FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-09-30

Albániában terjeszkedik a Praktiker

A Praktiker, mint Európa egyik vezető barkácsáruház-lánca, elsőként lép az albán piacra. 2009. október 30-án nyitja meg kapuit 8700 négyzetméteren Tiranában az első barkács- és lakberendezési áruház.

Ezzel a lépésével a Praktiker úttörő szerepet vállal ezen a piacon, hiszen mindeddig nem volt ehhez hasonlítható kiskereskedelmi forma - sem albán, sem külföldi cég tulajdonában - a délkelet-európai országban. A tiranai áruház lesz Praktiker 103-dik Németországon kívüli egysége, Albánia pedig a kilencedik ország a nemzetközi Praktiker portfoliójában.

 

A 3,2 millió lakosú Albánia lakossága és gazdasági ereje az elmúlt években folyamatosan növekedett, és az ország viszonylag stabil a jelenlegi gazdasági és pénzügyi válságban is. Az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) előrejelzése 1,2 százalékos GDP növekedéssel számol, míg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) csekély 0,4 százalék pluszt remél 2009-re.

 

A 2010-re szóló előrejelzések a GDP 1,8-2,0 százalékos növekedését jósolnak. Mindehhez pedig érdemes hozzávenni, hogy a lakások több mint 90%-a magánkézben van, ugyanakkor az ingatlanok nagy része rehabilitációra és felújításra szorul.

Viszont Albániában eddig nem voltak olyan jelentős kiskereskedelmi egységek, amelyek kínálatában a barkács- és házfelújítási termékek szerepeltek volna.

"Ezen a kicsi, de növekedésre programozott piacon a Praktiker előnyre tehet szert amiatt, hogy úttörő szerepet vállal a délkelet-európai piacok barkácsszektorában. Egy fejlesztésre váró piacra lépünk, amivel hozzájárulhatunk az építő- és felújító szektor fejlődéséhez Albániában" - hangsúlyozta Wolfgang Werner, a Praktiker AG igazgatótanácsának elnöke. - " A nemzetközi gazdasági válság hatására egyértelműen lassítottuk a nemzetközi terjeszkedésünket, de nem álltunk meg. Az albán piacra való belépés lehetővé teszi számunkra a piacvezető pozíció további erősítését a régióban, így a krízis után - ami már látszik a horizonton - még jobb pozíciókból erősíthetjük a Praktiker márkát."

johannes

Forrás: Tranzit 09-29

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.