FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-10-09

Egyszerűen nagyszerű konyha

Eredetileg csak időnkénti, néhány napos budapesti tartózkodásra szánták az új építésű belvárosi ház kis lakását, mégis nagy műgonddal választott ki és tervezett meg mindent a tulajdonos. Ennek köszönhető, hogy az egyszerű, de jól átgondolt, minőségi elemekkel berendezett konyha a mindennapi élet kiszolgálására is tökéletesen alkalmas.

Akár kényszermegoldásokba való belenyugvást is jelenthetett volna, hogy nem állandó tartózkodásra rendezték be a lakást, ehelyett azonban úgy döntött a tulajdonos, hogy amikor itt van, igazán ki akar kapcsolódni. Ehhez pedig praktikus, kényelmes és szép környezetre van szükség.

 

A nappalival teljesen egy térben helyezkedik el az egyébként kis alapterületű lakás arányosan szintén apró konyhája. Éppen a teljes átláthatóság miatt, a tervezéskor nem lehetett figyelmen kívül hagyni a lakószoba berendezését. Az erre vonatkozó határozott elképzelések, elsősorban a fehér, barna és mély narancsszín alkotta színpaletta egyértelművé tette, hogy a konyhának nyugodt hátteret kell adnia, azt pedig, hogy a helyiség összképe ne legyen túlzsúfolt és nyugtalanító, a konyha szinte falba simuló egyszerűségével lehet elérni. A kis alapterület erősen meghatározza a berendezést, bármilyen funkciójú helyiségről is legyen szó. Egy apró konyha esetében muszáj tökéletesen kihasználni a helyet, hogy mindent el lehessen pakolni, és még a munka is menjen. Emellett bizonyos stíluselemek - például a nagy, feltűnő minták, vagy, bizonyos kivételes esetektől eltekintve, a sötét színek - eleve kiesnek a lehetőségek közül. A fényes fehér felület tökéletes választás, hiszen nem szűkíti a teret, egyszerű, modern és örökké divatos. A tér optikai növelését segíti az egységes padlóburkolat is. A megfelelően kezelt parketta bírja a konyhai igénybevételt, a folyamatosság pedig nagyobbnak mutatja a teret.

 

Szimbolikus térelválasztó a többfunkciós átadópult, amely - miután nincs más asztal a lakásban - egyszerre munkahely, étkező és bárpult is. Az eredeti tervekben egysoros konyha szerepelt, de a tulajdonos ragaszkodott a praktikus pult kialakításához. Ez a konyha felőli oldalon plusz tárolóhelyet jelent - a konyhabútorhoz tartozó fiókokkal rakták tele -, a szoba felé néző rész pedig a nappali stílusához igazodik, és az egyedi betonburkolatnak köszönhetően a helyiség egyik jellegzetes stíluselemévé vált. A nappali meleg színeihez igazodik a formatervezett bárszékek teveszínű bőrhuzata, és a lakás meghatározó vérnarancs árnyalata is visszatér a konyha belső részében egy témájában is jól megválasztott plakát képében.

 

A konyhabútor maga leginkább praktikus szempontokat figyelembe véve készült. A lehető legtöbb, változatos elrendezésű tárolóhely kialakítása mellett fontos volt, hogy ne sötétítse be a teret. A falra a magas fényű, tízszer tíz centis kerámiaburkolatot az épület kivitelezője által felajánlott kollekcióból választották, mellé pedig - a beruházóval való kisebb összezördülés következményeként - a tulajdonos maga keresett megfelelő konyhabútort. A választás végül egy szintén magas fényű, egyszerű vonalú, fémfogantyúkkal szerelt dizájnra esett. A minimál alapkövetelményeinek megfelelő alkotóelemek használata ellenére az összhatás nem kifejezzen erre a stílre hajaz. Az úgynevezett "szappan" alakú, vagyis oldalukon kerekített frontok általában ennél hagyományosabb bútorokon lelhetők fel, ami a hivatalosan is más stílushoz tartozó kiegészítőkkel együtt otthonos bájt ad a modern konyhának. A nappali színeihez illeszkedő sötét munkapulton általában rusztikus kellékekként számon tartott fonott kosarak és népies kerámiák jelennek meg, egyedivé és barátságossá téve az összképet.

Figyelemre méltó

- Kis helyre is lehet sok bútor építeni, de érdemes világos színeket és egyszerű formákat választani, hogy ne legyen zsúfolt a tér.

- Azt, hogy a helyiség összképe ne legyen túlzsúfolt és nyugtalanító, a konyha szinte falba simuló egyszerűségével lehet elérni.

- Az átadópult a szoba felőli oldal egyedi betonburkolata révén a nappali egyik jellegzetes stíluseleme lett, a konyhai oldalon pedig plusz tárolóhelyet jelent.

 

Fotó: Bartos Gyula, Forrás: Életforma 10-07

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.