FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-12-21

BendDesk - a nagybetűs Munkaasztal

Érdekes új variációt alkottak az Aacheni Egyetem média-számtechesei a munkaasztal témájára: vetítőkkel és érzékelőkkel egyetlen hatalmas, többérintéses munkafelületet alakítottak ki egy klasszikus munkaasztalra emlékeztető bútordarab, a BendDesk formájában.

A megjelenítésről két vetítő (a fölső egy Optoma EX525ST, míg az alsó egy NEC WT615) gondoskodik, az érintéseket pedig infravörös LED-ek (312 db) és kamerák (3 db Point Grey FireFly MV, IR-szűrőkkel) útján követik nyomon. A felhasználói felület felbontása mindkét képernyőfél esetében 1024 x 768-as, míg a kamerák 640 x 480-asak.

A fizikai "képernyőfelületet" egy 104 x 104 cm-es, középen derékszögben meghajlított akrillap szolgáltatja. A felhasználóhoz legközelebb eső szélén van egy nem-akril sáv is, ahol az ember anélkül pihentetheti a karját, hogy eközben szándékolatlanul aktiválna vele bármit is.

A gyakorlati használhatóságát 18 önkéntessel teszteltek, akik egészében elégedettek voltak vele, csak hosszú távú használat esetén egyeseknél izomfáradás jelentkezett - a többségnek azonban nem voltak panaszai. További érdekes fejlemény, hogy az alanyok többségükben nem egyetlen nagy, egybefüggő felületként kezelték a BendDesket, hanem két különállóként, amelyek középen történetesen összeérnek. Ennek az oka lehet szimpla megszokás, de az is, hogy a hajlatnál kissé lassabbnak és pontatlanabbnak bizonyult a rendszer. Ez utóbbi probléma azonban könnyen áthidalható azzal, ha a hajlatot afféle dokként, mindkét képernyőféltől "elkülönülő" közvetítősávként használják.

 

A kutatók meglátása szerint további fejlesztéseket követően a BendDesknek nem csak grafikusok és más szakmabeliek láthatják hasznát, de bevethető lenne akár az oktatásban és az otthoni felhasználás terén is - nem is beszélve a szórakozási lehetőségekről. Tovább fejlesztik hát, kísérleteznek további különböző fizikai paraméterekkel, és keresik a potenciális felhasználási lehetőségeket.


Forrás:
iPon

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.