FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-04

Az IKEA zöldebb már nem is lehetne

Az IKEA 2010-es fenntarthatósági jelentésében újra hangsúlyozza a fenntartható fejlődés fontosságát, az új lehetőségek felkutatását, valamint a társadalmi és környezeti felelősségvállalást.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 


A Fenntarthatósági Jelentés 10 pontban határozza meg az új, környezetvédelmi elveket az Ikea - írja a Go Green.

1. Vásárlói kártya: bevezetése az IKEA fenntarthatósági programjának egy új, belső segítsége lesz termékek fejlesztéséhez és beszerzéshez, környezetvédelmi osztályozásához.

2. A faanyagok speciális tanúsítvánnyal fognak rendelkezni.

3. Megújuló energiaforrások: az IKEA épületeinek napelem rendszere meg fog duplázódni, ám a cél az lenne, hogy az összes működő IKEA egység energiaellátását 100%-ig megújuló energiaforrások biztosítsák. [FATÁJ cikk: 115 négyzetméter napkollektorra váltott a budaörsi IKEA 2011-03-04]

4. IKEA alapítvány: a cég elhatározta, hogy további 7.500.000 eurót adományoz az UNICEF számára, az Indiában zajló egészségügyi fejlesztéseihez. Ez a program a jövőben további 15 államot fog érinteni.

5. Fenntartható pamut-utánpótlás: több mint 80 ezer gazdálkodótól vásárolják a bútorok bélelésére, áthúzására szolgáló pamutanyagot, de kiemelt helyen van India és Pakisztán.

6. Lámpastop: fokozatosan szoktatják le a lakosságot az izzólámpákról. Az IKEA 2010 júniusában bejelentette, hogy minden amerikai üzletben fokozatosan szűkítik az izzólámpa kínálatot. Az energiatakarékos izzókat, kompakt fénycsöveket, valamint a LED-es lámpákat fogják előnyben részesíteni.

7. Geotermikus technológia: az IKEA USA bejelentette, hogy idén, egy Coloradóban nyíló IKEA áruház különlegessége az lesz, hogy az épületet geotermikus energia fogja működtetni. Ennek alátámasztására az IKEA együttműködési szerződést kötött az amerikai Energiaügyi Minisztérium Nemzeti Megújuló Energia Laboratóriumával.

8. Napelemek: az IKEA 11 napelem projektet kezdeményezett több amerikai áruházban, köztük Kaliforniában, Arizonában, és két keleti parti üzletben, valamint a délnyugati elosztó központban, ami a legnagyobb amerikai IKEA épület. A befejezést követően a rendszerek együttes teljesítménye 6800 kW (6,8 MW) villamos energia lesz.

9. Faültetés: a cég nemcsak feldolgozni, de előállítani is képes a fát. Az IKEA USA, 1,5 millió fát ültetett világszerte, Amerikában az IKEA Ültess fát kampányon keresztül.

10. A TIME Magazin 2009 májusi száma az IKEA-t a világ 8 legjobb öko tudatos cégei közé sorolja. Az IKEA folyamatosan támogatja az olyan kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a világ fejlődéséhez.

 

Forrás: dívány.hu

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.