FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-08-11

Trabanttal és láncfűrésszel kirándulnak a nógrádi fatolvajok

A Sóshartyán melletti erdőben fatolvajokat fogtak el. Az utóbbi négy hétben már a negyedik alkalommal értek tetten fatolvajokat Nógrád megyében.

A salgótarjáni rendőrség körzeti megbízottjai már a növekvő számú falopások megelőzéséért tartottak fokozott ellenőrzést Sóshartyánban - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.

Dankóné Nagy Éva közölte: a hétfői ellenőrzés során egy illegálisan átalakított Trabantot vettek észre, amely fát szállított a közeli erdőből. Sem a sofőr, sem utasa nem rendelkezett az erdőterületről fakitermelésre feljogosító engedéllyel - tette hozzá.

Az elkövetők lakásán megtartott házkutatásnál öt köbméter tölgyfát találtak a rendőrök, így a lopással okozott kár csaknem 100 ezer forint. A rendőrök lefoglalták az autót, a favágáshoz használt motorfűrészt és az ellopott fát is - mondta a szóvivő. Nógrád megyében július 14-én Őrhalomnál négy, 23-án Cereden három, augusztus 2-án Vanyarcnál négy fatolvajt fogtak el.

Forrás: Pénzcentrum

 

A hír kapcsán találtunk rá, egy tavalyi hírre, ahol szintén egy speciálisan átalakított trabant volt az elkövetők egyik segédeszköze. FATÁJ szerk.

Az erdők kapitányai és a terep Trabant

Célzott és eredményes ellenőrzést tartottak a járőrök Csernely és Járdánháza között, melynek eredményeként az erdőt megkárosító fatolvajokat fogtak el.

Az ellenőrzés alkalmával már az útról jól hallották, hogy az erdőben zúg a motorfűrész. Arról is tudomásuk volt, hogy legális termelés aznap nincs, így az egyik völgy elején várták be az elkövetőket, akik egy speciálisan falopásra átalakított egy hatósági jelzés nélküli, fával színültig rakodott Trabant kombival közlekedtek Csernely felé.

A gépkocsiban két csernelyi férfi ült, akik az ellenőrzés alkalmával, a fa eredetével kapcsolatosan elszámolni nem tudtak, majd beismerték, hogy a gépkocsiban lévő fát engedély nélkül vágták ki és lopták el.

A rendőrök értesítették a területileg illetékes erdészt, akinek a helyszínen lefoglalt famennyiséget átadták, így a jogsértéssel okozott kár azonnal megtérült. A körzeti megbízottak lefoglalták a falopásra átalakított gépkocsit, illetve a bűncselekménynél használt benzinmotoros fűrészt.

Az eltulajdonított famennyiség értéke alapján a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek, illetve erdőgazdálkodási bírság kiszabására irányuló eljárást kezdeményeztek az elkövetőkkel szemben a jogosulatlan fakitermelés miatt.

 

Forrás: police.hu 2009-10-28

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.