FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-11

Sikeres volt az IMM, a bútorvásár Kölnben

A kölni nemzetközi bútorvásár (imm cologne) és az ÉlőKonyha (LivingKitchen) vásárpáros január 18-23. között minden várakozáson felül sikeres volt: 138.000 látogató (+38%!) 128 országból, 1.213 kiállító 48 országból.

 

 

Hihetetlen, ami az utolsó napokban volt. Ez igen erős jelzés az év további németországi fogyasztási cikk vásárai részére és jól mutatja a vásár mint marketing eszköz erejét. Köln újra a bútoripar központja, ha az üzletről van szó - mondta Gerald Böse vásárigazgató. Az utolsó 10 év legjobb bútorvására volt: több látogató, több megállapodás, jobb hangulat. Kiváló start a hazai bútoriparunk részére 2011-re és a Kölni Vásár nagy eredménye - így folytatta Dirk-Uwe a VDM (Német Bútorszövetség) ügyvezető igazgatója.

 

A lakás és konyhaberendezések meggyőzőek voltak a szak- és a nagyközönség számára is. A látogatók jó érdeklődése a kiállítók elégedettségében tükröződött. 128 országból érkezett 138.000 szakmai beszerző és lakossági érdeklődő volt a kiállítócsarnokokban, ami az előzőhöz (imm cologne 2010) képest 38%-kal több. A szakmai látogatók száma nőtt belföldről is, de főleg a külföldi érdeklődés volt nagyobb. (Hollandia, Franciaország, Olaszország, Svájc, Kelet-Európa, ezen belül különösen Oroszország) A fontos ázsiai, közel-keleti és észak-amerikai exportpiacokról is többen jöttek. Szinte minden országból több látogató volt. Megtérült az erős marketing munka, amit a vásárigazgatóság végzett az esemény előtt.

 

A média véleménye összefoglalóan ez volt: Kiválóan fogadták a vásárt a látogatók, a látogatói "utcák" teli vannak, a hangulat jó, megy az üzlet. Köln jelzőtüzet gyújtott. Ezzel a kiállítók is egyetértettek.

Leo Lübke, Geschäftsführer COR Sitzmöbel und interlübke: Kiváló volt a látogatás, a partnerek vidámak, tökéletes a hangulat.

Gero- Walter Frommholz, a Walter Frommholz GmbH & Co. KG. cégvezető tulajdonosa: Nagyon jó vásár volt. A csarnok tele volt, a nyüzsgés mint régen, minden régi ügyfelünk ott volt, sőt főleg Hollandiából és Belgiumból új ügyfelek is jöttek. Jó döntés volt a péntek megnyitása a nagyközönség részére. Nagyon hasznos volt a párhuzamos Konyha Vásár. Röviden: teljesen elégedettek vagyunk és már előre örülünk a jövő évi vásárnak.

A pure textil nevű új területen is kiváló volt a hangulat. Klaus Scharf, SAHCO Hesslein GmbH & Co. KG. eladási vezetője: Nagyon elégedettek vagyunk, nagyon sikeres volt véleményünk szerint a 11-es csarnokban a témakör kibővítése a nemzetközi textiltervezőkkel. A látogatók is jól fogadták, sok időt töltöttek itt. Megérte itt kiállítani.

Patrice Bert, Roset Möbel GmbH. ügyzető igazgatója: Az imm cologne a legfontosabb vásár számunkra, az ideivel nagyon elégedettek vagyunk. Újdonságainkat nagy sikerrel mutattuk be, sok partnerünkkel találkoztunk nem csak Németországból és Európából, de Amerikából és Ázsiából is. Nagy lépést tett előre a vásár. A csarnokok kínálata igen értékes, az érdekes koncepciók, mint a pure village és a pure textil bemutatása sikeres volt, a látogatók jól fogadták. Az előállítókat ismét több optimizmus töltheti el.

Andrea Giachetti, MDF ITALIA S.p.A. regionális igazgatója: Nagyon elégedettek vagyunk. Ismét javult a hangulat. Németországban 2010. már jobb volt az MDF eladóknak, és a vásár megmutatta, hogy a kereskedők és a partnerek erre a javuló helyzetre nagyon jól válaszoltak. Nagyon jó volt a standunk látogatottsága, különösen Németországból, Belgiumból és Hollandiából. Ebben természetesen segített az újdonságaink bemutatása is. Összefoglalva: nagyon pozitív a véleményünk.

Mindez tükröződött a Living-Kitchen csarnokban is. Hans Strothoff, az MHK Group elnöke: Amit e napokban Kölnben megéltünk mesébe illő. Különösen örülök, hogy egy huszárvágással a konyha visszatért Kölnbe.

Roland Hagenbucher, der Siemens-Electrogeräte GmbH. ügyvezető igazgatója: Különösen elégedettek vagyunk a vásár eredményekkel. A kereskedők és a kül- és belföldi vásárlátogatók válaszai nagyon pozitívek voltak. A látogatószám pedig messze meghaladta várakozásainkat.

 

A trendek.

 

A bevonóanyagok főleg uniszínek, ugyanakkor szívesen megjelennek a csíkos minták és az absztrakt grafikák is. A főszín maradt a fehér. A bőrök esetében főleg vastag, alig kezelt natúrbőrök láthatóak, melyek melyek kellemes fogásúak és vonzók.

A LED világítástechnika elérte az áttörést. Sok bútorféleséget szereltek fel ezzel az energiatakarékos világítással. A LED nem csak világít, de hangulatot is teremt.

A tartamosság a bútorgyártásban is egyre fontosabb. A fa növekvően kedvelt alapanyag. Természetesen a szekrény- és konyhabútornál, de a kényelmes szék, fekvőbútor és a kárpitos fotelek látható részeinél. A fa visszahódítja valamikori helyzetét a bútoroknál. Feltűnő a sok natúrban hagyott tölgy kínálat akár még kéregben is.

 

A 48 ország 1.213 kiállítójából 521 kiállító és 32 társkiállító volt Németországból, 614 kiállító és 46 társkiállító pedig külföldről, ami 54%-os külföldi részarány. (Adatok az FMK irányelvei szerint számolva.)

A vásár honlapjai:

www.imm-cologne.de

www.purevillage.de

www.livingkitchen-cologne.de

A következő imm cologne 2012. január 16-22. között lesz.

A HDH-VDM (Német Faipari, illetve Bútorszövetség)
hírlevele alapján ford.tömör.: Mőcsényi Miklós

Az imm-cologne vásáron magyar kiállítók is voltak:

A facebook-on: Sixay furniture , illetve saját honlapján: Sixay furniture

KANIZSA Trend Kft.

Bio-Texima Kft. A farúgós matracra a Bio-texima fődíjat kapott!

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.