FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-06-19

Az erdészet és a város közös millenniumot ünnepelt Visegrádon

Visegrád város önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt. a település millenniumi ünnepségsorozatának keretében rendezte meg azt az erdészeti konferenciát, amely a Visegrádot övező, ma is páratlan szépségű természeti környezet megóvásának fontosságára irányította rá a szakma, a civil társadalom és a lakosság figyelmét. Az "Ezeréves állami erdőgazdálkodás" című konferencia az elmúlt korok figyelemreméltó erdészeti vonatkozásainak összefoglalása mellett egyben a szervezők több évtizedes együttélésének, együttműködésének megerősítését is szolgálta. A Pilisi Parkerdő Zrt. elődje közel 35 évvel ezelőtt jelölte ki központját Visegrádon, ami a település számára azóta is több tucat munkahelyet, az erdők gondozását, védelmét illetően pedig komoly garanciát jelent.

A Királyi Palota lovagtermében zajlott rendezvényen a hazai erdészeti szakma prominens képviselői mellett elsősorban a természetvédelemért felelős szervezetek vezetői, valamint az érintett civil szervezetek tagjai vettek részt. Hadházy Sándor, Visegrád polgármestere a konferencián hangsúlyozta: "A pilisi és a visegrádi-hegység erdői, valamint a Duna-kanyar természeti csodái éppoly jelentős kultúrális értéket jelentenek az 1000 éves Visegrád számára, mint városunk épített örökségének gyögyszemei. Nagy öröm számunkra, hogy a Királyi Palota korszakot idéző falai és a várost körülölelő erdőségek ma már egyaránt ismertek Európában. Minden eszközzel azon vagyunk, hogy az elmúlt korok által ránk bízott értékeket méltó módon védjük, óvjuk, s megőrizzük a jövő számára."

A település és a helyi állami erdőgazdálkodás millenniumának egybeesése kapcsán a jelenlévők a hazai erdészeti és természetvédelmi ágazat közös fejlesztésének, pénzügyi támogatottságának fontosságát emelték ki, jelezve ezzel, hogy a jelenlegi források messze nem elégségesek az e területeken megfogalmazódó társadalmi elvárások maradéktalan teljesítéséhez.

 

Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte, az európai uniós források megjelenése a hazai erdőgazdálkodás számára komoly lehetőségeket hozott. Mint hozzátette: a Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt másfél esztendőben három uniós pályázaton is sikeresen vett részt, ami nemcsak számukra, hanem valamennyi hazai erdőgazdálkodó számára reményt ad. A jelenleg zajló pályázati munkák közül Zambó Péter a "Parkerdő természetesen" című, az élő és élettelen természeti értékek megőrzését, rehabilitációját szolgáló beruházások megvalósítását célzó projektet emelte ki, amely - mint mondotta - az előírt ütemezés szerint, sikeresen halad.

 

"A tájidegen erdőállományok átalakítása, az invazív fajok visszaszorítása, a vizes élőhelyek rehabilitációja, valamint a kiemelt jelentőségű élőhelyek és földtani természetvédelmi értékek védelme e pályázatban jelentős, eddig sohasem látott támogatást kapott, ami számunkra lehetőség és felelősség is egyben. Azon vagyunk, hogy e fejlesztések nyomán a régióban tapasztalható emberi terhelés által veszélyeztetett természetvédelmi értékek megőrzése, állapotának javítása hosszú távon is fenntartható legyen." - fogalmazott a vezérigazgató.

Lomniczi Gergely, Pilis Parkerdő Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.