FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-08-12

3. innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Kiállítás és Vásár - I. Országos Faesztergályos Napok 2010. szeptember 9-11.

Vannak olyan események, amelyeket felidézve azonnal képek, hívószavak sokasága villan fel előttünk. Így ha az innoLignum Sopronról beszélünk, a fa legkülönbözőbb alakjaiban, felhasználási formáiban vagy az őt megmunkáló gépekben, szerszámokban rajzolódik ki a képzeletünkben.

A szervezők törekednek arra, hogy minden évben egy újabb képpel gazdagíthassák a fáról tárolt emlékeinket. 2010-ben a Holz & Metal Kft. felkérésére a Magyar Amatőr Faesztergályosok Klubja (MAFK) járul hozzá ehhez a nemes feladathoz. A klub jelenleg négyszáznyolcvankilenc tagból áll, és havonta átlagban tíz-tizenöt taggal gyarapodik. Az idei innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár így válik idén egyúttal az I. Országos Faesztergályos Napok otthonává. A fa szeretetén kívül sok más közös vonás is van az innoLignum Sopron, és a klub céljai között. Ilyen többek között a hagyományok őrzése, ápolása, ugyanis a faesztergálás jeles képviselői olyan technikát kívánnak a nagyközönség elé tárni, amely jobbára már csak szájról-szájra terjed. A szegmentált esztergálás bizonyíték arra, hogy a faipar nem ismer határokat, hiszen még a maradéknak, fahulladéknak titulált anyagból is csodás tárgyakat lehet alkotni. A folyamat során felhasznált fadarabok lehetnek akár különböző méretűek, színűek, alakúak is, a végeredmény az alkotó képzeletén és kreativitásán múlik kizárólag. Mindamellett, hogy a látogatók elleshetik ezeket a műhelytitkokat, a meghívó cég Holz & Metal Kft. jóvoltából olyan gépeket, szerszámokat, is megnézhetnek használat közben, amelyeket a Holz Mann Maschinen Austria anyacég vonultat fel. Minden titkot azonban nem leplezhetünk le idő előtt, hiszen a MAFK résztvevő tagjai számos érdekességet tartogatnak még a tarsolyukban. Apró ajándékokkal kedveskedve igyekeznek valódi emléket is nyújtani minden érdeklődőnek, hogy a hagyományok minél szélesebb körben élhessenek tovább. Szeptember 9-11-ig tehát ismét egy új fejezet nyílik Sopron városának történetében a 3. innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásárral, és az I. Országos Faesztergályos Napokkal! Legyen Ön is részese ennek a történetnek, érezze magát Ön is otthon a hazai erdészet és faipar fellegvárában!

Eme kellemes fogadtatás és vendégszeretet mellett bátran mondható, érezze magát Ön is otthon hazai erdészet és faipar fellegvárában!

 

A részletesen rendezvénynaptár megtekinthető a rendezvény hivatalos honlapján, a www. innolignumsopron.hu elérhetőségen.

 

(x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.