FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-04

Faipari szakoktatás Budapesten

Bemutatkozik a KAESZ GYULA FAIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.

Iskolánk a főváros XIV. kerületében, az Egressy út 36 sz. alatt működik 1966 óta, 2007-től a SZÍNES TISZK tagja. Tanévenként 32 osztályban átlagosan 700 - 750 tanulót oktatunk, bútorasztalos, kárpitos és érettségi után fa-és bútoripari technikus szakmákban. A kárpitos szakmában integráltan oktatunk sajátos nevelési igényű (hallássérült, látássérült ) tanulókat is. Asztalos szakmában átképző tanfolyamoknak adunk otthont. Az iskolánkba jelentkező tanulók már a 9. és a 10. osztályban heti 6-6 órában gyakorlati oktatásban vesznek részt. Két év elvégzése után részesülnek szakmai vagy szakközépiskolai képzésben. Az iskola kézi-műhelyei jól felszereltek, gépműhelyünk európai színvonalú és 300 - 320 tanuló képzésére alkalmasak. Azok a tanulók akik nem kerülnek be az iskolai műhelyekbe, külső képzési helyeken kapják a gyakorlati oktatást.

Pénzügyileg önálló gazdálkodású és költségvetésű iskola vagyunk. A tanműhely által készített munkákat, termékeket kínáljuk eladásra. Szabad, elsősorban gépi kapacitásunkra felveszünk egyéni megrendeléseket a helyszíni felméréstől a beszerelésig (faanyagok keresztmetszeti vagy profilos megmunkálása; konyhai berendezések, kiegészítők; hőszigetelő üvegezésű ablakok; beépíthető- és mobil bútorok ). Minden tanuló részesül számítástechnikai oktatásban. A géptermek felszereltsége magas fokú, modern eszközök állnak rendelkezésre, a diákok Pentium 4-es számítógépen tanulnak, az oktatási munkát pedig interaktív táblák, projektorrok, szkennerek és plotterek segítik. Szakirányú szoftvereket is oktatunk, melyek segítségével a tanulók megismerik a számítógéppel támogatott tervezést és a faipari CNC gépek kezelését, ezek az AutoCAD és a Prolignum. Könyvtárunk 22000 kötetes állománya, gazdag videó- és CD tára, 45 férőhelyes olvasóterme és internet- kapcsolata, 30 féle szakmai, irodalmi, neveléstudományi folyóiratai jól segítik az oktatást, a tanulóknak a szakdolgozatok színvonalas elkészítését, versenyekre való felkészülését. Minden tanévben dicsekedhetünk olyan kiváló tanulókkal, akik a szakmai országos versenyeken elért eredményük alapján korábban megkapják szakmai bizonyítványukat. Ebben az évben Bokros István tanulónk a kárpitos szakmában III. helyezést ért el.

A közismereti és szakelméleti tárgyakat tanító, ill. a gyakorlatot vezető munkatársak elhivatott, lelkiismeretes pedagógusok, akik nyitottak az új pedagógiai módszerekre, és a korszerű eszközök használatára. Iskolánkban német és angol nyelvet oktatunk, a "Mobilitás" tanuló csereprogram 1966 óta folyamatos. A szakmai gyakorlati csereprogram svájci, német, francia, szlovák és török intézményekkel ill.egyesületekkel jött létre. Tanulóink EUROPASS bizonyítványt kapnak a külföldön töltött szakmai gyakorlatról.

 

A tanulási-, családi nehézségekkel küzdő tanulóinkat iskolapszichológus és ifjúságvédelmi felelős segíti.

 

SZÍNES Tiszk Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola

1149 Budapest, Egressy u. 36.

Telefon: (1) 252 1000

Fax: (19 273 0275

Email: kaesz@kaeszgy.sulinet.hu

Web: www.kaeszgy.sulinet.hu

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.