FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


létrehozva: 2009-04-28

Egyesített feketelista
(április 28-i állapot szerint 419270 cég 560993 ügyéről)

Az Egyesített Feketelista a számos állami hatósági nyilvántartás összevonásával létrejött online adattár a magyarországi cégekről, amely az adószám segítségével összefűzi és céghez köti az 1998. január 1. óta nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket.

Az adószámalapú összekapcsolás láthatóvá teszi az egyes cégek ellen indult eljárásokat, ezáltal a cégek egyfajta "előéletét" is (az eljárásokat megindító bírói végzés, hatósági határozat stb. is megtalálható ügyszámmal vagy a hozzáférés helyének feltüntetésével!). A cégek törvénysértései és hatósági elmarasztalásai a keltezésük vagy a nyilvánosságra hozataluk dátumával és az azokban szereplő cégadatokkal(!) épültek be az Egyesített Feketelistába. Az Egyesített Feketelista a cégbírósági nyilvántartásban található cégek köréről tartalmaz információt.

 

Az Egyesített Feketelistában szereplő céginformációk eltérő fajsúlyú és eltérően minősítendő háttérinformációként kezelendők (pl. a végelszámolás és cégtörlés nem, vagy nem feltétlen jelent negatív végpontot)! Az adatok eredeti forrásai, mint a Cégközlöny vagy a különféle állami honlapok stb., bárki számára hozzáférhetőek, a felhasznált adatok közérdekű adatok, nyilvánosságra hozatalukról jogszabályok rendelkeznek (lásd: törvényi háttér). Az Egyesített Feketelista információinak felhasználása előtt az adatok eredeti forrásának ellenőrzése követelmény (lásd erről a jognyilatkozat-ban foglaltakat).

 

Milyen részlisták kerültek egyesítésre?

- adóvégrehajtások

- adószám-felfüöggesztések

- csődeljárások

- munkaügyi elmarasztalások

- versenyfelügyeleto elmarasztalások

- felszámolási eljárások

- végelszámolási eljárások

- adóhiányok 100 millió ft felett

- adótartozások 100 millió ft felett

- fogyasztóvédelmi elmarasztalások

- törölt cégek

 


Felszámolási eljárások száma évente

 

Mire használható az Egyesített Feketelista?

- Az Egyesített Feketelistával informálódhat üzleti partnerei előéletéről.

A keresés egy konkrét cégre menü segítségével tájékozódhatnak üzleti partnerei előéletének negatív vonatkozásairól. Bármely 1998. január 1-jén már működő vagy azóta bejegyzett magyarországi székhelyű gazdasági társaságról megtudható, hogy szerepel-e a bal oldali menüsávon látható részlisták bármelyikében. Kiegészítő információként közvetlenül e honlapról online le is kérhetők a keresett cégre vonatkozó, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium céginformációs rendszerében naprakészen fellelhető cégbírósági dokumentumok (cégkivonat, mérleg stb.).

 

- A céglista egyéni beállítással menü segítségével egyedi igényeknek megfelelően csoportosíthatók az Egyesített Feketelistában található cégek, célzott szűrések végezhetők közöttük (pl. cégek helység szerint, ezen belül jogsértés szerint, ezen belül bírságok összege szerint stb.).

 

- A cégfigyeltetés egyéni beállítással (csak előfizetőknek elérhető szolgáltatás) menü segítségével a kijelölt cégekkel kapcsolatos minden új bejegyzésről az Egyesített Feketelistában automatikus értesítést küldünk e-mailben előfizetőinknek.

 

- Átvilágíthatja teljes vevőállományát (csak előfizetőknek elérhető szolgáltatás). Az Egyesített Feketelista előfizetői kiszűrhetik az üzleti partnerek közül azokat, akik szerepelnek a bal oldali menüsávon látható részlisták bármelyikében. A vevőkör-átvilágítás egyedi megoldást igényel, feltétele a honlapra előfizetők ügyviteli rendszerében a vevők adószámának nyilvánatartása (ez az összekapcsolás alapja az Egyesített Feketelistával).

 

Toplisták

A rendszer 19 különféle szempont szerint "rangsorolta" az Egyesített Feketelistában található cégeket. Ugrás a Toplistákhoz.

 

 

FATÁJ szerkesztői megjegyzés: Magyarországon már jó ideje léteznek ezen "részlistákat" közvetítő platformok. A FATÁJ szerkesztőség leginkább a Céghírek Plusz rendszerét használja, és sok esetben persze a közvetlen adatforrásokat is. (pl. Cégközlöny). Az Egyesített Feketelista praktikus, gyors használatot tesz lehetővé, ugyanakkor a tevékenység szerinti leválogatás lehetősége hiányzik.

Fagazdasági "FEKETELISTA"

(Átvétel a Fagazdasági felszámolás számláló című FATÁJ cikkből)

Ezen a helyen összegyűjtöttük azon Magyarországon bejegyzett, a fagazdaság szakterületein működő (működött) cégeket, amelyeknél a 2009-es évben indult el felszámolási, vagy végelszámolási eljárás.

04.28 (az idei év 117. napja) - A jelen állapot szerint sajnos már 245 vállalkozás került fel listánkra, amelyből 135 esetben felszámolási eljárás (a továbbiakban f.a.) és 110 esetben végelszámolási eljárás (továbbiakban: v.a.) indult. Összehasonlításul az országos mindösszesen adat (április 28-ig): 9384 vállalkozás ellen indult eljárás, 5070 cégnél felszámolás, 4314 cégnél végelszámolás.

Tóth János, FATÁJ, FATUDAKOZÓ, FAGOSZ

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.