FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-04

Bakonyerdő Zrt. új vezérigazgatója - Uzsoky András

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Uzsoky Andrást nevezte ki a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. új vezérigazgatójának. A vezérigazgatói pozícióra 7 pályázó adott be pályázati anyagot.

A Bakonyerdő Zrt. a Balaton-felvidék és a Magas-Bakony erdeinek kezelője, az állami tulajdonú erdővagyonból 62.410 hektáron gazdálkodik. A részvénytársaság erdőterületének 76 százaléka Veszprém, 15 százaléka Zala, 9 százaléka Győr-Moson-Sopron megyében található. Ez Magyarország második legerdősültebb tája.

 

A társaság elsődleges feladata, hogy a kezelésére bízott erdőterületen megvalósítsa a természet közeli, tartamos és fenntartható erdőgazdálkodást, a természetvédelmi oltalom alatt lévő területek szakszerű kezelését, biztosítsa a magánszféra hatékonyságával vetekedő gazdálkodási tevékenységet, és maradéktalanul feleljen meg az egyre markánsabban megjelenő össztársadalmi igénynek az erdők közjóléti és közcélú feladatainak kielégítésében.

 

Uzsoky András a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Agrármérnöki Karán, valamint 1993-ban a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, illetve a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem szervezésében indított post graduális képzésen végezte tanulmányait ahol külkereskedelmi szakmérnöki diplomát szerzett.

 

Több évtizedes szakmai tapasztalatait a Balatonnagybereki Állami Gazdaságban és többek között az Egyesült Államokban szerezte. 1993-tól Kecskeméten külkereskedelemmel foglalkozott, 1995-től a Bosmark Kft. külkereskedelmi vezetőjeként dolgozott. Ebben az időszakban idegenforgalmi végzettségre tett szert. Ezt követően a KEFAG Zrt-nél dolgozott, ahol feladatai közé tartozott a vadgazdálkodási és idegenforgalmi ágazat válságból való kivezetése, a külkereskedelmi tevékenység fejlesztése. 2006-tól a társaság kereskedelmi vezérigazgató-helyetteseként a kereskedelmi, idegenforgalmi és műszaki fejlesztési tevékenység irányítását és felügyeletét látta el.

 

A vezérigazgató rövidtávon célkitűzésként jelölte meg a Bakonyerdő Zrt. likviditási helyzetének konszolidálását, a fizetőképesség megőrzését és megerősítését, a készletgazdálkodás javítását és a beruházások áttekintését, valamint kiemelt jelentőséget tulajdonít a társaság belső működési szabályzatai felülvizsgálatának. Hosszú távú feladatnak tekinti a optimális szervezeti forma kialakítását és a társaság informatikai rendszerének fejlesztését korszerű módszerek és eszközök alkalmazásával. A Bakonyerdő Zrt. gazdálkodása terén célja a mag- és csemetegazdálkodás célszerűsítése, az erdőtelepítés fejlesztése, az erdőművelési ágazat tekintetében a természetes felújítások arányának emelése, a fakitermelés terén a készletgazdálkodás racionalizálása és hatékonyabbá tétele, az ökoturizmus hatékonyabb kiaknázása. Emellett fontosnak tartja a természetvédelmi oltalom alatt álló földterületek megóvását és a Nemzeti Park Igazgatóságával történő gördülékeny és korrekt együttműködést.

 

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elvárása az új vezérigazgatóval szemben a rugalmasabb és hatékonyabb gazdálkodás megvalósítása, a kereskedelmi tevékenység erősítése, az erdőgazdálkodási tevékenység eredményeinek megőrzése és a természetvédelmi kapcsolatok javítása.

Forrás: MNV Zrt 04-30

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.