2351 Alsónémedi, Pf.: 36
Mobil: +3630/9349337, Fax: 29/537-890 E-mail: info@raklapestuzep.hu
Nagy mennyiségben vásárolnánk fűrészport, faaprítékot, széldeszkát, deszkavégeket, rostfát valamint papírfát. Rendelkezünk begyűjtési ill. szállítási engedéllyel. Fizetés kézpénzben vagy átutalással. Minimális mennyiség 80-90 m3. 2009-03-09

 

BioWindSolEnergy Kft. - Császár Zoltán / Üv. 2233 Ecser, Apponyi-u.40.
Tel: 0036202200568, Fax: 003629335171 E-mail: zcsaszar@tamisoft.com
Használt üzemképes Brikerrprést keresünk megvételre. 2009-03-06

 

DVORIMPEX - Mr. Dvořák 39468 ®irovnice, Na výsluní 631
Tel: +420 565 494 243, Mobil: +420 777 959 857, Fax: +420 565 494 243
E-mail: dvorimpex@seznam.cz
Demand 500 m3 logs from oak-furniture wood., II.category (avg. 40cm) , III.A category (avg.35+cm) , III.B category (avg.30+) -the best length 2,5 - 4m ( but it can be also 2,20 or 2,30m) [Ez a csehországi igény áttételesen érkezett a FAGOSZ titkárságra.] 2009-03-06

 

Mack Fanér AB - Mr. Anders Mack Tel: +46 393 120 23
E-mail: anders@mackfaner.se Weblap: http://www.mackfaner.se
Svéd vállalat bükk és tölgy rönkfát venne furnérlemez gyártásához. (Az érdeklődés a stockholmi Magyar Nagykövetségen és az ITDH-n keresztül érkezett a FAGOSZ-hoz) 2009-02-25

 

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.