FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-12

Jótállási jegyet lespóroló cégek - az IKEA rossz példája

A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség eljárást indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság illetékes felügyelőségénél az IKEA Lakberendezési Kft. ellen, mivel a vállalkozás - jogszabályi kötelezettsége ellenére - nem mellékel jótállási jegyet garanciális termékeihez.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az IKEA a termékhez adott nyugtát tekinti jótállási jegynek, így "blokkgaranciát" ad a vevőknek, annak ellenére, hogy a jogszabályokból egyértelműen következik a vállalkozás kötelezettsége jótállási jegy kiállítására. A nyugta a terjedelménél fogva sem alkalmas arra, hogy a jótállási jegyen kötelezően feltüntetendő adatokat, tényeket tartalmazza (így például a forgalmazó, gyártó és a termék adatait, a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit, a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját, a javítószolgálat elérhetőségét). A jótállási kötelezettségvállalás érvényességét a jogszabály még szabályszerű jótállási jegy hiányában is biztosítja, azonban a blokkal egybekötött jótállási jegy kiállítása a fogyasztókat mégis hátrányosan érintheti.

Különösen fontos lehet a jótállási jegy akkor, amikor a megvásárolt árut javítják, hiszen a javítást követően a forgalmazó a jótállási jegyen köteles feltüntetni a hiba okát, a javítás módját, a termék visszaadásának időpontját és a jótállás meghosszabbodott új határidejét is. Sérülhetnek a fogyasztói jogok, ha egy újabb meghibásodás esetén a vásárló a fentiek hiányában nem tudja igényét érvényesíteni, így például, ha nem tudja bizonyítani a jótállás meghosszabbodott új határidejét. Ennek hiányában ugyanis a forgalmazó elutasíthatja minőségi kifogását.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatása alapján az IKEA felülvizsgálja a gyakorlatát és álláspontjáról a vizsgálatot folytató szervet értesíti. Fogyasztói bejelentések mutatják, hogy több vállalkozás, áruházlánc nem tesz eleget a jótállási jegy kiállítási kötelezettségének. A FÉBÉSZ ezúton is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ilyen esetben bejelentéssel élhetnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz.

 

Forrás: Gazdasági Rádió

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.