FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-26

Hazánk vezető raklapgyártója online erősített

Magyarországon a KEFAG Zrt. foglalkozik legrégebben folyamatos EUR(UIC435-2) rakodólap gyártással. Két üzemében - Jánoshalma, Bugac - évente 900 ezer db minosített rakodólapot tudnak készíteni, emellett évi 400 ezer db egyedi, egyutas, ún. ipari raklap gyártását tudják felvállalni.

A közelmúltban a www.rakodolap.hu címen létrehozott oldallal ismét "erősített" Magyarország piacvezető raklapgyártója, az oldal egyik fő újdonsága az Online ajánlatkérő modul.

 

Raklapgyártás

Mind a Bugaci Faipari Üzemben, mind a jánoshalmi ÖKOPAL Raklap Üzemben korszerű technológiai feltételek mellett lehetőség nyílik a késztermék mesterséges szárítására és igény szerinti hőkezelésére (ISPM 15) is. A kész raklapokat esővédett helyen tároljuk fedett színekben, melyek összes alapterülete a két üzemben eléri a 3000 m2-t. Ennek köszönhetően egyidejűleg 50 ezer db raklapot tudunk időjárástól védett helyen készletezni, ezzel is biztosítva vevőink igényeinek gyors és pontos kielégítését. Termékeink alapvetően nyár és fenyő fafajból készülnek, részben a saját kezelésben lévő erdőkből kikerülő faanyagból. Üzemeinkből a készterméket közúton, kamionnal szállítjuk el, de Jánoshalmán bérelt iparvágányunk segítségével vasúton is tudunk szállítani.

 

Mit kínál Önnek a KEFAG Zrt.?

Jól szervezett, hosszú távon kiegyensúlyozott, tervezett és tervezhető, biztos anyagi háttérrel rendelkező kereskedelmi tevékenységet, német, angol, olasz nyelvű kapcsolattartást, jelentős külkereskedelmi gyakorlatot, szállítmányozási (mind közúti, mind vasúti) tapasztalatot, biztos piaci elhelyezhetőséget.

 

A cégről

Társaságunk, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Bács-Kiskun megye állami erdőterületeiből mintegy 60 ezer hektárt kezel. Kiemelt tevékenységeink közé tartozik a raklapgyártás, a raklapforgalmazás, a mag- és csemetetermesztés, az erdőművelés, a fahasználat, az erdőgazdálkodási szolgáltatások, a kereskedelem és a vadgazdálkodás. Cégünk több mint 300 alkalmazottnak ad munkát, árbevétele közel ötmilliárd forint. A társaság valamennyi tevékenysége során törekszik a bel- és külföldi piacokon elfoglalt helyének megtartására és piaci részesedésének növelésére. A partnerek növekvő igényeinek a termelés és szolgáltatás színvonalának folyamatos javításával igyekszik megfelelni. Ennek érdekében építette ki és működteti az MSZ EN ISO 9001:2001 minőségirányítási rendszert, és a rakodólapgyártás területén az MSZ EN ISO 14001: 2005 környezetközpontú irányítási rendszert is.

Társaságunk a komplex fahasznosítás során 100 ezer m3 fűrészipari alapanyagot dolgoz fel évente: ebből 52%-os kihozatallal rakodólap elem-raklap készül (1,3 millió db rakodólap gyártása), 48% pedig hasznosítható melléktermék (apríték, fűrészpor, egyéb).

Bővebb információ: www.kefag.hu honlapon

 

Forrás: KEFAG Rakodólap

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.