FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-05-07

Már épül a Baranyai Élménykörút

Már a nyáron biztosan átkerékpározhatunk a megyeszékhelyről az üdülőfaluba (Pécs-Orfű), vagy éppen fordítva.

A biciklisták által régóta áhított szakasz a Baranyai Élménykörút programjának keretében valósul meg. A Mecseki Erdészeti Zrt. még áprilisban elvégezte az előkészítő munkálatokat - a nyomvonalat követve fákat kellett kivágni - így mára már nincs akadálya a kerékpáros túraútvonal végleges kialakításának.

- Kéthetente tartunk koordinációs megbeszélést a beruházásban résztvevő pécsi, orfűi önkormányzat, és a Pécsi-tó Nonprofit Kft., valamint a kivitelező Baranya Aszfalt Kft. képviseletével. A legutóbbi megbeszélésünk éppen most volt, amelyen a kivitelező úgy informált bennünket, hogy amennyiben semmilyen váratlan körülmény nem befolyásolja az építkezést, augusztusban felavathatjuk az új kerékpárutat - tájékoztatta lapunkat Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere. Mint ismeretes, a projekt 500 millió forintos támogatást nyert a régiós pályázati forrásokból, és Pécs, valamint Orfű önkormányzata biztosította a fejlesztéshez szükséges önerőt. A kerékpárút a Magyarürögi útról indul, majd Égervölgy érintésével fut a Remeterétig. A Mecsek északi oldalán jó darabig az orfűi út jobb oldalát kíséri, és a Vízfő-forrásnál, a Malomnál ér be a faluba. Orfűn érinti a faluközpontot és a strandot, majd a dombon átvágva éri el Abaligetet.

A fejlesztés új fejezetet nyithat a mecseki település idegenforgalmában. Orfű - adottságaival és programjaival - eddig is vonzotta a természetszerető turistákat, a bicikliút várhatóan hatványozottan ideirányítja majd az aktív turizmus képviselőit. Tovább erősíti ezt az irányvonalat az aquapark idei nyári elkészülte, de talán még inkább az új víziturisztikai központ megépülése. A fejlesztések eredményességét egyértelműen mutatja, hogy a település a legutolsó pillanatokig versenyben volt az idén a víziturizmusra fókuszáló Éden pályázaton, amelyen komoly szakmai vita után csak néhány ponttal szorult a végső győztes Tisza-tó mögé a mecseki település. Programkavalkád Orfűn egész nyáron át Már a kerékpárút elkészülte előtt is kiemelt - országos vonzerejű - idegenforgalmi rendezvényekkel jelentkezik a település. A legnagyobb érdeklődéssel kísért nyári programok sorát a Fishing in Orfű nyitja meg június utolsó hetében. Az évről-évre több vendéget mozgósító rendezvény előkészületei javában zajlanak, a település, illetve a kemping infrastruktúrális fejlesztésekkel is javítja a fesztivál körülményeit. Július első hétvégéjén újra Orfű adhat otthont az Országos Gyereklovas Találkozónak, amelyen az előzetes jelentkezések alapján ugyancsak rekordot dönt a résztvevők száma. A gyereklovasokat pedig alig egy lélegzetvételnyi szünet után az egyetemisták és főiskolások követik, hiszen idén Orfű fogadta be az EKF-programokhoz is kapcsolódó EFOTT-ot.

Mint Gonda Tibor, az Orfűi Turizmus Egyesület elnöke elmondta, a településen sikerrel alakították meg a turisztikai attrakciókat szervező és népszerűsítő szervezetet (TDM), amely nem csak a közeljövő, hanem az ősz programjain is dolgozik már.

Forrás: BAMA.HU

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.