FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-09-15

Nyitottabb erdőkezelést ígér az új igazgató

Az új gazdálkodási és erdőkezelési módszerek bevezetésekor került Németh László a kapuvári Rábaközi Erdészet élére. A fiatal igazgató a turisztikai vonalat erősíti, nyitott a város és a közönség felé.

Németh László: ˝Nyitott, látható erdészetet szeretnék.˝

A negyvenhárom éves Németh László augusztus eleje óta igazgatója a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. kapuvári Rábaközi Erdészetnek. Az 5600 hektáron, negyven munkatárssal dolgozó cég vezetője éppen a szakmában töltött tizenkilencedik évfordulón ülhetett az igazgatói székbe, előtte műszaki vezetőként tevékenykedett.

 

- Úgy éreztem, nemcsak előrelépést, de szakmai kihívást is jelent friss beosztásom - mondta el lapunknak az igazgató. Hangsúlyozta, az erdők kezelésében új módszereket vezetnek be, ezek alkalmazásának kezdete szinte egybeesik igazgatói kinevezésével, így lendületesen vetheti bele magát a szakmai munkába. - Fontos az erdők fenntartható, szakszerű kezelése, ám még fontosabbnak tartom azt, hogy egyre jobban nyissunk a város és a turizmus felé - mondta az igazgató. Így az erdő közösségi térré alakításának csak első lépcsője volt a mind több erdei pihenőhely kialakítása, a végső cél a turizmus bevonása oly mértékben, hogy az ne károsítsa a természetet, ám közelebb vigye az erdőt a közönséghez.

 

- Turisztikai beruházásainkat és elképzeléseinket egy helyre tudjuk koncentrálni, a már működő göbösmajori, ökoturisztikai centrumunkba - tette hozzá. A már létező lovas, vadászati, horgászati és vendéglátós kapacitásaik mellé ismertebbé tennék a meglévő erdei iskoláikat is. A jelenleg csak nyaranta működő gyermektáborok kiegészítéseként egész éves erdei iskolát szeretnének. A környezeti nevelés keretében jeles napokat - például Föld napját - tartanának a kapuvári vagy környékbeli iskolásoknak.

- Fontos a helyi önkormányzattal való kapcsolatok erősítése, melynek első lépései már megtörténtek - fogalmazott az erdészeti igazgató. Jó példaként említette a tavaszi Rábaköz-kupa tereprali versenyeit, ahol egy városi szervezésű verseny központjának az erdészet adott helyet.

Göbösmajor: Fontos szerepe van a kapuvári turisztikai elképzelésekben.

- Hasonló együttműködésre számítunk a várossal, többek közt támogatjuk a "Kapuváros 40" projektet is - mondta Németh László. Hozzátette: nyitottabb, láthatóbb erdészetet szeretne Kapuváron.

 

A friss igazgató érdekességképpen elmondta, a kapuváriak kezelik például a fertődi Esterházy-kastély parkját, erdejét is, így többek közt kezelésükben van az egykor szebb napokat is látott Bagatell szálló, mely a hercegek nyári lakjaként funkcionált. - A Bagatell jelenleg már részt vesz a fertődi önkormányzat rendezvényeiben, ám szeretnénk a nagyközönséggel is jobban megismertetni az Esterházyak egykori nyári lakját - tette hozzá a kapuvári igazgató.

 

Forrás: Kisalföld

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.