FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-13

Foglaljon helyet nálunk! IV. Pannon Design Vásár

IV. PANNON DESIGN BÚTOR ÉS LAKBERENDEZÉSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR SOPRONBAN, 2009. MÁJUS 22.-24.

A tavasz visszavonhatatlanul beköszöntött Sopronban. Mindezt immár negyedik éve nem csak a Lővérek fáinak zöldellő lombjai, és a "Leghűségesebb Város" parkjaiban látható vadgesztenyefák virágai jelzik, hanem az is, hogy megnyitja kapuit a soproni IV. Pannon DESIGN Bútor és Lakberendezési Kiállítás és Vásár.

 

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter vezetése négy éve mert egy nagyot álmodni, és ezt az álmot valóra váltani. Céljuk, hogy a régióban élők megismerjék az itt működő kis- és középvállalkozók bútorait, lakberendezési termékeit abban bízva, hogy a minőségi kínálat elnyeri a látogatók tetszését és vásárlásnál a hazai termékeket részesítik előnyben. A 2006-ban elvetett mag, mára szárba szökkent. Míg az első vásáron 37 kiállító mutatta be a bútorvilág és a belsőépítészet széles választékát, az idei évi, IV. Pannon DESIGN látogatóit már az ország minden részéből, 20 település 78 bútorgyártója, kereskedője, lakberendezője, designere várja termékeinek és szolgáltatásainak bemutatásával.

 

2009. május 22-én kapuit nyitó 3 napos rendezvényhez a Sportcentrum MKB Arénája több mint 2000 m2-es területet biztosít. Az elmúlt évekhez hasonlóan a figyelem középpontjába a designerek kerülnek, így az idei kiállításon a már nevet szerzett tervezőkön túl jelen lesznek a feltörekvő nemzedék képviselői is, hogy körképet adjanak a jelenlegi trendekről, környezetünk minőségi kialakításának lehetőségeiről. A szervezők tudják, a lakáskultúra igen sokrétű és változatos, így nem csak a bútordivatot kívánják bemutatni, hanem a kiegészítőket, burkolatokat és a belsőépítészeti lehetőségeket is, hangsúlyozva a környezetbarát és az energiatakarékos megoldásokat is. Ez a kiállítás jóval több egy egyszerű termékbemutatónál. A szervezők így nem véletlenül invitálják a plakátokon is a látogatókat arra, hogy "foglaljon helyet nálunk", az elmúlt év egyik siker termékén, a karton bútorokon. A kiállításon a látogató személyes kapcsolatot alakíthat ki a tervezővel, gyártóval, forgalmazóval, így egyéni igényeit is jobban tudja érvényesíteni. A nyílászárókat gyártó cégek az idén jelentős számban képviseltetik magukat, hiszen a lakások belsőépítészeti kialakításánál termékkínálatuk, választékaik egyre nagyobb jelentőséggel bírnak.

 

A rendező Faipari Tudományos Alapítvány az idei évben is lehetőséget ad a látogatóknak arra, hogy megismerjék, mi minden alakítható ki fából, üvegből, kovácsoltvasból lakáson belül és kívül egyaránt. Ugyanakkor újdonságok is bemutatásra kerülnek. A Sopron és Vidéke Ipartestület standján egyedi tervezésű cserépkályhák és kandallók várják az érdeklődőket, amelyek energiatakarékos megoldásokat kínálnak a lakások fűtésére. A szervezők a szakmai programokon túl idén is színes rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Lesz TOP tíz bútor és fiatal designerek bemutatója, kereskedő-gyártó üzletember-találkozó, valamint az első évhez hasonlóan a gyermekek számára vasárnap délután aszfaltrajzverseny. A rendező, a szervező és a vásár támogatói egyaránt remélik: az idei évben legalább 8 ezer látogató lesz kíváncsi a kiállításra, amihez az is hozzájárulhat, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, Sopron Város támogatásának köszönhetően, a vásár ingyenesen tekinthető meg.

 

A vásár látogatói - az elmúlt évekhez hasonlóan - értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, ugyanis a díjmentes belépéskor személyenként egy - egy tombolajegyet kapnak, amellyel minden vásári nap végén lakberendezési tárgyakat, művészeti alkotásokat és wellness hétvégéket nyerhetnek.

 

A kiállítás lebonyolítását kiemelten támogatja Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nyugat-Dunántúli Operatív Program, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft, Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség.

 

Szakmai támogatók: Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar, Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, Sopron és Vidéke Ipartestület, valamint a Magyar Bútor és Faipari Szövetség, az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség.

 

 

További információk: www.pannondesign.hu

Forrás: PannonDesign 05-12

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.