FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-10-16

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.782 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
HELIO-ZALA Kft. Faipari vegyiáruk, természetes favédőszerek, kefék és ecsetek forgalmazása.
WÜRTH Szereléstechnikai Kft. Grass és egyéb vasalatok, Assy és egyéb faipari kötőelemek, dübelek, csiszoló anyagok, fúró és vágó és egyéb szerszámok, kisgépek, ragasztók, lakkok, tetőfóliák, ács és tetőfedő anyagok, munkavédelmi eszközök, munkaruházat forgalmazása.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Budapest Furnér Művek Kft. Élfurnér gyártás európai fafajokból (0,25-3,0 mm vastagságban). Európai, afrikai fajokból készült élfurnér értékesítés. Hozott anyagból élfurnérgyártás, bérmunka vállalás. Élfurnérok gyártása, fa éllécek kereskedelme (1-3 mm).
FALCO Forgácslapgyártó Zrt. Faforgácslap, felületkezelt forgácslap, posztforming termékek, cementforgácslap - BETONYP. Belsőépítészeti elemek gyártása fából és falemez termékekből, fóliázott és furnérozott kivitelben. Bútordíszítő lecek, fiókelemek, stb.
Leitz Hungária Szerszám Kft. LEITZ faipari szerszámok forgalmazása, szerszámélezés, karbantartás, fogpótlás, szaktanácsadás. Egyedi szerszámok készítése. Gyémánt élű szerszámok forgalmazása és élezése. Ablakgyártó szerszámok Euronorm szerinti ablakok gyártásához.

Raktárban állnak a magyar bútorok

A 2002-es mintegy 100 milliárd forintról mára kevesebb mint a felére esett vissza a magyar bútoripar árbevétele - mondta Pólya Miklós, a Magyar Bútoripari Innovációs Központ Zrt. elnöke szerdán Budapesten egy szakmai rendezvényen.

Az elnök azt pontosan nem tudta megmondani, hogy mekkora a magyar piacon a magyar gyártók részesedése, de szerinte a "lehetségesnél és kívánatosnál lényegesen kisebb mértékű", mert a multinacionális cégek elsősorban import termékeket forgalmaznak.

Az MBIK elnöke kitért arra, hogy a magyar bútorgyártóknak is meg kell küzdeniük az egyre nehezedő gazdasági körülményekkel. Példaként említette, hogy a vállalkozások nemcsak nehezen jutnak hitelhez, hanem drágán is.

Annak érdekében, hogy a magyar bútoripari vállalkozások helyzetén javítani lehessen, a Magyar Bútoripari Innovációs Központban kidolgoztak egy, a gazdasági válság hatásait enyhítő cselekvési programot. Ennek részeként központi áruforgalmi, árukezelési és finanszírozási rendszert kívánnak létrehozni. Emellett kiépítik a korszerű informatikai, vevőszolgálati és fogyasztóvédelmi infrastruktúra hálózatot is. Továbbá az eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeznek a munkaerőképzésre a tapasztalatokkal rendelkező szakképzett emberek foglalkoztatására, valamint erősíteni szeretnék a bútoripari lobbitevékenységet is.

Forrás: PrivátBankár 10-14

FATÁJ szerkesztői megjegyzés: a KSH adatai alapján a Bútorgyártás (TEÁOR 361) 2002. évi termelési értéke 122,6 milliárd forint, 2008. évi termelése pedig 180,4 milliárd forint volt. Ez a mi számításaink szerint 47%-os növekedésnek felel meg.
Kapcsolódó írásunk: A 100 legnagyobb hazai bútorgyártó - 2008

 

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Szajkó Benedek 8124 Káloz /Fejér megye/, Kiss u.5. Mobil: 70/550-7702
E-mail: szajko.benedek@gmail.com
Sopronban végeztem tanulmányaimat, 1982-középfokú erdész; 1985-okl.faipari üzemmérnök. 20 évet a bútoriparban, 3 évet az elsődleges faiparban dolgoztam középvezetőként. Hasonló állást keresek, lehetőleg a Fejér megyén belül. 2009-10-11

 

Capital Auto Hungary Kft. - Kóródi Zoltán / Ügyvezető
7634 Pécs, Szentlőrinci Út 19. Tel: 36 72 254 184, Mobil: 36 70 271 0104, Fax: 36 72 254 184 E-mail: info@capitalauto.hu Weblap: http://www.capitalauto.hu
Faaprítékot keresünk erőművek és fűtőművek ellátásához , az Ország területéről , esetleg szomszédos Országokból. Az aprítékot átvesszük leszállítva is , de saját szállító járművel is rendelkezünk. Minimum mennyiség 90m3 kb 24 tonna. Egész éves folyamatos átvétel! Ugyanitt: Nagy teljesítményű faaprítógéppel béraprítás vállalunk!!! 2009-10-11

 

Vmh69 Bt - Váczi Péter 8422 Bakonynána, Alkotmány u.58
Mobil: +36/70-366-28-74 E-mail: vmh69@freemail.hu
Használt eur és egyutas raklapot keresek. Árajánlatot e-mailban kérek. 2009-10-09

 

A.B.Holz Kft - Óvári Andor / Ügyvezető 9721 Gencsapáti
E-mail: postmaster@abholz.t-online.hu
Brikettáló, vagy pelletáló gépet valamint apríték szárítót keresek. Használt érdekel. Ajánlatot ár és helység megjelöléssel kérek. 2009-10-08

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.