FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-22

Bútorgyárból sportautót???

Faautó, aminek karosszériája, bár ez így képzavar, de fából készült. Többen is eljutottak ennek a gondolatmenetnek a végére, mi lenne, ha fából készítenének vaskarikát.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Webturkálás közben mindíg talál az ember valami érdekeset. Most is sikerült, pedig épp azt terveztem, érdekességképp megosztom veletek, hogyan romlott el "stábautónk" ötödik ajtajának zármechanikája, és hogyan pótoltunk egy jelentéktelennek - de a hibát okozó- tűnő műanyag pöcköt fémből egy fémfűrész, reszelő, menetfúró segítségével. Ennyivel vagyunk képesek óvni pénztárcánk egészségét, hogy kamaszkorú gépjárművünket otthon is meg tudjuk kendácsolni. Szóval erről inkább mégsem írok, hanem a neten talált érdekességről. Faautó, aminek karosszériája, bár ez így képzavar, de fából készült. Többen is eljutottak ennek a gondolatmenetnek a végére, mi lenne, ha fából készítenének vaskarikát.

 

Az amerikai: A korrózió ismeretlen fogalom ebben a ligában, inkább a korhadástól kell tartani. Ezért is van bőven lakk Jerry Nickel Cadillac-jén, amit négy év szorgos hangya, vagy inkább szú munkájával készített el. Nem sajnálta a kraftot, két V8-as dohog a guruló gerendában, elől, hátul, csak stílusosan. Persze, hogy a dolog érdekesebb legyen az egyik az Eldorado, a másik a Deville modelből származik...

A japán: Japó őrület, azt hiszem ennyi elég is. Egy kevésbé ép elméjű bútorgyáros találta ki, hogy csináljanak egy ilyet. Megcsinálták, azóta van, megy is jól, biztos ezzel járnak az egymás szájába hányós bulikra.

A gyors: Lambo verő, Porsche üldöző, fatelep szökevény. Itt nem a poén volt a lényeg, Joe Harmon és csapata úgy gondolta használható autót épít, fából. Klasszikus szupersport, középmotoros, alacsony kétüléses, 700 lóval a vezető mögött. Az alapanyagban a minimális súlya legjobb, a gép alig lesz több mint egy tonna, így a végsebességet 240 mérföld körülre ígérik. Még nincs kész, de a látványtervek alapján még fémből is a legtetszetősebbek közzé tartozna. Érdekes kérdés a stabilitás, biztonság megvalósítása. Laminált elemekből, faiparban használt bútorlapokból, narancsfából el lehet érni azt a szilárdságot, amit egy szupersport gép megkövetel? Mélyebben a témáról az igényes saját honlapjukon, blogjukon.

A ruszki: Nem véletlenül írtam ruszkit, és nem oroszt, valahogy ennek a szónak a lejtésében jobban ott van amit ez a gép képvisel, és legfőképp azért, mert egy ukrán építette. Vasily egy szép napon elővette az utolsó piros pricskát a zsebéből, mélán botorkált emlékei között, és rájött, hogy úgy ahogy van szar az élete. Előkotora a rég elfeledett bakancslistát, amin egy tétel szerepelt, építsd meg álmaid autóját...fából. Így is lett, munkájának búcsút intett, két autóját pénzre váltotta, és fél évre garázslakó lett, hogy életet leheljen Frankeinstein szintű művébe. Vagy inkább Harvey Dent volt rá nagy hatással, ugyanis simán lehetne kreálmánya a két-arc autója is mivel ez is félbe van vágva. Az egyik fele múltidéző, talán a 30as éveknek kéne eszünkbe jutni, a másik modern mindennapos faautó.


Forrás: Gáz+Fék Magazin

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.