FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-07-15

Tudja-e - Mit tesz a Mitsubishi targonca üzletága a fenntartható fejlődésért?

Gondolom, sokan ismerik a Mitsubishi Világcéget és egyben az MCFE MitsubishiCaterpillarForkliftEurope- által gyártott zöld targoncákat! A színválasztás nem véletlen, ZÖLD, azaz a természet színe. A cég és a már kiépült dealer hálózat eltökélt szándéka, olyan targoncákat biztosítani a jelenlegi és jövőbeni piacnak, melynél az egyik igen fontos szempont a környezetvédelem, mind a gyártás folyamán, mind a végtermék tekintetében!

Mi a fenntartható fejlődés?

A fenntartható fejlődés röviden olyan fejlődés, amely biztosítja a jelen szükségleteinek kielégítését anélkül, hogy lehetetlenné tenné a jövő generációk szükségleteinek kielégítését.

 

Mik a fenntartható fejlődés követelményei?

A megújuló természeti erőforrások felhasználásnak mértéke kisebb vagy megegyező legyen a természetes vagy az irányított regenerálódó lépességük mértékével. A hulladék keletkezésének üteme, mértéke kisebb vagy megegyező legyen a környezet szennyezés befogadó képességének a mértékével, amit, a környezetet asszimilációs kapacitása határoz meg. A kimerülő erőforrások ésszerű felhasználásnak üteme, amit részben a kimerülő erőforrásoknak a megújulókkal való helyettesíthetősége, részben a technológiai haladás határoz meg.

 

Miért Zöld a Zöld?

A folyamatos innováció és az új technológiák alkalmazása révén elmondható, hogy a Mitsubishi targonca a világ legtisztább és legzöldebb targoncája! A cég gyártási folyamataira a folyamatos fejlődés, innováció jellemző melynek eredménye egy környezetbarát targoncacsalád, belső égésű és elektromos ellensúlyos targoncáktól a raktártechnikai targoncákig.

 

A Mitsubishi egyik új fejlesztése a dízel targoncáinál az Eco szett, mellyel a targonca környezetkímélőbben végzi a munkáját. Ennek sajátossága egy olyan speciális kapcsoló melynek használatával csökken a targonca általános energia felhasználása, a fogyasztás 12%-kal, a kibocsátott zaj pedig 10%-kal.

 

Mióta az acél a többségi alapanyag a targonca gyártás folyamatában, a targonca életciklus végén az újrahasznosítása magas szinten lehetséges! A cég teljes mértékben elkötelezte magát amellett, hogy maximalizálják az újrahasznosított anyagok mennyiségét A Mitsubishi biológiailag lebomló, speciális hidraulika olaja találkozik az egyre magasabb felhasználói igényekkel ugyanakkor az ilyen hidraulika olajjal működtetett targoncák használhatók természetvédelmi területeken is, vízi utaknál, védett kikötőkben. Az olaj gyorsan lebomlik a mikroorganizmusok révén, segítve a környezetre mért káros hatás minimalizálását.

A Mitsubishi targonca kibocsátása, megfelel, az Európai Unióban alkalmazandó kibocsátási feltételeknek. Példaképpen a dízel targoncák a 97/68/EC kibocsátás rendelete alapján készülnek. A gázüzemű targoncák egy igen szigorú Japán kibocsátási szabvány alapján kerülnek tanúsításra.

Mit tesz a Mitsubishi a gyártás folyamán?

Drasztikusan csökkentik a veszélyes anyagok felhasználását a gyártási folyamataik során. Példának okáért a targonca oszlop kezelésére száraz, por alakú bevonatot használnak így csökken a felhasznált Hidrokarbon mennyisége. A váz védelmére egy igen tömör festéket, melynek eredménye a kevesebb felhasznált festékmennyiség és oldószer. A festési eljárás folyamán a berendezések megtisztításához, 90%-ban újrahasznosított hígítót használnak. Azon munkafázisoknál, ahol a Króm anyag használata történik, áttértek a Króm VI anyagról a kevésbé mérgező Króm III. alapanyagra. Már évekkel ezelőtt megalakult a Mitsubishi hulladék menedzsmentje, célul kitűzvén a gyártás folyamán keletkező hulladék csökkentését, és az újrahasznosított anyagok felhasználásának növelését. Az egyszer használatos raklapról áttértek a gyártási folyamatba ismét és ismét visszakerülő fa raklapra. Az újrahasznosított raklap használata csökkentette a gyáron belüli alapanyag, félkész termék mozgatásához szükséges raklap előfa igényét.

Szintén nagy fejlesztés, az újrahasznosítható műanyag raklap használata, mely hosszabb élettartamú, mint fa megfelelője, ugyanakkor a környezetre mért káros hatást is csökkenti.

 

....zárszóként mit is mondhatok - céljuk mi lehetne más, továbbra is világelső maradni a legtisztább, a legzöldebb targoncák tekintetében.

 

Árengedmény a FAGOSZ tagjainak

A Kuhn Rakodógép Kft. a FAGOSZ tagjainak a fenti és más termékei értékesítésénél is 3% árengedményt ad, amennyiben a vállalkozás a vételi szándékát előzetesen a FAGOSZ titkárságnak jelzi.


További információért látogasson el a KUHN Rakodógép Kft honlapjára.

(x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.