FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-04-24

Merj nagyot álmodni: a Stihl története a kezdetektől

Merj nagyot álmodni! Sokszor és sokfelől hallható a bíztatás, ám mégis keveseknek adatik meg, hogy maradéktalanul valóra váltsák álmukat. Andreas Stihlnek sikerült! Több mint 80 esztendő telt el azóta, hogy a német úriember összeszerelte első, elektromos árammal működő hetven kilós láncfűrészét. Stihl úr nyilván nem is sejtette, hogy egy évszázad sem telik el, és kezdetleges alkotmányából a világ legnagyobb ipari kisgépgyártó konzorciuma növi ki magát.

Napjainkban a STIHL csoport közel 10 000 embernek ad munkát. A termékek kiváló minőségének és a magas szakmai tudásnak köszönhetően a társaságnak több mint 35 000 szakkereskedője van 160 országban, és a STIHL gépei világszerte a profi- és hobbikertészek kedvelt eszközeivé váltak.

 

A STIHL természetesen hazánkban is jelen van. 1991 nyarán alapította a Stihl International GmbH az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.-t, magyarországi leányvállalatát. A vállalkozás feladata a korszerű és kiváló minőségű STIHL márkájú mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek önálló kereskedelme Magyarországon. Ma már közel 300 STIHL szakkereskedés és 140 szakszerviz biztosítja a felhasználóiknak a minőségi kereskedelmi és szervizellátást.

 

Az évek során bravúros technológiai megoldásokat alkalmazott a vállalat. Ma már nehéz elképzelni, hogy kezdetekben a rendkívül nehéz motorfűrészek használatához két ember kellett. Némelyik géphez kerekes generátor tartozott, amiből dróton került az áram a fűrészgépbe. A folyamatos innováció azonban újabb és újabb áttörést hozott. Jelentős előrelépés volt 1964-ben, hogy a STIHL fejlesztői megoldották a motorfűrészekre jellemző vibrációs gondokat. A hetvenes, nyolcvanas évek kihívása a súly csökkentése, valamint az energiatakarékosság volt. Ma már magnéziumöntvények teszik könnyűvé a motorokat. Külön említést érdemelnek a fűrészláncok, melyek a STIHL wil-i gyártóüzeméből származó "svájci precíziós munka" eredményei. A fűrészláncok nemcsak a STIHL, hanem más gyártók fűrészeinek kiemelkedő vágásteljesítményéről is gondoskodnak. A STIHL világszerte az egyetlen gyártó, aki maga fejleszti fűrészláncait, valamint vezetőlemezeit is, így biztosítva a három komponens összehangolt működését.

80 év tapasztalata, innováció és piacvezető szerep: többek között ezeknek köszönhető, hogy a STIHL minőségéhez kétség sem férhet. Ugyanakkor a termékek nemcsak profi fakitermelők, de akár hobbikertészek számára is könnyen elérhetőek, megfizethetőek. Legyen szó akár sövénynyíróról, motorfűrészről, szegélynyíróról vagy motoros fűkaszáról, most különösen érdemes beruházni! Nemrég indult tavaszi akciónk alatt, számos termékünk alacsonyabb áron, kedvező hitelkonstrukció mellett megvásárolható!

Itt a legjobb alkalom, hogy elkapja Önt is a tavaszi lendület, és könnyedén dolgozzon a STIHL termékeivel!


Forrás: Andreas Stihl Kft. - hg.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.