FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-27

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.056 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

Új bejegyzés a Fatudakozóban:
Tikkurila Kft. Prémium kategóriájú, finn gyártmányú háztartási dekorációs festékek és ipari bevonatok forgalmazása.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban:
ICI Hungária Kft. Ragasztók forgalmazása.
KENTECH Kft. LAMELLO,NOVORYT,KITY, JERABEK, CEMA, SAHOS,TAJFUN, CANDIDUS,SANDIT,KWO, ELBEZ,IGM,DYNABRIDE.Gépek, szerszámok, csiszoló-és fajavító anyagok. Esztergált, mart díszítőelemek, profillécek, díszrácsok. Faipari szárítóberendezések tervezése, kivitelezése.
Besze Tibor EV. Lépcsőkorlátok, szék, asztal és ágylábak, sporteszközök, bútoralkatrészek, konyhai eszközök esztergálása. Egyéb fatömegcikk, kerítéselem gyártás, bérfűrészelés, bérszárítás, stb.
Koper Kft. Elemes lengyel bútorok forgalmazása, egyedi konyhabútorok gyártása, forgalmazása, modern és klasszikus stílusban is, szép külsővel és belsővel. Tervezés, háztartási gépek beszerzése, helyszínre szállítása, beépítése, garanciával.
SZÁSZFA Faipari Kft. Nem szabványos és egyutas raklapok, csomagoló ládák gyártása éger, nyár és fűz fafajokból.
SZOMEX Kft. Orosz fenyőfűrészáruk importja, forgalmazása. Hossztoldás nélküli táblásítás: Borovi- (erdei-) és vörösfenyő. Ajtófrízgyártás.

Barkóczi István állami kitüntetése

A térségben meghatározó, de országosan is figyelemre méltó erdészeti tevékenységet egy folyamatosan megújulni képes vezetés hatékony munkája eredményezi a SEFAG Zrt.-nél. Az erdészeti kollektíva munkájára felfigyeltek az elismeréseket adományozók is.

A köztársasági elnök 16/2009. (III.15.) KE határozata alapján 2009. március 15-e alkalmával a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE polgári tagozat kitüntetésben részesítette a magyar erdők minőségének megőrzése és fejlesztése érdekében végzett munkássága elismeréseként Barkóczi István okl. erdőmérnököt a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatóját.

Forrás: OEE

Demko Feder - hogyan tovább?

A Haon értesülései szerint nehéz gazdasági helyzetbe került a Demko Feder Kft., melynek vámospércsi üzemében mintegy hetven ember dolgozik.

Ezen kívül a cég (mely az évek során minőségi biobútorairól vált ismertté itthon és külföldön egyaránt) országos mintabolthálózatot üzemeltet, sőt, külföldi érdekeltségekkel is rendelkezik.

Magukat megnevezni nem kívánó informátoraink egybehangzóan állítják, hogy a működőképesség fenntartásához százmilliós nagyságrendű tőkebevonásra lenne szükség, és noha jelentkezett egy befektető, aki megvenné a céget, a tulajdonosok között vita van arról, hogy eladják-e vagy sem. A haon megkereste Demeterné Major Ildikót, aki a gyermekeivel közösen a Demko Feder Kft. többségi tulajdonosa, és aki határozottan kijelentette: Mindenkinek az az érdeke, hogy a vállalkozás helyzete megnyugtatóan rendeződjön, és így is lesz. A tárgyalások még zajlanak, ezért azt, hogy lesz-e tulajdonosváltás, még nem tudom megmondani, de reményeink szerint napokon belül sikerül tisztázni valamennyi részletkérdést.

Forrás: HajdúOnline 03-18

Fagazdasági felszámolási hírek 2009

 

Tovább frissítettük a közelmúltban publikált fagazdasági felszámolás 2009 évi számlálónkat! 19 újabb bejegyzés.

 

Tóth János, FATÁJ, 03-27

IKEA személygépkocsi! Trükkös marketingfogás vagy valóság?

Nem az IKEA lenne az első olyan gyár a világtörténelemben, amely más iparág képviselőjeként szerencsét próbál az autógyártásban, de a lenti képen látható, egy személygépkocsi körvonalait formáló termék leleplezésének dátuma tréfát sejtet. A lepel április elsején hullik le, így egy hét múlva kiderülhet, hogy valóban csak tréfát űzött-e a svéd bútorgyár a világgal.

A Franciaországban a Vadvilágért Alapítvánnyal (WWF) közösen futó kampány részeként április első napján az IKEA bemutat egy új, környezetbarát "koncepcióautót". A visszaszámlálás még tart, de a jól látható körvonalat alapján többen már találgatásokba bocsátkoztak a "járművet" illetően.

A részleteket titok övezi, az egyetlen biztosan állítható tény, hogy az "autót" a Leko névre keresztelték. Az elemes bútorokat gyártó svéd vállalat nem kizárt, hogy megvicceli a világot és egy olyan termékkel áll elő, amely körvonalait tekintve egy autóra hasonlít, de valójában nem a garázsokba, hanem a lakásokba szánják.

Forrás: Pénzcentrum 03-24

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Kimpex intertrading Kft - Günther Konnerth Tel: +36 25 524 528
E-mail: kimpex@invitel.hu
Faapritékot, fakérget és faipari mellekterméket keresünk. Éves szinten, rendszeres havi, tonnányi szállítások érdekelnek. Kérjük jelentkezésüket. 2009-03-26

 

Rozifa Kft. - Oberle Péter / ügyvezető 2081 Piliscsaba, Kálvária u. 50-52.
Tel: 06 26 375-359, Mobil: 06 30 9 217 805, Fax: 06 26 575233
E-mail: info@raklapgyartas.hu Weblap: http://raklapgyartas.hu
Keresek Új MÁV-EUR raklapot havi 8000 db rendszeresen egész évben. Valamint használt egyutas raklapokat nagy tételben 800x1200 vagy 1200x1000 2009-03-24

 

Oláh Béla 1139 Budapest, Gömb u 30 Mobil: 06705460559
E-mail: olah_bela@citromail.hu
Űdvözlöm! 34 éves erdész-vadgazda technikus végzettségel állást keres az ország bármely területén. B. kat. jogositvány, orosz, angol, német nyelvtudás. Pest megye 2009-03-24

 

NO WEEKEND Kft. - Balogh László / ügyvez
4600 Kisvárda, Városmajor ut.27 Tel: 00 36 45 420 841, Mobil: 00 36 30 2398 308, Fax: 00 36 45 420 841 E-mail: no-weekend@freemail.hu
Weblap: http://no-weekend.hu
Keresünk nagy mennyiségben kalodás tüzifátbükk,gyertyám.tölgy .heti 3-4 kamion folyamatosan .Vas,Zala,Somogy,Veszprém megyékből 2009-03-21

 

Faipari mérnök E-mail: faiparimernok@citromail.hu
26 éves faipari mérnök állást keres. 2 éves vezetői és gyártáselőkészítői tapasztalatokkal.(Bútor,Lemezgyártás) AutoCad, Kitchendraw, B kat. jogosítvánnyal. Országosan. 2009-03-21

 

FÉSZEK 87 kft - Füzes Itván / cégtulajdonos 1147 Budapest, Gervay u. 74/A. Mobil: +36309130789, Fax: +3612522675 E-mail: fuzesfeszek@citromail.hu
Keresek táblásított bükklapot hossztoldott és átmenőlamellást, 20, 30,45 mm vastagságban egyedi és táblaméretben 2009-03-17

 

ZOL-GÉM Kft. - Zoltán György / Ügyv. Ig. 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 98-114. Tel: 06 30 960 9278, Mobil: 06 30 960 9278, Fax: 06 1 284 9353 E-mail: zol-gem@zol-gem.hu Weblap: http://zol-gem.hu
SZIJÁCSOS tölgy szélezetlen fűrészárut keresünk. Vast: 26/30mm, hossz: 240cm-től, szél: 150mm-től. Minöség: Két oldal tiszta. Mennyiség: 10-15m3
2009-03-17

 

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.