FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-11-13

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.834 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Ezermester Magyar Barkács Kft. A magyarországi kis- és középvállalkozások által üzemeltetett barkácsboltok összefogása, versenyképességük és munkahelyeik megtartása és fejlesztése céljából egy beszerzési társulás által.
ORANGE 6 Kft. BIOPIN természetes felületkezelő anyagok forgalmazása.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Korona Szerviz Kft. Minden tipusú faipari gyalugépek, fűrészgépek, marógépek szakszerű javítása, szervízelése. Munkavédelmi ellenőrzések előtti karbantartás végzése. DEFÉM-es alkatrészek értékesítése.
Ágnecz Bt. Faipari szerszám és gépkereskedelem. Élezés, szervíz. Jaroma, Gopol, Lakfam lengyel gyártók képviselete. Elfekvő készletek, gépek, szerszámok adásvétele.
KPP Hungary Kft. Kährs készparketták; FORTE és WITEX laminátpadlók forgalmazása.
Juhos és Társa Fenyőbútor Kft. Skandináv tipusú tálaló szekrények, ruhásszekrények, komódok, éjjeliszekrények, kiegészítők készítése. Fából készült garázsok, kerti tárolók, faházak kereskedelme.
Continental Wood Kft. Faipari gépek és alkatrészek kereskedelme. A.COSTA, NARDI, COSTA LEVIGATRICI, NEVA, MEBOR, GDA, Störi Mantel, Tos Svitavy képviselet.

Botrány az IKEA körül

Mint arról a napokban a Pénzcentrum is beszámolt, egy új botránykönyv megdöbbentő képet fest az IKEA-ról. A szerző a svéd áruházlánc egy korábbi vezetője, aki azt állítja: az IKEA szektaként működik, a csillogó felszín alatt kémkedés, rasszizmus és hazugságok hálója húzódik. A könyv szerint az áruházlánc még a világ legismertebb környezetvédő szervezetét is lefizette.

Johan Stenebo 20 éve kezdett dolgozni az IKEA-nál: álomkarrierje az évek alatt az áruházlánc legfelsőbb menedzsmentjéig repítette. Stenebo 9 hónappal ezelőtt hagyta el a multinacionális vállalatot, a hivatalos verzió szerint azért, mert több fontos kérdésben nem értett egyet a cég menedzsmentjével. Távozása után könyvet írt, mely azt a címet kapta: "Sanningen om IKEA", azaz az Igazság az IKEA-ról.

A nemrég megjelent mű egyre nagyobb botrányt kavar világszerte, hiszen ez az első eset az üzletlánc hatvan éves történelmében, amikor ilyen magas pozíciójú vezető "tálal ki", és bennfentesként mutatja be a vállalat működését. A könyv súlyos vádakat fogalmaz meg az eddig viszonylag botrányoktól mentes, a fogyasztók szemében egyértelműen pozitív imázsú vállalat hírnevét.

Stenebo szerint a vállalat vezetésében rasszizmus uralkodik, és gyakran használnak olyan megfigyelési és lehallgatási módszereket, mint az egykori NDK retteget titkosrendőrsége, a Stasi.

Talán a legnagyobb visszhangot az keltette, hogy Stenebo szerint az IKEA gyakorlatilag megvásárolta a legnagyobb környezetvédő szervezetek, köztük a Greenpeace szimpátiáját is.

Stenebo azt állítja, hogy az IKEA és a Greenpeace képviselői néhány éve közösen vettek részt egy oroszországi "tanulmányúton". A kirándulás után nem sokkal a Greenpeace meglepően költséges kampányt indított, amelyben más multinacionális vállalatokat - például az IKEA-nak konkurenciát jelentő finn Stora Enso papírgyárat- támadta. Sőt, amikor néhány hónappal később egyértelműen bebizonyosodott, hogy az IKEA az egyik fő felelőse a Borneó szigetén található esőerdő fakitermelésének, a Greenpeace nem csak nem támadta őket, hanem egyértelműen a svédek oldalára állt.

A megvesztegetési ügy hátterében egyértelműen anyagi megfontolások állnak: az alacsony bútorárak ugyanis szinte kizárólag olcsó nyersanyagokkal érhetőek el. "Tudom, hogy még Kínában sem lehet legálisan fát kapni annyiért, amennyiért nekünk sikerült ott beszerezni. Márpedig köztudott, hogy az áruházlánc elsősorban a távol-keletről szerzi be alapanyagait." - mondta a szerző a Spiegelnek adott interjújában.

A Greenpeace kategorikusan elutasítja a vádakat. Patrik Eriksson svéd kampányvezető azt ugyan elismeri, hogy folytattak megbeszéléseket az IKEA-val, azonban azt tagadja, hogy valaha is pénzt fogadtak volna el tőlük.

Az IKEA egyelőre nem kommentálta a könyvet, a benne foglalt állításokat egy magánszemély véleményének tekintik.

Forrás: Pénzcentrum 11-18

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Bárkányi Zoltán Mobil: 0036209369957 aprítékot,fűrészport keresek az egész ország területén.fizetés kp. 2009-11-16

 

Capital Auto Hungary Kft. - Kóródi Zoltán / Ügyvezető
7634 Pécs, Szentlőrinci Út 19. Tel: 36 72 254 184, Mobil: 36 70 271 0104, Fax: 36 72 254 184 E-mail: info@capitalauto.hu Weblap: http://www.capitalauto.hu
Faaprítékot fűrészport keresünk erőművek és fűtőművek ellátásához , az Ország területéről, esetleg szomszédos Országokból. Az aprítékot átvesszük leszállítva is, de saját szállító járművel is rendelkezünk. Minimum mennyiség 90m3 kb 24 tonna. Egész éves folyamatos átvétel! Ugyanitt: Nagy teljesítményű faaprítógéppel béraprítás vállalunk!!!! 2009-11-15

 

Bakonyerdő Zrt. - Grób Márta 8500 Pápa, Jókai u. 46.
Tel: (89) 513-100, Fax: (89) 513-120 E-mail: grub.m@bakonyerdo.hu
Weblap: http://www.bakonyerdo.hu
A pápai székhelyű Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. "faipari üzletkötő" munkakörbe keres pályázót. Fő feladatai: - A cég faipari termékeinek értékesítése, - Vevőre szabott tanácsadás, - Felkutatja az új potenciális ügyfeleket és piaci lehetőségeket, - Meglevő partnerekkel hosszú távú kapcsolatot ápol. Elvárások: - Faipari mérnöki végzettség, - Magabiztos, tárgyalóképes angol nyelvtudás szóban és írásban, - Német nyelv tárgyalóképes ismerete előnyt jelent, - Jó kommunikációs képesség, szóban és írásban, - Határozott magabiztos fellépés, - Ügyfél- és piacorientált szemlélet, - Terhelhetőség, rugalmasság, - Önálló, kiváló problémamegoldó képesség, - Utazási hajlandóság (külföldi-, belföldi utazások). Amit kínálunk: - Versenyképes jövedelem, - Középvezetői karrier lehetősége, - Céges gépkocsi, mobil telefon. Pályakezdők jelentkezését is várjuk Amennyiben felkeltette érdeklődését, kérem fényképpel ellátott szakmai önéletrajzát magyar és angol nyelven szíveskedjen elküldeni a fenti címre: Beadási határidő: 2009.november 27. 2009-11-12

 

TOLDI-98 Kft. - Szűcs Borbála / ügyvezető Mobil: 36 30 2491 102
E-mail: toldimohora@freemail.hu Weblap: http://told98.hu
Évi 2000-3000 m3 elsődleges fafeldolgozást végző (15-20 fős) üzem üzemvezetőt keres. Érdeklődni a 36 30 5707102 telefonon. 2009-11-09

 

Lignovar Mobil: 36-30-9465733 E-mail: lignovar@t-online.hu
Észak-nyugati határszélen működő fűrészüzem eladó. Az üzem a legmagasabb igényeket kielégítő exporttevékenységet folytat, területe 1,5 ha. Tartozékai: keretfűrész csarnok, félkész terméket előállító üzemcsarnok, 2db, összesen 560 m2 tároló szín, 2 db 50-50 m3-es, teljesen automatizált szárító berendezés, 1 db 50 m3-es automatizált gőzölő berendezés. A berendezések újszerű állapotban vannak. Az üzemhez tartozik egy új, modern, berendezett finn gerenda iroda- és vendégház, alapterülete 100 m2. (Családi háznak is kiválóan alkalmas) Az összes közlekedési út betonozott, szilárd burkolatú. Az anyagmozgatás MANITOU erőgéppel és NISSAN targoncával, a feldolgozás modern gépekkel történik. 2009-11-11

 

Nyírerdő ZrT Nyírbátori Fafeldolgozó - Forgács László / Üzemigazgató
4300 Nyírbátor, Császári út 2. Tel: +36-42-510-270, Mobil: +36-30-415-1881, Fax: +36-42-510-270 E-mail: forgacsl@nyirerdo.hu
Vöröstölgy szélezetlen fűrészárut keresünk a következő feltételekkel: Vtg: 26(30-31)mm Hossz: Fix 2,40 + 10 cm túlméret A minőség: 26 cm szélességtől felfelé,mindkét lapon tügöcsök megengedettek. B minőség: 20 cm szélességtől felfelé,egézséges göcs 6 cm-ig megengedett, de a szijácstól min 25 mm-el beljebb kell, hogy legyen. Egézséges, nem fülledt, nem elszineződött anyag. A nagy sudarlósságú fűrészárunál a bemérés a legkisebb és a legnagyobb szélesség átlaga. A rakatokat 50 cm-ként lécezni kell.Repedés a bütün nem lehet, igy célszerű azt kezelni. Egységár: A minőség: 90.000 Ft/m3 + áfa B minőség: 60.000 Ft/m3 + ÁFA Az árak nyírbátorba szállitva értendők.
2009-11-05

 

Novák Zsolt 7627 Pécs, Pósa Lajos 49. Mobil: +36204148850 E-mail: novak69@citromail.hu
Faipari mérnök, gyakorlati tapasztalattal, bútortervezésben, gyártás előkészítésben, esetleg területi képviselői munkakörben állást keres!
2009-10-20

 

Szajkó Benedek 8124 Káloz /Fejér megye/, Kiss u.5. Mobil: 70/550-7702
E-mail: szajko.benedek@gmail.com
Sopronban végeztem tanulmányaimat,-1982,középfokú erdész;1985,okl.faipari üzemmérnök-.20 évet a bútoriparban,3 évet az elsődleges faiparban dolgoztam középvezetőként.Hasonló állást keresek,lehetőleg a Fejér megyén belül. 2009-10-11

 

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.