FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-03

V. Készház Konferencia és 10. Készház Vásár

Az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata (MAKÉSZ) 2009. október 16-18-án fogja megrendezni az V. Készház Konferenciát és a jubileumi 10. Készház Vásárt. Ebben az évben a hagyományos esemény az Építészeti Hónap keretében a Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre.

Az esemény helyszíne immár hagyományosan a Budapest Congress & World Trade Center (Novotel Kongresszusi Központ)

 

A 10. Készház Vásáron, a Készház Építő cégek közül csak azok állíthatnak ki, akiknek terméke rendelkezik ÉME dokumentummal, és 2009-re megszerezték a jogot a MAKÉSZ védjegy viselésére!

 

A Készház Gyártókon és forgalmazókon túl, a látogatók tájékozódhatnak az épület gépészeten belül a megújuló energia forrásokról, azokkal a cégekkel akik a solar technológiát kínálják, az épület külső, belső hőszigeteléséhez forgalmaznak anyagokat, szakmai tanácsokat tudnak adni, tervezéssel, belsőépítészeti szolgáltatással, szaniterekkel, burkolatokkal, kapukkal, kerítésekkel, belső és külső világítással, uszoda technikával, kert tervezéssel, kert építéssel, finanszírozással, foglalkoznak, lakásépítési hitelt tudnak kínálni, biztosítást ajánlanak, házi szórakoztató berendezéseket mutatnak, be, házi szennyvíztisztító telepítés a profiljuk, bútorokat, konyhabútorokat, házi wellness berendezéseket állítanak ki, családi ház építéséhez ajánlanak telket, stb.

Az érdeklődők között várjuk Befektetők, Önkormányzatok, Ingatlanfejlesztők, képviselőit is, hisz ezzel a technológiával igen magas színvonalú és kedvező árú, alacsony energia felhasználású épület, de akár passzív , vagy aktív készházként is működő, óvoda, iskola, hivatal, társasház, sorház, szolgáltató épület stb. is építhető.

A Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozat az Építészet Hónapja eseménysorozat részeként kerül megrendezésre.

A rendezvény sorozatot a Magyar Passzívház Szövetséggel és a REECO Kft.-vel közösen szervezi az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata.

Az V. Készház Konferencián és a 10. Készház Vásáron túl, további 10 esemény alkotja a Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozatot. Lehetőség lesz, épülő készház, már átadott passzív és aktív készház meglátogatására, az első CNC vezérlésű magyar Készház gyár működés közben megtekintésére.

Lesz külföldi program is ahol a Bécs melletti Blaue-Lagune Mintaházpark működően berendezett 80db különböző épületét lehet megtekinteni. melyek között van passzívház is.

Lehetőség lesz egy előadáson megismerkedni, hogyan kell az épületek energia optimalizálását megtervezni, az Energia Világ bemutatón egy interaktív kiállítás keretében megismerkedni az energiával hogyan kell spórolni, Ausztriában hogyan működik az energia megtakarítási ösztönző rendszer. A kétnapos látogatás másnapján egy Osztrák Készház üzem megtekintése a program, ahol a tervezéstől a Kamionra rakásig kisérhető végig a folyamat!

Kiemelkedő eseménye lesz a Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozatnak az október 15-i Lakás és Épületenergetikai Érdekegyeztető Kerekasztal. A kerekasztal azon emberek, szervezetek, szövetségek, minisztériumok képviselőinek megbeszélése lesz akik, érdekeltek az épületek energia felhasználásának csökkentésében, az energia felhasználás optimalizálásában, vagy talán épp ellenérdekeltek. A Kerekasztal célja, hogy elkezdődjön egy a konszenzusra törekvő megbeszélés, egyeztetés, hogy elkészülhessen egy hosszabb távra érvényes lakás és épületenergetikai stratégia, támogató és ösztönző rendszer. Az itt kialakult vélemény alapján , a jogalkotók minél előbb a konszenzusra épülő adatok, értékek mentén határozhatják meg a jogszabályokat. A Kerekasztalon a sajtó véleményét is kikérjük, hogy az építtetők és más résztvevők tudatformálásában hogyan tudnának résztvenni!

A Zöld Építészeti Napok nyitó rendezvénye a C E P R - Passzívház Expo-Budapest a záró pedig a 10. Készház Vásár!

Az érdeklődők a programokról a www.makesz.hu és a www.cep-hungary.com oldalon tájékozódhatnak és regisztrálhatják magukat.

 

 

A szervező bizottság nevében:

Kárpáti József elnök

ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozat

Tel.: 06 30 206 3360 e-mail.: karpati@evosz.hu

Forrás: MAKÉSZ 08-03


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.