FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-12

III. Magyar Passzívház Konferencia

A 2009-es évet nyugodtan mondhatjuk a passzívház magyarországi megérkezésének. Olyan nagy volt a téma iránti felhajtóerő, hogy számos telt házas konferenciát tartottak a témában.

A téma továbbra is igen aktuális és fontos és a fentiek után komoly várakozásokkal vártam a Comfort Budapest keretein belül megtartott idei rendezvényt.

Ma reggel, a konferenciára utazva a vonaton átfutottam a részletes programot és kissé csalódottan vettem tudomásul, hogy a program összeállítói ismét nem tudtak ellenállni a (látszólagos) bőség csábításának és ismét annyi előadást zsúfoltak bele a programba, ami elég lett volna 2 napra is. Tavaly is ez történt: különösen a délutáni termékbemutatók 15 perce volt igen kevés, amíg átállították a technikát és érdemben elkezdhette az előadó jószerivel maradt 8-10 perce, ami pedig nem sok mindenre elegendő. Értem én, hogy itt nem az előadóknak kellett fizetni a szervezőknek, hanem pont fordítva, de így nem jó, sem a hallgatóságnak, sem a terméküket bemutatóknak.

 

A másik észrevételem a program olvastán az volt, hogy a délelőtti előadásfolyamban - a legelső és utolsó előadót kivéve - kizárólag külföldieket találtam. Nyilván Ausztria, Németország sokkal előbbre jár és már kellő tapasztalat akkumulálódott ott, mégis úgy vélem, hogy sokkal életszerűbb és mindannyiunk számára hasznosíthatóbb lenne, ha a következő konferenciákon a már szép számúra gyarapodott magyar példák is meg tudnának jelenni a konferencia legfontosabb, délelőtti szekciójában. Az építtetők, tervezők, kivitelezők konkrét élményei és tapasztalatai talán sokkal nagyobb húzóerőt képviselnének, mint a szinte kizárólagosan bemutatott külföldi példák. Mivel már vannak jó magyar példák is (szerencsére már nem csak családi házak, hanem iroda és üzemi épületek is épültek passzívházként nálunk), a hallgatóság is valószínűleg nagyobb érdeklődéssel hallgatná, mint a kétségkívül látványos szlovákiai és egyéb külföldi példákat.

 

Az egyik tavalyi konferencián a sok professzor és menedzser előadása között üdítő kivételt képezett Boros Károly (építtető, tervező, kivitelező egy személyben) előadása, nemcsak élvezetes stílusa, hanem az elmondott személyes tanulságok, tapasztalatok okán is. Azt hiszem mindannyian sokáig hallgattuk volna őt, de a szűkre szabott 15 perce ehhez igencsak kevés volt.

 

Úgy vélem, hogy a kívánt széleskörű elterjedéshez legfontosabb az volna, ha koncentrálódni tudnának a tapasztalatok és a tudás. A Passzívházépítők Országos Szövetsége tagjainak már számos minősített vagy minősítés alatt lévő passzívháza található az országban, az ott szerzett tapasztalatokat és ismereteket elengedhetetlenül fontos volna közzétenni és megismertetni mindannyiunk okulására.

Forrás: koos.hu 02-11

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.