FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-04

Lezárult a NYÍRERDŐ szociális tűzifa-akciója - több mint ötven településre jutott a kedvezményes árú tüzelőből

Az előzetesen tervezettnél jóval nagyobb mennyiségben fogyott a tüzelő az elmúlt hónapokban a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. által kezdeményezett szociális tűzifaprogramban. Nem kevesebb, mint 52 Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei település (13 város és 39 község) élt az erdőgazdaság által felkínált lehetőséggel, és a rászorulók a piaci ár feléért jutottak tűzifához - mondta Kaknics Lajos, a társaság vezérigazgatója.

Az elmúlt tél a korábban megszokottnál jóval hidegebb volt, a híradásokból egyre több fagyhalálról értesültünk, és az erdőállományainkban megnövekedtek az élőfa lopások.

A NYÍRERDŐ a saját eszközeivel mindig próbál segíteni a rászorulókon. "Azért határoztunk a program beindításáról, mert így olyanok számára is elérhetővé vált a tüzelő, akik egyébként nehezen tudták volna azt megfizetni. A döntés egyik - nem titkolt - célja volt, hogy a kedvezményes tűzifajuttatással csökkentsük a térség erdeit érő terhelést - emlékezetett a cégvezető. Társaságunk - a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyásával - 6000 köbméter tüzelőt különített el előzetesen erre a célra, de akkora volt az igény, hogy ez a mennyiség kevésnek bizonyult. A program lezárásáig, december és április között, több mint 7700 köbméter tűzifát adtunk ki" - vont mérleget Fekete György, műszaki vezérigazgató helyettes. Az összesítések azt mutatják, hogy a résztvevő önkormányzatok többsége a Beregből, illetve a Tisza-mellékről jelentkezett.

A tüzelő anyagi ellentételezéséről, elszállításáról és a rászoruló lakosság körében történő szétosztásáról - a falvak és városok szociális bizottságainak javaslatai alapján - az önkormányzatok gondoskodtak, a kisebbségi önkormányzatokkal együttműködve. A települések polgármesterei voltak a felelősek azért, hogy a szociális tűzifa ne kerüljön kereskedelmi forgalomba.

Forrás: Nyírerdő Zrt 04-30

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.