FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-18

Magyar pelletgyárat adtak át a kárpátaljai Técsőn

A pelletáló gyár 1,1 milliárd forintnyi beruházással készült el közel másfél év munkájával. Ez jelenleg a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye legnagyobb magyar tulajdonú ipari beruházása.

Kárpátalja legnagyobb magyar tulajdonú ipari beruházásában készült pelletgyártó üzemét nyitotta meg a Skála-Energy Kft. Técsőn.

A pelletáló gyár a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Skála csoport energiaipari cége, a Skála-Energy Kft. közös finanszírozásában mintegy 40 millió hrivnya (1,1 milliárd forint) értékű beruházással, közel másfél év munkájával készült el.

Ez jelenleg a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye legnagyobb magyar tulajdonú ipari beruházása. A Kárpátalján kiemelt fontosságú beruházásként kezelt pelletgyártó üzem átadása után Jancsó Illés, a Skála-Energy Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: az ötven embernek munkát adó técsői (Tyacsiv) üzem évi 36 ezer tonna, kizárólag fahulladékból előállított, környezetbarát pellet - nagy nyomáson préselt szálas, rostos anyagszemcse - termelésére képes.

Ez a mennyiség mintegy ezerötszáz kamionrakománynak felel meg, és közel hét és fél ezer háztartás energiaigényét fedezi a fosszilis tüzelőanyagok - földgáz vagy fűtőolaj - kiváltására kiválóan alkalmas energiahordozóval. Jancsó elmondta, hogy a técsői beruházás egy példa értékű magánkezdeményezés első mérföldköve, ugyanis a pelletáló gyár kapacitása szükség esetén a duplájára bővíthető. Egyelőre az üzemben előállított termékkel a pelletfelhasználásban legigényesebb nyugat-európai piacokat - 90 százalékban észak-olasz, 10 százalékban osztrák fogyasztókat - készülnek ellátni, hiszen a kárpátaljai üzemben a ma létező legmagasabb szintű gyártási technológiát alkalmazzák. A pellet jövőbeni ukrajnai értékesítésére vonatkozó kérdésre válaszolva a szakember elmondta, hogy nagyon szeretnék meghonosítani Ukrajnában is a pelletfelhasználást, de először igényt, azaz piacot kell teremteni a pelletkazánok elterjesztésével. Ennek érdekében már megtörténtek az első lépések. Így a técsői gyár felfuttatását követően a Skála-Energy Kft. tervei között szerepel egy újabb pelletáló üzem létesítése a főváros, Kijev körzetében, mondta Jancsó Illés.

 

Forrás: Zöldtech 07-03; AlternativEnergia 07-19

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.