FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-04-24

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.181 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Roko 2000 Kft. Könnyűszerkezetes épületek tervezése, gyártása és kivitelezése nagypaneles előregyártott technológiával.
FREYA CARGO Kft. Tároló fatermékek gyártása.
Metner Kft. Faipari szerszámok (körkéses marószerszám: bútorszerszám, nyílászáró profilok, egyedi szerszámok) gyártása, forgalmazása. Saját fejlesztésű szabadalmaztatott szerszámok gyártása. Szerszámok felújítása, élezése. Körfűrész értékesítés, élezés, javítás.
Szer-Vas Bt. Épületasztalos-ipari vasalatok szaküzlete: ROTO vasalatok, GU zárak, kilincsek.
Vám-International Kft. Foglalkozunk faipari alapanyag-és félkész termékek forgalmazásával. Borovi,-lucfenyő fűrészrönk, borovi,- és lucfenyő szélezett és szélezetlen fűrészáru, tűlevelű hengeres rostipari fa, papírfa; kemény lombos tűzifa, tölgy parkettfríz, bükk bútorléc.
MEGÚJÍTOTT bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Czigler & Czigler Kft. A nyugat-magyarországi régió egyik legjelentősebb lambéria és hajópadló gyártója. Emellet díszlécek, táblásított fenyőlapok, tömbösített ajtófrízek, fabrikett gyártása. Akác kerítéselemek, csaphornyos parketták, környezetbarát festékek forgalmazása.
DINA Faipari Kft. Fafeldolgozás, fűrészárugyártás, épületasztalos-ipari termékek, fatömegcikkek készítése, bútorgyártás. Kereskedelem.
Tutti Möbel Kft. Bútorszerelvények és bútoripari termékek forgalmazása. RAKOLL ragasztók, FERRARI, SAMET, FGV, MELACO.
VEMI-2003 Kft. Asztalos minőségű műszárított fűrészáruk, ajtó és ablakfrízek, táblásított lapok, lambéria, hajópadló, OSB lapok, lécek, faáruk, kerti és köztéri bútorok forgalmazása.

 

A Mecseki Erdészeti Zrt. 17 millió forintot nyert a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által 2008 őszén kiírásra került "az erdők közjóléti védelmét és bővítését szolgáló feladatok ellátásának csekély összegű támogatásáról" szóló pályázatán.

Ebből 9,5 millió forintért az Árpádtetői Erdészet területén alakítanak ki egy speciális erdei tanösvényt a mozgáskorlátozottak számára. A munkálatok már folynak, az átadás várhatóan májusban lesz.

Az 1362,5 m hosszú, 120 cm szélességű, szilárd burkolatú (pallóborítás), tehát akadálymentes tanösvény létrehozásával - mely érinti a már meglévő Mókus tanösvényt - a közjóléti létesítmények száma növekszik, illetve a természet és az erdők világa elérhető közelségbe kerül a fogyatékkal élők számára. A tanösvényt a látáscsökkentek is biztonsággal használhatják, ezt szolgálják az elhelyezett korlátok és szegélykövek, illetve a Braille-írásos feliratok a tájékoztatásban segítenek.

Az elnyert támogatási összeg másik felét - közel 7,5 millió forintot - szálaló erdőgazdálkodás folytatására (a folyamatos erdőborítottság biztosítására), gyalogos túraútvonal-jelzések és tájékoztató táblák kihelyezésére, felújítására, és az Európai Erdők Hete programjának megszervezésére költötték.  

Forrás: BaMa 04-20

Megművelik az állami területet

Csepreg, Tömörd - Évtizedes adósságát törleszti az állam azzal, hogy kivágatta az elhagyatott állami gazdasági almást. Lombos erdőt telepítenek az almafák helyére.

Bakó Csaba, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdőgazdálkodási igazgatója számolt be lapunknak a részletekről.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megbízásából és támogatásával végezzük a munkát. Közismert, hogy az egykori Csepregi Állami Gazdaság almáskertjei lassan másfél évtizede műveletlenek. Az MNV Zrt. tavaly decemberben megbízást és anyagi támogatást (mintegy 13 millió forintot) adott cégünknek, a feladat több részmunkát jelent számunkra. Az elvadult almafák kivágása, bozótirtás, a termőhelyfeltárási szakvélemény elkészítése, a geodéziai munkák elvégzése, az erdőtelepítési terv elkészítése és az ehhez szükséges hatósági engedélyek beszerzése hárult ránk. Az egész terület mintegy 256 hektárnyi. Az elmúlt hetekben nagyobbrészt végeztünk a fák kivágásával, a bozót irtásával, vagyis részben telepítésre alkalmassá tettük a területet, sőt 16 hektáron elkezdődött, és várhatóan a jövő héten befejeződik az új erdő telepítése. Mivel sok a vad, a telepítéssel érintett területrészt bekerítjük.

A szakember hangsúlyozta: a tervek szerint öt-hét év alatt főként lombos fafajokkal (tölgyfával, cserrel, kisebb részben fenyővel) betelepítik az egész területet. A következő lépésként uniós pénzre pályáznak, amiből még az idén további 16 hektárt szándékoznak erdősíteni.

Az erdőgazdálkodási igazgató megjegyezte: a Szombathelyi Erdészeti Zrt. életében igen jelentős programról van szó, s várhatóan a telepítésre került állami területek kezelői jogát is megkapják a későbbiekben. Az egykori almást 5-7 év alatt lombos fákkal telepítik be.

Forrás: VasNépe 04-22

Interspan Faipari Kft (hír-részlet)

...

Kedden továbbra is többségében negatív hírek érkeztek a belgazdaságból. Egy felmérés szerint a magyar vállalkozások mindössze 14 százaléka véli úgy, hogy már kifelé tart a gödörből. A borúlátást tükrözte az is, hogy a megrendelések visszaesése miatt csökkentette termelését a svájci érdekeltségű Interspan Faipari Kft. vásárosnaményi gyára, aminek következtében 140 alkalmazott készenléti állományba került. Az URSA Salgótarjáni Üveggyapot Zrt.-nél pedig nemcsak a termelést csökkentették, hanem az egész üzemet bezárták, aminek következtében a nógrádi megyeszékhelyen 119 dolgozó munkaviszonya szűnt meg. Ugyanakkor Debrecenben, a Határ úti ipari parkban jelentős beruházások zajlanak, több száz új munkahelyet teremtve.

...

Forrás: Stop.hu 04-22

XIII. Pápai Agrárexpo - kiállítás és vásár

Jól tették azok, akik válság idején eljöttek, és élnek a bemutatkozás lehetőségével, amelyre most, a piacok beszűkülésekor különösen nagy szükség mutatkozik - vélekedett dr. Kovács Zoltán Pápa polgármestere a 13. Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár megnyitóján, a Sportcsarnoknál, április 17-én.

A Szent György-napi expón, amelyen 80 kiállító mutatkozik be Polgárdy Imre megyei közgyűlési alelnök különdíjat adott át. A város elöljárója üdvözölte, hogy a jelenlegi körülmények között is együttműködve a megyei agrár-, és vadászkamarával megszervezte a város az expót. Kiemelte, hogy szervezéskor külön gondoltak a családokra, vasárnap pedig megyei vadásznapra várják az érdeklődőket. Örömmel beszélt arról, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. új névvel, régi minőséggel eredményesen működik, és bemutatkozik. -Látszik, hogy nehézségekkel küszködik az ágazat - vélekedett Ebele Ferenc, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke. Sok a bizonytalanság, ez a vásár szervezésekor is érződött, különös tekintettel a termelőkre. Információra és támogatásra lenne szükség a gazdák körében - hangzott el. Gőgös Zoltán államtitkár, az esemény fővédnöke megnyitójában hitelekről és már kifizetett támogatásokról beszélt. Mint mondta a szaktárca hét évre tervezett 1400 milliárdos keretéből 700 milliárd már kinn lévő beruházás támogatás, amelyből 150 milliárdot már ki is fizettek. A gazdák az elnyert támogatás 20 százalékát előlegként 20-30 nap alatt felvehetik. A tárca tervezi, hogy ezt az összeget nyár elejére 50 százaléka megemeli. A megnyitó után díjakat adtak át. Az élelmiszer feldolgozó kategóriában első díjat kapott a Pápai Hús 1913 Kft. A cég képviseletében Politzer József ügyvezető igazgató, Kiss Zoltánné gazdasági igazgató és Borbély Imre kereskedelmi igazgató Polgárdy Imre megyei közgyűlési alelnöktől a vásár különdíját, egy ajkai kristályból készült musztánglovat is átvehetett oklevél kíséretében. Az agrárgazdasági díj nyertese a HM-Verga Zrt., a mezőgazdasági gépforgalmazók közül a Pintér-Farm Kft. lett. A vásár nagydíját a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. vehette át. Átadták Pápa különdíját, és a borászatokat, pincészeteket elismerő díjakat is. Az agrárexpo igényes, minden ízlést kielégítő programok kísérete mellett vasárnap estig várja az érdeklődőket.

Forrás: RegioRegia 04-20

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Bárkányi Zoltán Mobil: 0036209369957

Fűrészport,aprítékot és darálni való bármilyen anyagot keresek az egész ország területén! Fizetés:kp! 2009-04-22

 

Human Sales Kft. - Palágyi Adrienn / HR Tanácsadó
1139 Budapest, Teve utca 9/c VI/30. Tel: 0612013389
E-mail: adrienn.palagyi@humansales.hu Weblap: http://www.humansales.hu
Jász-ablak fa nyílászáróinak és könnyűszerkezetes épületek értékesítésére keresek területi képviselő munkatársat preferáltan Budapest és környékére, de akár az egész országra kiterjedő munkavégzéssel. Fizetés módja: fix alap+nettó nyereség 50%-a. 2009-04-21

 

Szatmári Csaba Szolnok Mobil: +36-30-847-15-71 E-mail: szatmaricsaba@citromail.hu
27 éves Erdész Technikus állást keres. Rendelkezem továbbá motorfűrész-, és közelítőgép kezelői, valamint vendéglátó-üzletvezetői végzettséggel, saját személyautóval. 2009-04-16

 

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.