FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-12-17

Az erdőmérnök modern faháza

Déli lejtőn, egy szakadék mentén találtak megrendelőim telket, ahol - lévén a férj erdőmérnök - szerettek volna fa szerkezetű, kívülről láthatóan is fa házat építeni.

Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a munkába, megrendelőimmel sokat egyeztettünk. A szokatlan terepviszonyok miatt talajmechanikai vizsgálatot és pontos geodéziai felmérést kellett végezni a tervezés megkezdéséhez. Az örökpanoráma a szakadék miatt azonban garantált, ráadásul a déli lejtés is kedvezőnek ígérkezett. Először a telken kellett megtalálni a tervezendő ház ideális helyét, vagyis ahonnan már zavartalan a kilátás, de még nem lóg bele az épület a szakadékba. A telken - ez utólag beigazolódott - azon a helyen lehetett a legjobban építeni, ahol a ház most áll. Igényeik kapcsán elmondták, szeretnének a földszinten egy egybefüggő, mégis külön légterekké bomló teret, amely emberléptékű marad, és a tájolást is szem előtt tartja. Ezért a telek adottságát is követve, ez a tér végighúzodik a ház déli frontja mögött. A földszinten mindössze két lépcsős szinteltolás valósult meg, elválasztva a nappali részt a konyhától és az étkezőtől.

A tulajdonosok, Attila és Bea az alsó szintre még egy dolgozót is szerettek volna elhelyezni, a lépcső mögötti rész adta is a helyét, egy külön háztartási helyiséget kértek, valamint egy kis fürdőt is. A ház közepére terveztem a lépcsőt, mögötte lehet a dolgozóba "besurranni". A lépcső a folyosó felől szekrényeket rejt, a nappali felől pedig könyvespolcként használható. Az emeletre a hálószobák kerültek, mindkettőből ki lehet menni a teraszra. Különlegesség a bontott téglából felfalazott kémény, amely a keleti homlokzaton együtt él a házzal. A tégla és a fa találkozása egyfajta méltóságteljességet ad az otthonnak. Számomra nagy örömet jelentett, hogy mind a megrendelő, mind a kivitelező szentségként kezelték a tervet, azon egy millimétert sem változtattak. Úgy szerették a házat, ahogyan - közös munkával - kitaláltuk, ami pedig családi házaknál ritka, ellenben, mint bebizonyosodott, igen szerencsés dolog.


Gáspár László, Forrás:
Tervlap

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.