FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-06-08

Válságban humánpolitikai beruházás a NYÍRERDŐ-nél

Hat évvel ezelőtt, hagyományteremtő szándékkal indította útjára a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a "Fiatal diplomások találkozója" elnevezésű rendezvénysorozatot.

Az azóta rendszeresen megrendezett összejövetel célja a kezdetektől ugyanaz: a 35 év alatti diplomás szakemberek közötti tapasztalatcsere. Emellett egymás alaposabb megismerésére is remek alkalom minden ilyen rendezvény, hiszen a nyíregyházi központtal működő erdőgazdaság rendkívül széttagoltan, két megyében, tíz szervezeti egységben (kilenc erdészet és egy fafeldolgozó üzem) üzemel. A mostani találkozó helyszíne a Gúthi Erdészet volt. Kaknics Lajos, a társaság vezérigazgatója bevezetőjében arról beszélt, hogy az erdőgazdaság azért eredményes, mert a fiatalok ugyanúgy a hátukon viszik a céget, mint az idősebb kollégák.

 

Válság időszakban humánpolitikai területen "ruház be" a NYÍRERDŐ azzal a céllal, hogy megfelelő létszámú szakemberrel töltsük fel az állományunkat. Úttörő kezdeményezéssel, most hoztuk létre Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen a NYÍRERDŐ egyletet, ahol a jövőben rendszeres programokkal várjuk az ott tanuló diákokat. Egyrészt a térségből származóknak, másrészt az érdeklődő hallgatóknak mutatjuk be a nálunk folyó munkát. Azt szeretnénk elérni, hogy a diploma megszerzése után sok fiatal válassza munkahelyéül Kelet-Magyarországot. Jelenleg három egyetemi hallgatóval van tanulmányi szerződésünk, de szélesíteni kívánjuk ezt a kört - mondta Kaknics Lajos.

A közel 350 főt foglalkoztató társaságnál jelenleg 78 diplomás munkavállaló dolgozik, közülük 53-en még nem töltötték be 35. életévüket. A fiatalok közül több mint egytucatnak legalább két diplomája van. 18-an erdészeti igazgatói, műszaki-, adminisztratív- vagy ágazatvezetői poszton dolgoznak. Az erdőgazdaság komoly hangsúlyt helyez a képzésre, ezt bizonyítja, hogy 16 munkavállaló rendelkezik tanulmányi szerződéssel újabb diploma vagy nyelvvizsga megszerzésére, illetve szakmai felsőfokú tanfolyam elvégzésére.

Forrás: Nyírerdő Zrt 05-27

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.