FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-04-27

Az INTERSPAN nem bocsátja el dolgozóit

A beregi térség második legnagyobb foglalkoztatója, az Interspan Faipari Kft. gyárában is szembesültek a gazdasági válság következményeivel: márciusban átmeneti időre felfüggesztették a termelést, s csak a lamináló gépsorok mellett dolgoznak az emberek.

- A tavaly ősszel tudatosított gazdasági világválság decembertől kezdte éreztetni hatását a mi iparágunkban, s tapasztaltuk, hogy jelentősen csökkentek a megrendelések. Exportérzékeny cég vagyunk, termékeink 80%-át külföldi, főleg ukrán, romániai, szlovákiai és szerbiai piacokon értékesítjük, s itt esett vissza leginkább a kereslet - utal az intézkedés előzményeire Seregi Barnabás ügyvezető igazgató.

A megrendelések következményeként már a karácsonyi-újévi időszakban két hetes szünetet kellett elrendelni a termelésben, vagyis a nyerslapok gyártásával leálltak és csak a lamináló üzemben folytatódott a munka. Január 5-kén újra indult a termelés, és február végéig teljes kapacitással dolgozott a gyár. A két hónap tapasztalata azonban azt mutatta, hogy az exportpiac 50%-os visszaesése tartósnak bizonyult, s az idei termelés eredménye raktárkészleten maradt, ezért a laminálás folytatása mellett a nyerslapgyártást felfüggesztették.

A szünet időtartama elérheti a három hónapot is, de ez attól függ, hogy az exportpiacokon miként sikerül ismét növelni az eladásokat. Fizetett kényszerpihenő.

- Mindez természetesen érinti a dolgozókat is, de az elbocsátás helyett más megoldást választottunk: a 220 emberből 80-at továbbra is teljes munkaidőben foglalkoztatunk, 140 munkatársunk pedig készenléti állományba került, vagyis nekik a cég csökkentett bért fizet, és munkaviszonyuk nem szűnik meg - utal a válságkezelés kíméletesebb eljárására Seregi Barnabás.

A termelés mielőbbi stabilizálása érdekében intenzív piackutatást folytatnak, hogy az általános gazdasági válság ellenére megtartsák és lehetőség szerint bővítsék piaci pozícióikat. Kedvező fejlemény, hogy a svájci anyavállalat, a Kronoswiss vezérkara bízik abban: a gazdasági válság iparágra gyakorolt hatása enyhülni fog, ezért is döntöttek a munkaerő megtartása mellett, s nem következett be nagyobb létszámú elbocsátás.

Forrás: Nyéki Zsolt, szon.hu 2009-04-24
Kép forrása: Interspan Kft. honlapja.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.