FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-11-03

Kényelmes és tágas otthon konténerekből

Az újrahasznosítás egyik legegyszerűbb módja a konténerház építése, amely egyelőre csak a tengerentúlon igazán divatos. Íme, egy példa, miként lehet ezt stílusosan csinálni.

Modern, színes és kreatív egyszintes otthont tervezett a Numen Development három mérnöke Katie Nichols, John Walker és Christopher Robertson négy konténerből, kerámiából és némi fából. A speciális építési technikának köszönhetően jól szigetelt és hihetetlenül erős ház készült a vékony fémfalakból.

A legtöbb konténerekből építkező szerint a konténerház építése leginkább a legózáshoz hasonlítható. Jelen esetben három 12 méter hosszúságú és egy 6 méter hosszúságú konténerből indultak ki a tervezők, a végeredmény pedig egy csaknem 170 négyzetméteres, három hálószobás vagány családi ház lett.

A nagyobb konténerekből kettőben a nappalit, az étkezőt és a hálószobákat rendezték be, míg az egyetlen alacsonyabb konténerben a konyha kapott helyet. A belső falak nagy részét eltávolították, hihetetlenül tágas belső teret nyerve ezzel. A negyedik nagy konténer vendéglakként szolgál.

Kicsit számoljunk: egy konténer állapotától és méretétől függően 2000-5500 dollárba kerül (ami jelenlegi árfolyamon számolva 357 000- 983 000 forint). Az építkezés rendkívül tempós: a konténereket egy nap alatt a telekre szállítottak, egy hónap elteltével pedig már csak a berendezés volt hátra. Megéri, nem? A ház falait és alját vékony, de kiválóan hőszigetelő kerámiaréteggel (Supertherm) vonták be. A padló és a faburkolat egyaránt előre gyártottan érkezik, és a viszonylag olcsó faanyag miatt az ára sem túl magas. A berendezéseknél csak újrahasznosított anyagokat használtak, ráadásul az építkezés során alig keletkezett hulladék.

Forrás: Ingatlanmenedzser

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.