FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-09-30

Munkavédelmi konferencia volt Gúthon

A munkavédelmi szakemberek emelt szintű továbbképzése, az erdészeti ágazat munkavédelmi helyzetének áttekintése - ez volt a célja az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség kétnapos konferenciájának, amelynek a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete volt a házigazdája.

Két évvel ezelőtt - hagyományteremtő szándékkal - az erdőgazdaság adott otthont az első hasonló tanácskozásnak, akkor avattuk fel Baktalórántházán Kelet-Magyarország első fakitermelő tanpályáját, ahol a biztonságos munkavégzés gyakorlására van lehetőség.

Szerettünk volna újabb tanpályát is készíteni, éppen itt, a Gúthi Erdészetben, de erre egyelőre, anyagi források híján nem nyílt lehetőség - mondta megnyitójában Kaknics Lajos, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

 

Évi 100-150 baleset következik be az erdőgazdálkodási ágazatban; tavaly négy, idén eddig viszont már öt halálos balesetet kellett regisztrálnia a hatóságnak - közölte Dudás Katalin, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség megbízott elnöke. A munkavállalók veszélyes környezetben dolgoznak, kitéve például az időjárás viszontagságainak. A szakember a munkáltatói ellenőrzések fontosságára hívta fel a figyelmet: a munkavédelmi képzések és az egészségügyi ellenőrzések elvégzése, valamint a megfelelő védőruházat biztosítása kiemelten fontos.

 

Kiemelt cél, hogy a munkavédelmi szabályok épüljenek be az állami tulajdonú társaságok, a többi között az erdőgazdaságok működési rendjébe. A tulajdonos, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nevében számon is kérjük a munkavédelmi oktatások, képzések elvégzését, a megfelelő védőeszközök alkalmazását - mondta Benedek Fülöp, agrárportfolioért felelős vezérigazgató-helyettes.

 

Dr. Sándor László, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsának elnöke a közfoglalkoztatottak munkavédelmi helyzete mellett szólt a jelenleg futó programokról is. Eszerint 12-féle közmunka folyik az országban, és ezek közül az erdészeti foglalkoztatás az egyik legnagyobb presztízzsel bíró kezdeményezés. A jövő évi tervekről szólva dr. Sándor László azt mondta: amennyiben elfogadják a költségvetést, 2010-ben várhatóan 13 milliárd forint jut majd közmunkára. Az erdőgazdaságok programjaira 3,5-4 milliárd forintot szánnak, ez több mint ötezer ember foglalkoztatását tenné lehetővé. Kiemelt program lesz a roma fiatalok integrálása, és újra terveznek téli közfoglalkoztatást is. Ez utóbbiban több mint 120 kistérség támogatásával számolnak, és az elnök szerint a Dunától keletre valamennyi kistérség számíthat ilyen támogatásra.

 

A kétnapos konferencia résztvevői hallhattak még a többi között a kockázatértékelés európai akcióprogramjáról. Emellett az Észak-alföldi régió munkaügyi és munkavédelmi helyzete, valamint az erdészeti ágazathoz kapcsolódó kérdések is tanácskozás témái között voltak.

Forrás: Nyírerdő Zrt

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.