FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-09-02

Plus Life Time - Extra teljesítmény

Az AKE közel öt évtizede foglalkozik fa- és fémipari szerszámok gyártásával. A minőségi körfűrészgyártás területén különösen nagy hagyományokkal és tapasztalatokkal rendelkezik. Ennek, valamint a folyamatos innovációs tevékenységének köszönhetően egyre hatékonyabb és gazdaságosabb termékeket kínál partnerei számára.


Plus Life Time (PLT) technológia

Speciálisan a magyar piacra fejlesztette ki az AKE Hungária a Plus Life Time (PLT) névre keresztelt sorozatát 2008-ban, melyet a Ligno Novum vásáron mutatott be, s azóta több lépcsőben továbbfejlesztett. A termékek fő sajátossága, hogy azonos megmunkálási minőség mellett jelentős élettartam-növekedést tapasztalhatnak a felhasználók.

 

E fejlődés a szerszámok speciális előkészítésének és precíz kidolgozásának köszönhető. A kész szerszám élettartamának növelésében nagy szerepet játszik az alaptest hőkezelése, valamint a magas know-how-t igénylő feszítési és egyengetési eljárás.

 

A PLT fűrészek esetében különösen nagy hangsúlyt fektet az AKE a feszítésre, melynek ideális értékét hosszú tesztelések során sikerült kikísérletezni. Így, valamint a módosított konstrukciónak köszönhetően a szerszám termelékenysége és élettartama is drasztikusan javul a korábbi lapszabász körfűrészekhez képest. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Erről kérdeztük az AKE egyik partnerét, a Veszprém megyei Bonti Bt. tulajdonos-ügyvezetőjét, Szíjártó Gábort.

A cég 1994-ben kiállítási installációk kivitelezésével kezdte meg faipari tevékenységét, majd gépberuházásokat követően egyre több asztalos vállalkozó lapszabászati igényét elégítette ki a régióban. E tevékenységet később élzárási szolgáltatással is bővítette, valamint megkezdte bútorlapok, bútorszerelvények forgalmazását. Mivel Szíjártó úr kizárólag igényes munkát hajlandó kiadni kezéből, ezért komoly elvárásokat támaszt beszállítóival szemben. Ez igaz a szerszámokra is, ahol minden egyes szerszámra vonatkozóan - legyen az elővágó, főfűrész vagy élmaró - folyamatosan mérik és archiválják, hány folyóméter anyagot tudnak velük első osztályú minőségben megmunkálni.

Ezért kérte fel az AKE a Bonti Bt-t a tesztek elvégzésre. A mérési eredmények 2008-ban komoly meglepetést okoztak.

A korábbi lapszabászfűrészekkel szemben az AKE PLT körfűrészek átlagosan kétszeres éltartósságot biztosítottak. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy két élezés között 1700-2100 folyóméter levágására voltak képesek, kipattogzás-mentes minőségben. 2009 júliusában a továbbfejlesztett, új konstrukciójú PLT körfűrészekkel megismétlésre került a mérés, azonos körülmények között. A Bonti Bt-nél SCM formatizáló körfűrészen 3.500 folyómétert teljesített 300 mm átmérővel, míg egy másik partnernél Holzma táblafelosztón 5.000 folyóméter feletti értéket ért el a 380 mm átmérőjű fűrészlap. A megmunkált bútorlapok között neves hazai és külföldi gyártók termékei egyaránt szerepeltek, vagyis nem a megmunkált anyag sajátosságai miatt sikerült ezen eredményeket teljesíteni. Ez összecseng más felhasználók tapasztalataival, hiszen bárki, aki eddig kipróbálta, jelentős élettartam növekedésről számolt be.

Szijártó úr rendkívül elégedett volt az eredményekkel, s úgy véli, a kísérlet nyertesei igazán az AKE PLT szerszámok felhasználói. Hiszen jelentősen, akár felére is csökkenhetnek az állásidők, az élezési költségek, s a szerszám ár-érték aránya kiemelkedő. Fontos megjegyezni, hogy a speciális konstrukció miatt a PLT fűrész csak akkor képes tartósan a magas teljesítményre, ha az AKE végzi el élezésüket.

 

Az AKE PLT körfűrészeit formatizáló, táblafelosztó és vertikális szabászgépekhez egyaránt kínálja. Amennyiben a standard PLT-kínálatban nem szerepel az Ön által alkalmazott szerszám, azt igény esetén egyedi méretben is elkészíti az AKE Hungária.

 

 

AKE PLT

 

A PLT jelzés az angol Plus Life Time kifejezés rövidítése, amely magyarul megnövelt élettartamot jelent. Az AKE így jelöli azon szerszámait, amelyek a felhasznált alapanyagoknak és a konstrukciós kialakításnak köszönhetően a standard szerszámokhoz képest jelentősen hosszabb élettartammal rendelkeznek. E szerszámok ára természetesen valamivel magasabb, azonban az általuk nyújtott plusz teljesítmény által megtakarítást jelent alkalmazásuk a szerszám teljes élettartama alatt.

 

 

 

 

AKE - A perfekt megoldás

 

Elérhetőségek:

AKE Hungária Kft.

9700 Szombathely, Vásártér u. 12.

Tel: 30-3030-520 Fax: 94-513-299

E-mail: akehungaria@ake.hu Web: www.ake.hu

(x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.