FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-07-10

PapiNet WoodX - a fafeldolgozó iparágakban gyorsan terjed az új elektronikus iratkezelési szabvány

Az elektronikus tranzakciós dokumentumok, vagy más néven e-iratok hatékonyabbá teszik a vállalkozások működését, ez az elsődleges oka az ilyen rendszerek elmúlt években látható fokozódó elterjedésének. A fafeldolgozó iparágakban a Papinet WoodX szabvány vált elterjedtté.

 

A fafeldolgozó-iparon belüli szabvány szerinti e-irat felhasználók száma több mint 50%-al növekedett az elmúlt három évben. Már 31 cégek használja a papiNet WoodX szabványú e-dokumentumokat a külső ügyfelekkel folytatott tranzakciók során. Ezek az e-dokumentumok széles körben használatosak vállalati belső üzenetküldő rendszerekben is, de ennek a működésbeli jelentőségét egyenlőre nem vizsgálták.

A leggyakrabban használt papiNet WoodX e-dokumentumok a számlák és a használati előírások.

A papiNet WoodX szabvány elsősorban Finnország és Svédország területén népszerű, de több európai ország is használja, mint például az Egyesült Királyság, Hollandia, Franciaország, Spanyolország és Németország.

 

Szélesedő piaci igény

Az e-dokumentumok által gyorsabb és egyszerűbb információcsere válik lehetővé a partnerek közötti együttműködés során, ami növeli a vállalkozások hatékonyságát, és lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy jelentős mennyiségű időt és pénzt takarítsanak meg. A vásárlói és a szállítói cégkörön belül már több készen áll, hogy elfogadjanak e-dokumentumokat.

Sok szervezet pedig már elvárja partnereitől (ösztönzi őket), hogy együttműködésük során elektronikus számlát adjon.

 

Egységesített csomag a legfontosabb üzenettípusok számára, könnyen használható formátumban

A papiNet WoodX csomag tartalmazza a faipari termékkörhöz kapcsolódó legfontosabb kereskedelMI és logisztikaI e-dokumentumok iratmintáit. A szabvány alapja az XML technológia ((eXtensible Markup Language), amely a legkisebb cégek esetében is lehetővé teszi a rendszer alkalmazását.

A papiNet WoodX e-dokumentum szabványt, számos szervezet együttműködésével, kifejezetten az európai faipari termékek csoportjára dolgozták ki. A munkában a finn és a svéd cégeket tömörítő szövetségek különösen aktívan vettek részt. Sok különböző méretű faipari, papíripari termékeket előállító céget, valamint informatikai cégek is részt vettek a fejlesztési munkában, így ezeknél a cégeknél az e-dokumentum szabvány használata már több éve folyamatos. A növekvő számú felhasználó jelzi, hogy más társaságok is kezdik kihasználni a szabványban rejlő lehetőségeket. Számos finn informatikai cég kínál ügyfeleiknek olyan bankközi szolgáltatások ra készített programot, amelyek már támogatják a papiNet WoodX e-dokumentum szabványt.

 

PapiNet WoodX e-dokumentum sablonok és végrehajtási utasítások ingyenesen letölthetők a papiNet honlapjáról: www.papinet.org.

 

A PapiNet egy globális szervezet, amely fenntartja és fejleszti az elektronikus információcsere-szabvány használatát a teljes szállítási lánc során, az erdészeti ágazattól a fafeldolgozás különböző szegmenséig.

A Finn Erdő Ipari Szövetség tagja a papiNet közösségnek és koordinálja a WoodX üzenetküldési szabványok fejlesztéseit a Svéd Erdő Ipari Szövetséggel karöltve.

 

 

Fordítás: Tóth János, Forrás: Papinet

 


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.