FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-10

CEP Passzívház Expo - Nemzetközi Passzívház Kiállítás és Konferencia - Budapest, 2009. október 7-8.

A Magyarországon felhasznált energia 40%-a a lakosság által - és ennek 75%-a az épületek fűtésére és újabban hűtésére kerül felhasználásra. Az eredetileg Németországban kifejlesztett és ott már elterjedt, úgynevezett passzívházak a hagyományos építési módokkal szemben jóval kevesebb - minimális - energiát fogyasztanak, vagyis "passzívvá" válnak.

Az erre szolgáló megoldások meglévő épületekben is alkalmazhatók. A passzívházak olyan extrém alacsony energiaigényű épületek, amelyekben a kellemes belső klíma télen és nyáron külön fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. A fűtésre fordított összeg 80-90 százalékkal csökkenthető ezzel a technológiával. Az energiahatékonyság csúcsát képviselő passzívházak, és bennük a megújuló energiaforrások alkalmazása közösen vezet a hosszú távon fenntartható épületek létrejöttéhez. Az ajánlott kiegészítő megoldások: hőszivattyús fűtés, napkollektoros melegvíz-előállítás, fotovoltaikus (napelemes) áramtermelés, pellet- és biomassza fűtés.

 

A REECO-csoport fenti témakörrel foglalkozó, nyugati viszonylatban is egyik legjelentősebb nemzetközi rendezvénye a CEP - Clean Energy & Passivhaus, amely minden év elején Stuttgartban vonultatja fel az energiahatékonyság és a passzívház-építési technológiák legújabb vívmányait, mint arról sok magyar látogató is meggyőződhetett. 2009. október 7-én és 8-án első alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a

CEP Passzívház Expo - Nemzetközi Passzívház Kiállítás és Konferencia.

Az EUCC - Europa Congress Centerben - Budakeszi út - szervezendő kiállítás és kongresszus az energiahatékony építés és felújítás teljes palettáját bemutatja. Kiemelt témája a passzívház.

 

Várhatóan 30 kiállító - gyártók, tervezők, kivitelezők, energiaszolgáltatók, szakértők a kutatás és tudomány illetve az üzleti élet területéről, szakmai szövetségek, média, minisztériumok és hatóságok - mutatja be várhatóan mintegy 750-800 látogatónak termékeit, szolgáltatásait és újításait. A lakossági építéseken kívül kiemelt célcsoport az önkormányzatok, településfejlesztők, középületek üzemeltetői, felújítói, valamint az ilyen fejlesztéseket finanszírozó bankok.

 

A kiállítással párhuzamosan egésznapos nemzetközi szakmai konferencia kerül megrendezésre, melynek központi témája az energiahatékony építészet és a passzívház. A politika, gazdaság, építészet, épületgépészet, energetika, szakmai szövetségek, és média szereplői közül mintegy 300 szakember részvétele várható, akik a technikai-gyakorlati megvalósításról, a legújabb kutatási eredményekről informálódhatnak. A konferencia a Magyar Passzívház Szövetség - MAPASZ - és a Passzívház Akadémia Kft. társszervezésében kerül megrendezésre. Az angol/magyar nyelvű előadásokon a legjobb külföldi - német, osztrák, svájci és más - illetve hazai szakemberek adnak nemcsak általános áttekintést, de gyakorlati tanácsokat, megoldási lehetőségeket a passzívházelmélet, a passzívház-tervezés, az engedélyezés, illetve -kivitelezés kérdéseiről, eddigi konkrét tapasztalatairól és fejlődési irányairól.

Kiemelt téma lesz a szakmai oktatás, tanfolyamok, tréningek jövőbeli szervezése, és természetesen a legújabb pályázati lehetőségek is.

 

További információk a www.cep-expo.hu helyen.

 

Forrás: REECO Hungary


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.