FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-12-16

Európa erdészeti minisztereinek 2011. évi konferenciája

Az európai erdővédelem következő miniszteri szintű konferenciája (FOREST EUROPE) 2011. június 14-16. között kerül megrendezésre Norvégia fővárosában. Az Európai Unió 46 tagállamának miniszterei és főhivatali képviselői lesznek jelen, és Európa erdeinek jövőjét érintő fontos határozatot fogadnak el. A miniszteri konferencia jelentős hozzájárulás az erdők nemzetközi éve rendezvénysorozatához.


A miniszteri konferenciát olyankor rendezik, amikor nő a közvélemény aggódása az erdő jövőjéért. A klímaváltozás hatása az erdőre, a biológiai sokszínűség védelme, vízellátás, megújítandó nyersanyag és energia, áradás, erdőtűz és aszály kockázatának csökkentése: mind-mind szerepel Európa és a világpolitikai napirendjén. A konferencia választ kíván adni ezekre a kérdésekre, és fontos döntést hoz az európai erdőpolitika és együttműködés jövőbeni stratégiai keretét illetően. Úgy tervezik, hogy a miniszterek közös stratégiai célkitűzést fogadnak el Európai erdeire. A konferencia ugyancsak szorgalmazni kívánja az európai együttműködés szorosabbá tételét, hogy kiegyensúlyozott, stabil és folyamatos fejlődést érhessenek el minden környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi erdőfunkcióban, és hozzájárulhassanak a nemzetközi cél megvalósításához. Egyik lehetőség, hogy jogilag kötelező érvényű egyezmény jöjjön létre Európa erdeire.

Szakértői szintű tanácskozásra került sor 2010. december 14. és 15. között Genfben (Svájc), ahol a részt vevő országok megvitatták a konferencia témakörét, és megállapodtak a 2011. évi miniszteri konferencia által elfogadásra kitűzött javaslatok előkészítésében. Erről a tanácskozásról és a vele kapcsolatos dokumentációról további részletek találhatók a honlapon.

 

A miniszteri konferencia sikerének elősegítése és az erdővel kapcsolatos párbeszéd szorgalmazása végett épp a napokban bocsátották útjára a Egészséges Erdők Európában és Európán Kívül címet viselő plakátjukat. Letölthető vagy megrendelhető a következő honlapon: www.foresteurope.org/Publications.

 

Lehetséges határozat - kötelező érvényű megállapodás

Az erdőfenntartás és a fenntartható erdőgazdálkodás stabil és hatékony együttműködést követel, átfogó erdőpolitikai fejlesztés és végrehajtás tekintetében. Európa erdeire kötelező érvényű megállapodás létrejöttének kezdeményezése 2007-ben történt az akkor utoljára megrendezett európai erdészeti miniszteri konferencián. Ezt követően két munkacsoportot bíztak meg a szóba jöhető törvényi megállapodás szempontjainak kidolgozására. Az első munkacsoport 2009-ben előterjesztette jelentését.

A 2. munkacsoport feladata az európai erdőkre létrehozandó esetleges törvényi megállapodás változatainak előkészítése volt. Ez a munkacsoport ugyancsak eleget tett feladatának. A törvényi megállapodás létrejöttét több miniszteri szinten tárgyalandó témakör is kíséri a konferencia együttműködési programja keretében. A munkacsoport által kidolgozott javaslat szolgál alapul országos és regionális egyeztetésre a szóba jöhető megállapodás kulcsfontosságú témaköre és választási lehetőségei tekintetében.

 

A két munkacsoport által kidolgozott javaslat a következő honlapon tanulmányozható: www.foresteurope.org/Legally_Binding_Agreement.

 

Bővebb információval szolgál a fentiekre nézve Malgorzata Briggs asszony.


Forrás:
ForestryEurope
Szakfordítás: Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.