FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-10-14

Ismét bizonyított a Forest Expo

Két évvel ezelőtt a Forest Hungary Kft. sikerrel rendezte meg az első Forest Expót zalaegerszegi telephelyén. Az akkori sikeren felbuzdulva szeptember elején ismét megrendezésre került ez a nagyszabású rendezvény.

Ezúttal egy, a külföldi vásárlók számára szervezett nappal immár négy naposra bővült az esemény, amelyre közel 1000 résztvevő volt kíváncsi. Különösen a belföldi vásárlók számára tartott csütörtöki, pénteki és szombati napokon volt nagy a sürgés-forgás a cég háza táján. Nem akármilyen látogatottság ez, különösen, ha figyelembe vesszük a jelen gazdasági helyzetet és a közelmúlt, a szakmát összefogni hivatott, ámde legfeljebb közepes látogatottságú országos rendezvényeket.

 

A résztvevők minden nap ugyanazt a menetrendet követve megismerkedhettek a raktárakkal, a kiszolgáló létesítményekkel valamint a termékekkel. A termékek bemutatásánál kiemelt szerepet kaptak az idei év újdonságai, amelyeket a látogatók ki is próbálhattak, közelről megvizsgálva azok minőségét, szerelhetőségét és tartósságát. A rendkívül népszerű, magasfényű PET ajtók vegyszer-, tisztítószer és karcállóságát tesztelve kiderült, hogy a kényesnek gondolt magasfényű felületek a Forest által kínált frontok esetében sokkal inkább jól kezelhetőek, és könnyen tisztíthatóak. Sikert aratott továbbá a vállalat kínálatában most megjelent, kedvező árú FDS önbehúzós, csillapított csukódású fiókrendszer is, amely jól állta a nagy terhelés és a különböző állítási lehetőségek próbáját.

Számos további praktikus újdonság is bemutatásra került, mint például a hűtőszekrény szellőző tartókeret, amely elősegíti a hűtőmotor jobb szellőzését, könnyebb tisztántartását. Láthatták továbbá a mosogatószekrényekbe szabható alumínium tálcát is, amely a mosogató alatti korpuszfeneket védi a mosogatóból és a hulladékgyűjtőből kikerülő szennyeződésektől. Több technikai újdonság is felhívta magára a figyelmet, többek között az új Prince harmonika tolóajtó rendszer, a továbbfejlesztett Huwil emelővasalatok köre, a Camar panelfüggesztő vagy a lenyíló ajtópánt.  Olyan design elemek választéka is jelentősen bővült, mint például az alumínium ajtókba illeszthető üvegbetétek, a bútorfogantyúk, fogasok és struktúrlemezek.

A cégnél erre az időpontra időzítették a 2009-es Forest katalógus megjelenését is. A 600 oldalas, teljesen újraszerkesztett könyv minden korábbinál nagyobb termékkínálatot, több fotót és műszaki információt tartalmaz ezzel is segítve a felhasználók sikeres piaci tevékenységét. A katalógus a cég honlapjáról is letölthető PDF formátumban.

A tartalmas délelőtti szakmai programokon látottakat-hallottakat finom ebéd és kellemes latin zene közben dolgozhatták fel az Expo résztvevői. Délután látványos táncműsor és izgalmas játékok oldották tovább a hangulatot. A nap végén a látogatók elégedetten számoltak be arról, hogy a sokrétű szakmai ismereteken túl egy igazi élménnyel is gazdagabbak lettek. A Forest pedig ismét bizonyította, hogy a siker minden gazdasági körülmény között elérhető, ha többet adunk a megszokott jó terméket-jó áron alapnál.

Újabb két meggyőző érv a Forest mellett...

Forrás: Forest Hungary

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.