FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-08-12

Gyalulatlan deszka és speciális síküveg

Az egykori sajtmanufaktúrát az építtető eredetileg bérbeadás céljára akarta lakóházzá alakíttatni, de Charlotte Skene Catling építész terve annyira megtetszett neki, hogy a házat végül is saját maga és családja használja, mint a vidék nyugalmába való elmenekülés színhelyét. Az új épületrész homlokzatát gyalulatlan deszkákkal burkolták, köztük speciális síküveg van, több rétegben.


Nyaraló a volt sajtmanufaktúrában, Somerset, Nagy-Britannia

Az épületben öt hálószobát kellett kialakítani, konyhával, nappalival és három fürdőszobával. A teljes bontás sokkal gazdaságosabb lett volna, mint a sajtüzem részleges megtartása, az építész és az építtető azonban egyetértett abban, hogy nem szabad lemondani a régi épület történelmi kisugárzásáról. A régi ház arányaiban, építészeti formáiban nincs semmi különleges, az értéke inkább a patinás építőanyagokban és az egyszerűségében rejlik. A hozzáépítésnek ennek megfelelően szintén semlegesnek, visszafogottnak kellett lennie. Az új tömb megismétli a meglévő kubatúrát, kiegészíti azt és egyben meg is újítja. A régi épület masszív téglahomlokzatával egy horizontálisan tagolt faszerkezetet állít szembe.

Az új funkció a belső teljes kitisztítását követelte. A földszinten alakították ki a konyha, az étkező és a nappali tereit. Az új épületrész földszintje ad helyet a nagyvonalú előtérnek a lépcsővel. A domborzati viszonyoknak köszönhetően az emeleti fürdőszobák éppen egy szintbe kerültek a talajszinttel. A fürdőszobákhoz kint egy nagy medence csatlakozik.

Az új épület homlokzatát gyalulatlan deszkákkal és üveggel burkolták. A deszkák azt a benyomást keltik, mintha csak szárítás céljából lennének halomba rakva. Ehhez az ötlethez az inspirációt a szomszéd udvarban felhalmozott farakás adta. A deszkák közti szakaszokban speciális síküveg van, több rétegben. Ezáltal a fény többször is megtörik, ami gátolja a belátást. Ez az effektus még erősebb benyomást nyújt, amikor a fürdőszoba vízfelületeinek tükröződései is belejátszanak.

Az új szárny egy 215 négyzetméteres medencére nyílik, amit egy biomassza kazán fűt, fa és más bio-hulladékok elégetésével. Nyáron a medence mint hőcserélő berendezés szolgál és hűti a belső tereket.

 

Forrás: Tervlap

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.