FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-04-24

Lazítsunk: meglepő bútordarabok

A világ legrondább asztalával fenyeget a tervezőnő

Hella Jongerius nyilvánvalóan fricskának szánta legújabb bútorát, de ezúttal kissé túllőtt a célon. A tömör diófa asztalra épp egy kövér béka tornázza fel magát, és csak reménykedhetünk benne, hogy nem fog perceken belül az asztal közepén trónolni és a tányérunkból lefetyelni, mint a Békakirály meséjének címszereplője. Csakhogy ezúttal hiába ebédelünk egy csúnya varanggyal, senki nem fog királyfivá változni. 

A hatalmas élőlény hátsója áttetsző kék festékbevonatot kapott, amitől kissé hűvös, nyálkás érzete lett - igaz, még így sem taszító jelenség, a gyönyörűen megmunkált diófa pont annyi nemességet kölcsönöz neki, hogy egyszer-egyszer szívesen vendégül látnánk egy királyi lakomára. Bár mindennapos asztaltársaságként nem kívánatos, halálra rémülnénk tőle, amikor éjjel kimegyünk a konyhába egy pohár vízért.

Forrás: 4szobamagazin

Forró fürdő a ruhásszekrényben

Anna van der Lei tavaly diplomázott az élvonalba számító Eindhoveni Design Akadémián és úgy tippeljük, hogy sokat fogunk még hallani róla a jövőben. Ezúttal egy különös megoldással lepte meg a közönséget, ami kifigurázza azt a lecsengő trendet, amely a fürdőszobát kényszeresen a lakótérbe importálja - miközben cinkosan kacsint a holland és finn hagyományok felé. A skandináv fürdő- és szaunakultúra elképzelhetetlen a nyers fa bútorok nélkül - így van der Lei is a hagyományos alapanyagokból indult ki. A ruhásszekrénybe oltott fürdőkád nyolc éven át szárított fa lemezekből készült, amelyek ennek az eljárásnak köszönhetően nem engedik át a vizet, így nem fog elázni a nappali szőnyeg. A fürdőszekrény hordozható, így bárhol használhatjuk, csak magunkra csukjuk az ajtót, és máris békében élvezhetjük egy forró fürdő pihentető hatását.

 

Forrás: 4szobamagazin

Harcosok a szekrény alatt

Tervezői fedőneve Daniel Loves Objects, míg a keze alól kikerülő tárgyak formabontó, ironikus és kalandos mentalitást tükröznek. A fiatal szingapúri designer legújabb termékét a katonai leszerelés ellen tiltakozó és fegyverarzenáljukkal hivalkodó államok makacs ellenállása ihlette. Fából faragott könyvespolca akár borospalacktartónak is elmenne, alját pedig csatajeleneteket imitáló aranyozott robotharcosok tartják.

Forrás: 4szobamagazin

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.