FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-09-28

Indul a magyar megújuló energia reform

Úgy tűnik, a kormányzat arra készül, hogy megreformálja a hazai megújuló energia szektor támogatási rendszerét. Valószínűleg a torz kötelező átvételi rendszer is változik majd.

 

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács a hét elején olyan javaslatcsomagot terjeszt a kormányzat elé, amely a hazai megújuló energia szektor támogatásának növelését célozza - mondta el Szanyi Tibor a Világgazdaságnak. A lap cikkéből kiderül, hogy a csomag egyik eleme az lehet, hogy a távhőhöz hasonlóan a megújulók is a legalacsonyabb áfa kulcs alá kerülnek.

 

"A csomagban számos olyan jogszabály-módosítási vagy törvényhozási (klíma- és megújuló energia törvény)elképzelés van, amelynek révén a megújuló energiahordozók megkaphatnák a legnagyobb kedvezményt, illetve támogatást" - fogalmazott Szanyi.

 

Az áfa-változtatás kérdése már októberben a parlament elé kerülhet, de a teljes reform valószínűleg 2010-re csúszik, sőt akár a következő kormányzati ciklusra is átnyúlhat. A cikk szerint a Magyar Energia Hivatal a szaktárcától utasítást kapott, hogy vizsgálja felül a zöldáram kötelező átvételének rendszerét. A Hivatal illetékese szerint a jövő év elejére elkészül egy javaslat, amely valószínűleg azt célozza majd, hogy a megújulók a mostaninál szelektáltabb támogatást kapjanak, a kapcsolt energiatermelés pedig kisebb segítséget kapjon.

 

Javaslatokról lévén szó, az öröm még korai, de a készülő megújuló energia reform híre pozitívan értékelhető - értékel a portfolio.hu. Jelenleg ugyanis a hazai zöldáram termelés nem kap túlzottan nagy támogatást, a kötelező átvételi árak nem mondhatók túlzottan magasnak, ugyanakkor a támogatott kör indokolatlanul széles, számos elavult és környezetszennyező gázerőmű vehet részt a rendszerben.

Forrás: Agroland 09-15

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.